Kwikwi meerval (Hoplosternum thoracatum) in brakwater?


P

pepe

Guest
Ik vroeg me af of iemand ervaring heeft met kwikwi meervallen in brakwater (1.005-1.008).
Ik heb deze al een tijdje in een zoetwater tank (5 die opgroeien in een 112L,) maar deze begint wat aan de kleine kant te worden voor hun nu vind ik (zijn ongeveer 7-9cm stuk). Plek voor nog een aquarium erbij is er voorlopig niet meer (het plan is er wel nog maar dit is helaas sterk vertraagt door een hele boel omstandigheden) maar ik heb wel 2 Figuur 8 kogelvisjes in een 320L, waar er nog genoeg plek over is en wat meervallen om op te kuisen eigelijk geen slecht idee zou zijn. Heb al gedacht aan bijtjes maar helaas, ik woon momenteel in Polen en de enige vissenwinkel hier in mijn buurt kan helemaal niet aan deze vissen geraken.
Het enige dat ik online kan vinden over deze meervallen in het brakwater is een tumblr post dus dat wil ik niet echt gaan vertrouwen.. zou het van iemand met persoonlijke ervaring willen weten of zij gezond gaan blijven in laag brak of het helemaal niet de moeite is om te proberen.

link naar de post:
 
Deze link had ik ook gevonden maar deze ging niet echt over hoplos in aquaria dus dacht ik daar maar niet al teveel op af te gaan.
Heel wat vissen gaan uiteindelijk wel eens in het brakwater maar keren altijd terug naar zoet. Een zoetwater vis in brakwater houden is meestal geen ideale optie. Maar aangezien hoplos heel wat verschillende watercondities aan kunnen dacht ik wie weet kan brak water ook.
Als niemand hier ervaring me heeft zou ik het eens kunnen proberen met er 1 naar brakwater te acclimatiseren en zien of het gezond blijft.
 
Oeps, reactie werd geplaats toen ik al 1 aan het schrijven was blijkbaar.
al gelezen maar stond niets in over brakwater in gevangenschap.
Klopt dat daar niets over in staat, maar Seriously Fish staat bekend als betrouwbare website (iedereen kan er naast zitten natuurlijk). In het algemeen schat ik de informatie die zij geven als betrouwbaar in.

Benieuwd waar je zoektocht op uit komt.

Als niemand hier ervaring me heeft zou ik het eens kunnen proberen met er 1 naar brakwater te acclimatiseren en zien of het gezond blijft.
De vraag is natuurlijk hoe lang het duurt totdat je eventuele gezondheidsproblemen gaat zien. Daar waar je de vissen gekocht hebt, geven zij betrouwbare informatie en hebben ze de kennis? Babbel gaan maken?
 
Is gelijk aan de Kwi kwi uit de Surinamerivier. zoetwater.
 

Bijlagen

  • Afbeelding030.jpg~c100.jpg
    Afbeelding030.jpg~c100.jpg
    3.9 KB · Weergaven: 220
De vraag is natuurlijk hoe lang het duurt totdat je eventuele gezondheidsproblemen gaat zien. Daar waar je de vissen gekocht hebt, geven zij betrouwbare informatie en hebben ze de kennis? Babbel gaan maken?
Is natuurlijk mijn angst naar gezondheid toe. Als ik er 1 in steek is het een experiment en dat is niet echt wat ik graag doe met een vis.. Als het goed uit draait geen probleem natuurlijk, maar zo niet zou het een zonde zijn.
Over de vissenwinkel zijn ze wat 50/50 met info. Ik heb ze al pure bullshit horen verkopen tegen mensen die helemaal niet weten waar ze mee bezig zijn, gewoon om meer te verkopen. Aan mij geven meestal wel goede info als ik er achter vraag (doe toch altijd eerst m'n research) maar zij weten ook dat ik niet zomaar alles ga geloven wat ze zeggen en er zelf ook ernorm mee bezig ben. Is een winkel die draait door een uitbater en zijn dochter. De uitbater is er vooral om te verkopen, slaat wel af en toe eens een babbel met mij en vraagt hoe het met m'n vissen gaat etc maar weinig praat. De dochter is een zeer vriendelijke verkoopster maar heeft niet echt alle kennis over de exotische vissen spijtig genoeg (waar ik vooral mee bezig ben) zij wilt wel helpen maar weet het soms niet. En zeker met brakwater weten ze weinig af.. (want volgens hun was een Allenbatrachus grunnies zoetwater, tot hij stierf in de winkel natuurlijk..)
Helaas spijtig genoeg is dit de enige plek waar ik plaatselijk naartoe kan, andere winkels zijn al direct een uur+ rijden (hebben mijn vriendin en ik beiden geen auto natuurlijk)
 
Ik heb ervaring met hoplo soorten, ik heb ze nooit in brakwater gezien en gevangen.
Altijd in zoetwater, heb ze ook op zoetwater zwemmen. Zou geen risico nemen met brakwater want het zijn echte zoetwater vissen.
Het zijn erg sterke vissen, je kan ze ook in heel vies water vinden.
Velen beweren dat ze altijd in ondiep water zitten, wat onzin is. Heb ze namelijk ook gevangen op 2/3 meter diepte. Eieren leggen ze wel net onder de oppervlakte. Ze maken een bubbelnest.

Het zijn leuke vissen en slimme vissen, ze eten uit m'n hand en je kan ze zo met je handen vangen als je het je goed doet.

De echte kwi kwi is de Littorale.
Thoracatum is eigenlijk geen kwi kwi, deze worden Katrina genoemd.
Callichthys word platkop genoemd.
Er zijn nog meer soorten zoals de Dianema etc.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Terug
Bovenaan