240L van EmileK


E

EmileK

Guest
Na een grondige onderhandeling met mijn wederhelft, zal de Trigon350 het ruim verlaten. Tijd dus om de Rio240 in de woonkamer een opknapbeurt te geven.

De vissen dobberen tijdelijk in de trigon.

De Rio heeft aan de achterkant en linker ruit een likje zwarte schoolbordenverf gehad. Vanuit de bank kijken we best sterk vanaf rechts naar de bak en ik vond het daardoor belangrijk om vanuit beide ramen mooi zicht te hebben.

Ik heb verder gekozen om de inrichting daarop aan te passen. Het filter heb ik daarom ook verplaatst naar de andere hoek. Naast het interne filter zet ik ook de Oase Biomaster Thermo 250 over naar deze bak.

Hierbij foto's van de hardscape bestaande uit filterzand, lavastenen en combinatie van kienhout en spiderwood.

Ben het nu langzaam het aan vullen met osmosewater.

Hoor graag wat jullie ervan vinden en of jullie nog tips hebben.

IMG-20190521-WA0000.jpg
IMG-20190521-WA0001.jpg
IMG-20190521-WA0002.jpg
 
Ziet er goed uit! Is idd mooi vanuit een hoogte te werken en dan lager, kijkt goed weg. Hardscape ziet er al goed uit
 
Tnx! Water zit er nu in en enkel het kleine stukje spiderwood aan de rechterkant is gaan drijven:rolleyes:, gelukkig had ik nog genog lavastenen over hahaha. Juwel binnenfilter en verwarming staan nu aan. Hopelijk morgen het buitenfilter en CO2 aansluiten en dan tijd om voor plantjes te gaan shoppen :D
 
De stukken spiderwood die ik hier heb gehad hebben onwijs lang gedreven. Dat is hier altijd wel een dingetje geweest
 
Ik ben benieuwd wat je er van gaat maken uiteindelijk, succes.
 
Ben benieuwd hoe ie verder gaat worden. Je hebt het interne filter verplaatst, waarom niet de keuze om hem weg te laten?
 
Ik heb meerdere apparaten die ik aan wil sluiten en kom daarmee in ruimtegebrek als ik twee externe filters neem. Enkel de biomaster vond ik te licht.

Door het interne filter te verplaatsen, is het meteen een kwartslag gedraaid zodat het minder naar voren komt. Met de scape die ik op het oog heb is het straks toch uit het zicht.

Verder vind ik het binnen filter fijn werken met onderhoud. Waterverversing doe ik via het binnenfilter zodat ik bij het toevoegen de bodem niet omwoel.
 
Zo... Na even wat zweten, zagen, knopen, draaien, puzzelen, etc. Etc. Zit nu ook alle techniek aangesloten en mag ik morgen van mezelf op planten jacht.

Erg blij dat alles in het kastje paste.

Voor de geïnteresseerden:
Rechts voor de kijker oase biomaster thermo met een JBL CO2 diffusor in-line op de uitlaat (valt net achter de kast weg).
Links:
Aan de deur de TC420 om de twee additioneel geplaatste LED strips te regelen (RGB + wit). Daaronder de controller voor de Aquamedic Reefdoser die ik ga gebruiken om plantenvoeding te doseren (EI methode).
In het midden CO2 fles met een magneetventiel. Omdat de pH controller door de douane is ingepikt zit deze nu op dezelfde timer als de LED balken van de juwel kap.
Op de plank ligt vervolgens de reefdoser met de kont naar ons toe omdat de bijgeleverde slangen erg kort zijn. (Zo snel ook niet kunnen vinden waar ik ze bij kan bestellen, maargoed te lang is ook niet bevorderlijk).
De filterpompen en verwarming zitten op apart op dezelfde kabeldoos zodat ik bij onderhoud die met een druk op de knop kan uitschakelen.
IMG_20190523_223447.jpg
 
Inmiddels de planten gehaald en geplant. Helaas nog geen tijd gehad om de CO2 fles te laten vullen of om de reefdoser in te stellen. Hopelijk lukt dat morgen. Tot die tijd handmatig doseren en een kleine CO2 fles aangesloten die ik als spare heb.

IMG_20190525_124701.jpg
 
Er blijft nog wel van die witte "Schimmel??" Op het hout zitten. Ik lees op het forum hier dat dat geen kwaad kan, maar voelt nog niet fijn aan. Gelukkig zitten de vissen nog veilig in de andere bak.
 
Schimmel zie je vrij vaak op het hout en dat kan inderdaad geen kwaad en trekt wel weer weg.
 
Ziet er goed uit. Twijfel alleen over de plantjes rechtsachter, zou je het daar juist niet lager houden dat je een aflopende scape hebt?Denk dat dat het geheel dan veel krachtiger is/mooier zal ogen
 
Hmm ja heb je een punt. Ik was nog gefocust op het wegwerken van de filterinlaat. Maar misschien idd lagere plant...

Heeft iemand suggesties die er mooi bij zouden passen?? Misschien een andere type crypto..??:S
 
Of deze plant gewoon laag houden met snoeien. Of je intake verplaatsen naar, voor de kijkers, links. Achter de stenen. Daar zit ook je uitstroom neem ik aan?
 
Hele mooie scape! Vraagje: klopt het dat dit interne filter van Juwel onderin ook een opening heeft om water in te zuigen? Zo te zien valt deze bij jou dan onder het zand. Heb je die dan simpelweg dichtgeplakt?

De Alternanthera reineckii 'Mini' en Staurogyne repens passen er misschien mooi bij om het hout aan de rechterkant.
 
Dankje! Het juwel filter is dicht aan de onderkant. De instroom zit aan de voor en achterkant en bovenaan rechts (voor de kijker). Ik heb dus niks af hoeven plakken. Hoewel de instroom aan de voorkant wel iets te laag zat en wat zand hapte, dus daar heb ik het zand wat verlaagd.

De invoer van de Oase past niet aan de rechterkant nu. De opening aan de achterkant van de bak zit nu precies boven het juweel filter. Dat in combinatie met de andere kabels etc maakt dit een lastige om te verplaatsen.

Het idee om deze plant laag te houden ben ik wel voorstander van. Heb ik ook aan die kant de kale achterkant wat bekleed. :!
 

Terug
Bovenaan