02/03-11-2019 Vivarium Rosmalen


Dit is natuurlijk niet te vergelijken. bij een LFS zitten de vissen dan langer dan een dag in een zakje (het lijkt me namelijk heel sterk dat ze heel hun vissenbestand in een dag verkopen).
Voor een standhouder als Aquabeek is het natuurlijk niet haalbaar om alle vissen in een aquarium te doen en kijkend naar de aantallen die ze verkopen op een dag.
Daarom zie ik ook geen voordeel om ze in een aquarium te houden (als ze elke keer een visnet door het aquarium moeten halen).

Maar deze stelling kan je natuurlijk ook omdraaien als het verkopen in een aquarium zo geweldig is waarom doet niet elke standhouder het dan?
Want wat hebben ze eraan dat vissen na verkoop dood gaan door de stress.


Volgens mij worden er op het vivarium gewoon controles uitgevoerd dus dit lijkt me sterk.

Een paar dode vissen is financieel natuurlijk niet zo'n ramp. Merendeel is natuurlijk niet bepaald duur inkoop!

Maar een hele berg bakken neerzetten inclusief filters e.d. dat kost je een hele hoop man uren meer uiteraard!

Je geeft zelf al het antwoord op de vraag waarom Aquabeek zoiets niet doen. Ze doen het vooral om heel veel aantallen te verkopen en dus geld te verdienen.

Er zullen best controles zijn dat geloof ik direct het gaat enkel om het feit dat de PvD de publieke opinie ook direct bespeeld.

Waren ook genoeg zaken die er voor kozen om dan maar geen vissen te verkopen. Althans ik zag een aantal zaken die ik ken zonder vis :)
 
Cvs prima kerel . Je hebt je punt gemaakt. Maak anders een aparte topic hiervoor.

Ben zelf nu bij Vivarium. Heel leuk om te zien. Wel onwijs warm.

Tor nu toe 2 vissies gekocht
 
Net een starterset killivissen gekocht, maar ik vind het dit jaar tegenvallen...

Weinig interessante vissen/terrariumdieren. (Die geschikt zijn voor mijn aquarium)
En veel van de techniek is niet moeilijk aan te komen of echt vernieuwend.


Voor een nieuwe hardscape of planten is er best veel aanbod. (Maar daar ben ik niet naar op zoek...)
 
Ik ben vandaag ook geweest en een aantal mensen mogen ontmoete. Weinig nieuws helaas. Wel vond ik de nano’s echt super mooi.
 
Ik vond het tof vandaag! Halverwege de middag een aantal uur geweest. Geen vissen gekocht uiteindelijk (ze hadden niet wat ik zocht) maar wel mooie kweekbakjes gevonden, filters, schuilholen, voedsel etc. :)

Volgende keer wil ik wel vroeger op de dag gaan. Vond het nu nogal druk. Bij stands als die van Aquabeek was eigenlijk niet fatsoenlijk te kijken. En volgende keer ga ik alleen, of met andere liefhebbers, i.p.v. dat ik mijn moeder laat meegaan... die vervolgens een blok aan mijn been is... :D

Moet zeggen ook dat ik het soms wat lastig navigeren vond in de zoetwaterhal. Veel hoekjes en paden om --tussen de mensen door-- in je op te nemen of zo. Daardoor wel dingen misgelopen.

Maar algemene indruk positief! Volgend jaar kom ik zeker weer.
 
Volgende keer wil ik wel vroeger op de dag gaan. Vond het nu nogal druk. Bij stands als die van Aquabeek was eigenlijk niet fatsoenlijk te kijken.

Ik was er toen de deur open ging, en zelfs toen was het al druk bij aquabeek
 
Ik was er toen de deur open ging, en zelfs toen was het al druk bij aquabeek
Bij de stand hadden we binnen een half uur al veel tassen met visjes van aquabeek (zaterdag in ieder geval). Door hun prijzen en assortiment zijn ze inmiddels zo bekend geworden dat mensen daar direct heen gaan.
 
Bij de stand hadden we binnen een half uur al veel tassen met visjes van aquabeek (zaterdag in ieder geval). Door hun prijzen en assortiment zijn ze inmiddels zo bekend geworden dat mensen daar direct heen gaan.

Zo goedkoop zijn ze toch niet? Sterbai's 8 voor € 40,00 zag ik.

Heb er heel even gekeken maar vond ze niet bijzonder goedkoop.

Misschien met de lokale Aquariumspeciaalzaak maar als je even beetje rond koekeloert op internet vind je het merendeel voor een fractie van die prijzen.
 
Zo goedkoop zijn ze toch niet? Sterbai's 8 voor € 40,00 zag ik.

Heb er heel even gekeken maar vond ze niet bijzonder goedkoop.

Misschien met de lokale Aquariumspeciaalzaak maar als je even beetje rond koekeloert op internet vind je het merendeel voor een fractie van die prijzen.
De cory's waren niet bijzonder goedkoop inderdaad, maar ook niet gek geprijsd. €5 per sterbai is niet duur. En de aeneus kosten €20 per 8 geloof ik. Als je er maar 8 nodig hebt is dat misschien niet erg goedkoop maar stel dat je er 24 wilt, dan bespaar je toch wel redelikk wat.

De scholenvissen en tanganyika's vond ik wel goedkoop. 5 julidochromis voor 20 euro, normaal 7,50 per stuk. Rasbora Galaxy 6 voor 15 euro, normaal €3-3,50 per stuk. Kuhlii's 5 voor €5.
 
Jullie Nederlanders worden wat dat betreft in de watten gelegd . Sterbai in belgie voor 5 euro zijn spotprijsjes . Verder heb ik nog prijzen gezien ervan en ze zijn kwaliteit prijs heel goed
 
Vandaag naar het vivarium gegaan samen met mijn zoon. Leuk om Ton Hageraats, Crash en StefanC te spreken. We hebben een stuk hout, gedroogde eikenbladeren, een aponogeton ulveceus en azijn aaltjes gescoord. Kleine buit maar noodzakelijke aankopen.
De stand zag er weer geweldig goed uit!

Groetjes John.
 
Wat zou een L181 als winkelwaarde hebben eigenlijk?
 
Dit jaar voor het eerst naar vivarium geweest en ik vond het echt geweldig! Prachtige aquascapes te
zien en veel
Soorten visjes en plantjes. Ben zelfs thuis gekomen met een prachtige betta met een redelijke lage prijs (€9) voor een betta die hier op lijkt zou ik bij mijn lfs rond de 30/40 euro betalen dus ik ben meer dan tevreden. Het gaat heel goed met hem :).
6719DECE-979D-4DFE-9FC7-8F938292E756.jpeg
 
Jullie Nederlanders worden wat dat betreft in de watten gelegd . Sterbai in belgie voor 5 euro zijn spotprijsjes . Verder heb ik nog prijzen gezien ervan en ze zijn kwaliteit prijs heel goed

Beetje zoeken op Marktplaats en je hebt er 10 voor 25,00

Marktplaats kan je sowieso vaak betere vissen voor een betere prijs.

Er zijn zoveel hobby kwekers / thuishandelaren.

Ik heb in mijn vorige bak bijna al mijn L-nummers op die manier gekocht toen vooral van mensen die van bestand gingen veranderen.
 
Dat ligt waarschijnlijk dan aan de soort cory's. De Venezuela Orange zie je in de winkel vaak niet voor €5 per stuk. Bij Aquabeek wel. Dat is precies de prijs die ik per stuk bij een particulier betaald heb, oftewel prima.
 
Dat ligt waarschijnlijk dan aan de soort cory's. De Venezuela Orange zie je in de winkel vaak niet voor €5 per stuk. Bij Aquabeek wel. Dat is precies de prijs die ik per stuk bij een particulier betaald heb, oftewel prima.

Als je zelf te vreden bent met de prijs is het altijd toch :)
 
Dit jaar vond ik Vivarium een stuk beter dan vorig jaar :) Nu wel weer leuke spullen gekocht voor normale prijzen :)

De discussie betreffende zakken met vissen ga ik me zeker niet in mengen, maar daar heb ik zeker een duidelijk mening over.

Maar wil toch wel even kwijt dat ik echt een enorm schaamteloze stand heb gezien op de 1ste verdieping. Deze stond in de hal waar ook de NBAT hun stand heeft. Volgens mij ging het om standhouder 151 of 152 ( Waren Duitsers ).
Daar zag ik een klein aquarium staan met Microgeophagus ramirezi daar zaten zo enorm veel vissen in gepropt dat ze amper ruimte hadden om te bewegen. Ik hoop echt dat Vivarium / Instanties iets aan dit soort standhouders doet :) !
 
Kuhlii's 5 voor €5.
Jammer zeg, niet gezien. Had ik anders wel meegenomen.

Ben ook geweest. Was idd super warm maar ook noodzakelijk voor de vissen in zakken denk ik. Ik vind dat nooit zo diervriendelijk.
Mooie discussen waren er. Vette zeewaterafdeling, maar schrok me rot van de prijzen..

Mijn 'aanwinsten'
Juncuns repens plantje.
Onbekende plant die uit m'n kleine bakje zal steken.
Dennerle Co2 vloeibaar en voeding (wat een hysterisch drukke verkoper daar)
Blad mix.
Tabletjes o-nip

Dat was het geloof ik.
 
Ook ik ben zaterdag langs geweest, voor het eerst. Een mooie ervaring.

Wat hoopte ik te gaan zien:
- Veel showbakken (met vissen, garnalen en aquascapes) om inspiratie op te doen
- Veel 'verkoop' bakken met vissen/garnalen zoals je die ook ziet in een aquariumwinkel om een keuze te maken / bespreken met de standhouders wat ik in mijn aquarium kwijt kan.

Hoe pakte dit uit in de praktijk?
We waren er rond een uurtje of 10:30 uur. Doorstroming aan de deur ging vlot, de eerste drukte was al binnen. We namen niet de moeite om de plattegrond te bestuderen en zijn lekker rond gaan lopen. Eerlijk gezegd vond ik het meevallen met de drukte. Ik heb mijn ogen uitgekeken naar de verschillende showbakken bij de verschillende stands, zeker de 25 nanoscapes heb ik van genoten :) Verder had ik achteraf toch gehoopt dat er meer 'tentoongesteld' was.
Qua verkoopbakken en het maken van mijn keuze voor welke vissen ik wil heb ik toch behoorlijk moeite gehad. Ik was op zoek naar nano vissen en ik vond maar bar weinig stands die deze nog in goede hoeveelheden hadden (ik zocht groepjes van 20+), laat staan dat ik even rustig met een van de standleden kon praten :) Rond 11:30 uur waren we bij de stand van aquabeek, Die waren goed voorbereid voor de verkoop van veel vis :) Alle vissen al netjes in zakken. Zij hadden een grotere variatie in nano vissen dan de andere stands, maar het nadeel voor mij: je kon ze nauwelijks bekijken en je kunt het gedrag in een aquarium niet zien. Ik moest mijn keuze dus grotendeels baseren op wat ik al via internet had uitgeplozen.
Wel kreeg ik hier goed advies van de verkoopster over de mogelijkheden, helaas was 11:30 uur bij deze stand al aan de late kant, de verschillende soorten nano vissen waren hooguit nog in aantallen van 12 te krijgen. Hierdoor heb ik er uiteindelijk voor gekozen om verschillende soorten te nemen en niet een grote groep van één enkele soort.

Ik heb verder mijn ogen uitgekeken naar alle verschillende soorten garnalen die beschikbaar waren, wat een prachtexemplaren zitten ertussen met hele felle en dekkende kleuren.

Wat heb ik uiteindelijk gekocht?
- Een groepje Rasbora galaxy's, sundadanio axelrodi en Rasbora Kubotai.
Volgens de verschillende standleden kunnen deze drie samen gehouden worden. Achteraf gezien heb ik mijn twijfels over de combinatie van galaxy's en axelrodi's, maar dat ga ik ondervinden en verder uitpluizen.

Het was leuk een keer aanwezig te zijn maar een volgende keer zal ik met een andere instelling (en voorbereiding) gaan :)
 
Voor mij was dit het vijfde jaar achter elkaar dat ik naar de beurs ben geweest en het lijkt wel of ik er ieder jaar meer naar uit kijk dan het jaar ervoor :D

De vis-in-de-zak discussie? Ik kan me helemaal vinden in de woorden van o.a. @Jos Hut
Deze vissen hebben minder stress dan hun soortgenoten die minimaal 20 keer per dag op een beurs als deze het dreigende schepnet voorbij zien komen. De stress die dat meebrengt zijn ze nog niet kwijt of de volgende schep wordt al gedaan. In de zakken zitten ze klein, maar ook dat is beter dan te ruime zakken. Je kunt beter opgesloten zitten in kleine zakken en je buren kunnen zien, dan in een grote plons water heen en weer schieten van de stress en niet weten waar je beschutting kunt vinden.

Afgelopen zondag was ik samen met Dirk en zijn dochter (13) en mijn vader geweest. We waren er van 10 tot 16 uur en ons geen moment verveeld.

Eerst de zeewaterhal, waar we kennis hebben gemaakt met een forumlid, @RoelHG die zijn eigen bedrijfje is gestart en daar ook met een stand stond.
We hebben ook een heel leuk gesprek gehad met iemand van de zeewatervereniging. Het ging over een bepaalde maanstand waarbij bepaalde vissen zichzelf voortplanten.

Als ontbijt kregen we gratis popcorn, Dirk vroeg aan Elize is het zoute of zoete popcorn?
Tja, dacht ik bij mezelf, we staan op de zeewaterafdeling en jij gaat vragen of het zoute of zoete is?
Maar Dirk houd niet van zout, dus ik zei, wellicht hebben ze in de andere hal zoete popcorn :juggle:


Daarna zijn we gaan buurten bij de stand van het aquaforum. Super leuk om alle bekende gezichten weer te zien en ook nieuwe gezichten te leren kennen! Het voelt als één grote familie en dat is zo welkom en warm en leuk dat ik daar ieder jaar heel veel plezier aan beleef.


Na deze tussenstop gingen we de zoetwaterhal in op de begane grond. Hier vond mijn vader twee hele mooie grote stukken hout voor een hele lage prijs. Er waren ook veel goedkope plantaanbiedingen. Heb zelf voor het eerst drie kleine bucelandra plantjes of zo meegenomen. Alleen nog even kijken in welk bakje ik ze het beste kan zetten qua waterwaarden en licht.
Verder staan er beneden vooral veel grote bedrijven die daar staan om hun naam te promoten. Het is alleen jammer dat deze bedrijven enorm veel ruimte huren en in verhouding maar heel weinig spullen aanbieden. Het was wel mooi om al die dure grote bakken te zien die een techniek hebben, waar je enkel nog je telefoon voor nodig hebt om het aan te sturen. Echt bizar al die ontwikkelingen op techniek. Ik vind die ene Co2 installatie die Dirk heeft al een technisch hoogstandje :D


Het werd tijd voor een broodje en wat te drinken en daarna gingen we naar de bovenverdieping. Nou, daar was het zo tropisch warm dat ik net zo goed enkel mijn bikini aan had kunnen doen :help:
Gelukkig hadden we genoeg drinken bij ons en kon mijn rolstoel alle truien voor ons dragen. We hebben eerst aan de buitenkant langs alle tafels gelopen. Zo deden we dat vorig jaar ook. Daarna lekker een bakje koffie/chocola gedronken in het restaurantje. Ook nog gezellfig gekletst met @Seabait over garnalen, oude brommers, ach je kent het wel...... En toen hetzelfde rondje nog een keer maar dan binnenlangs. Of nee, er was nog een nieuwe uitstulping met wat stands dit jaar. Daar zijn we ook wezen kijken.

Ik heb nog met @stanovic gekletst, die onwijs mooie visjes bij zijn stand had. Ik heb wat spulletjes bij Mark van onlineaquariumspullen gekocht en weer bijgekletst . Verder nog een fijne pincet en co2 vloeistof test gekocht. En we hebben onze ogen weer uitgekeken bij de leuke gifkikkertjes die niet giftig zijn :D


Aan het einde van de ronde hadden we zo'n beetje alles wat er op ons verlanglijstje stond behalve één ding....

Nieuwe GARNALEN!!! Dirk zag mooie blauwe tijgergarnalen met oranje oogjes, dus die hebben we meegenomen. Ik had mijn zinnen gezet op zwarte galaxy garnalen, maar dat was niet echt gelukt. Ik vond ze of te duur of de kwaliteit ervan niet goed. Soms moest je er ook minimaal 10 kopen, die waren niet heel duur, maar dan had je zelf geen keuze. Die garnalen waren al per tien in bakjes verdeeld en dan moest je een bakje uitzoeken. Dat wilde ik dus niet.

Ik wist zeker dat het garnalenparadijs ook op de beurs moest staan, maar die had ik op de ene of andere manier gemist. Bleek die op de begane grond te zitten. Dus dat was onze laatste halte van de dag. En ja hoor, hij had echt prachtige Galaxy's zitten. De skeletons (high grade) waren me wel te duur, maar mijn vader besloot dat ik nog een verlaat verjaardags cadeau te goed had. En zo gingen we naar huis met de tassen vol spulletjes, 10 blauwe tijgergarnalen en 5 zwarte galaxy garnalen.


Zei ik dat dat de laatste halte was??? Nee, uiteraard zijn we nog even gedag wezen zeggen bij het forum. Ik wilde nog vragen aan @TonHageraats of ik kon helpen met afbreken, maar dat werd al gedaan door een hele donkere heftige energie waarvan de wanden gingen trillen.... Stefan @stefanC , zijn vrouw, dochter en ik keken elkaar met angst in de ogen aan.
Wat is dat toch met mij en die stand..... :S:D

Het enige wat ik kon bedenken, was snel weg, voordat Ton en Lex @Crash zouden terugkomen :D


Mensen, super bedankt voor weer een geslaagde beursdag!
Ook aan alle vrijwilligers van het vivariumteam! @ThijsJJ :thumbs:
 
Het enige wat ik mij nog afvraag is hoe lang na sluiting van de beurs die vissen nog in de zak moeten blijven zitten als ze niet verkocht worden. Lijkt mij dat je het in een zak stoppen niet onnodig lang moet laten duren. Zitten de vissen van gistermiddag bijvoorbeeld nog steeds in die zakken voor verkoop vandaag en morgen ook nog?
Alle niet verkochte vissen gaan diezelfde avond nog in afzonderlijke aquaria waar ze rustig kunnen bekomen.
De vissen die daags nadien op de stand staan zijn niet dezelfde.
De wijze van verpakking garandeerd een gezonde vis voor meer dan 48 tot 72u, iets wat met enkele honderden in een niet ingedraaid aquarium, want dat zijn de stand aquaria, zeker niet gezegd kan worden.
 
Alle niet verkochte vissen gaan diezelfde avond nog in afzonderlijke aquaria waar ze rustig kunnen bekomen.
De vissen die daags nadien op de stand staan zijn niet dezelfde.
De wijze van verpakking garandeerd een gezonde vis voor meer dan 48 tot 72u, iets wat met enkele honderden in een niet ingedraaid aquarium, want dat zijn de stand aquaria, zeker niet gezegd kan worden.
Zouden stands niet al ingedraaide medium/filters mee genomen hebben?
 
Dennerle Co2 vloeibaar en voeding (wat een hysterisch drukke verkoper daar)
Druk met verkopen of druk met druk doen? :D

Nieuwe GARNALEN!!! Dirk zag mooie blauwe tijgergarnalen met oranje oogjes, dus die hebben we meegenomen.
Die waren mooi he!! De verleiding was voor mij ook erg groot. Vooral die "zwarte" bovenin. Helaas was de prijs er ook naar. :juggle: Dit keer verstandig gebleven en andere mensen ze gegund.
 
Ik heb me prima vermaakt hoor. Ik las hier nogal het één en ander hoe de vissen gepresenteerd werden. Daar mag een ieder zijn/haar mening over hebben. Doch als je echt een statement wilt maken dan vind ik wel dat je moet weten hoe het nu echt werkt. Zal geen namen hierzo noemen. Maar las naast de juiste insteek van het dierenwelzijn ook van een aanhoudende kennistekort van een zeker iemand. Mogen jullie zelf uitmaken over wie het mag gaan.

Er wordt wel degelijk gecontroleerd op het welzijn van de dieren. Neem dat gerust van me aan. Waren er standhouders die een grensoverschrijdende presentatie van de vissen hadden? Dan is het antwoord "ja". Doch reken er op dat daar op is ingespeeld. Doch wordt dat niet "en public" gedaan. En dat is ook maar goed zo anders verpest je de sfeer voor niet enkel de standhouders doch ook voor het publiek. Dus dat wordt op een bedeesde manier gedaan. Dat noemt men een volwassen manier. Zo ook dat het hier binnen elke topic dat op een volwassen manier geuit kan worden. Fel op iets ingaan toont geen enkel spatje van volwassenheid mijns inziens. En het heeft ook niets te maken met een gepassioneerd dierenliefhebber te zijn. Dat heet gewoon "doorgeschoten". Ik ben zelf een gepassioneerd liefhebber, dus ik weet wel waar ik het over heb.

Ik heb een ondergetekende gezondheidsverklaring verkregen mbt de vissen. En ik had de vissen niet in aquaria zitten. Want ook ik ben niet overtuigd dat vele malen met de net er doorheen jagen de beste manier is. Dat winkels dat dan wel zo hebben heeft enkel te maken met de praktische kant ervan.
Ik had de "thumbs up" van de dierenarts, de ichtyo-pathobiologe en de ceo van "Fishhealth" die de gezondheidsverklaring hebben afgetekend. Hierbij is ook gekeken hoe de de vissen gepresenteerd zijn mbt het welzijn van hen.

Maar in het algemeen worden dieren in het algemeen zo praktisch mogelijk gepresenteerd (rekenschap gehouden met het welzijn van de dieren), passend bij de standruimte of de ruimte op de tafels. En nogmaals, er wordt wel degelijk gecontroleerd wat de dieren aangaan. En dat is maar goed ook. En wie dat bestrijd, heeft mijns inziens te snel een oordeel klaar liggen.

Zo, dat wilde ome Stan toch maar even kwijt hierzo... En nu allemaal lief zijn en handjes schudden...
 
Even teruggelezen hier. Kriebelt altijd om direct te reageren op bepaalde opmerkingen, maar ik heb inmiddels wel geleerd dat het niet zoveel zin heeft.
We hebben al in de aanloop uitgebreid gecommuniceerd over onze inzet als het gaat om dierenwelzijn, en die is niet gebaseerd op onze persoonlijke meningen of voorkeur (wij willen als liefhebbers het best mogelijke!) maar op wetgeving en afstemming met en controle van de instanties die hier over gaan en nader ingedoken zijn. De oplettende lezer en maar zeker ook bezoeker zal ook gezien hebben dat we op basis hiervan onze reglementen en toezicht steeds weer verder doorontwikkelen. Zoals hierboven opgemerkt wordt er altijd gecontroleerd (door een gespecialiseerde dierenarts) en discreet ingegrepen waar nodig. Van standhouders die ondanks dat niet aan de eisen willen voldoen nemen we afscheid.
Tot zover.

Wij kijken terug op een geweldige editie met en geweldige sfeer onder standhouders en bezoekers. Dank aan iedereen die daar dit weekend aan bij heeft gedragen.

Graag tot volgend jaar.
 
Nou Ome Stan noem mijn naam dan gewoon als je het over mij hebt dat is dan ook volwassen in ieder geval i.p.v. schijnheillig om de hete brij heen te draaien zoals nu.

En fel reageren over dierenwelzijn vind ik niet zo'n probleem. Schijnbaar kan jij niet zo goed er tegen, tja das vervelend denk ik dan maar want zoiets gebeurd weleens in de wereld. Zou je ook niet aan raden om in het westen van het land te komen wonen dan want daar is het wat meer gebruikelijk. Gelukkig kan jij zelf ook heel goed bepalen wat volwassenheid is of niet...ik vind dit zo'n achterlijke opmerking dat ik niet eens wat ik er op moet zeggen.

Ik zeg nergens dat er niet gecontroleerd wordt op dierenwelzijn (even goed lezen aub, das soms een kunst) ik zeg enkel dat als de lokale Partij van de Dieren er lucht van krijgt je volgend jaar misschien geen vergunning krijgt. Iets met de publieke opinie bespelen.

Daarnaast al die controles zijn 9/10 ook een wassen neus. Tuurlijk je voldoet vast aan alle eisen maar naar mijn opinie zijn die eisen niet bepaald kritisch naar mijn mening en dan nog dan overtreed je het 99/100 keer enkel een waarschuwing de eerste keer.

In mijn opinie zouden ze bij 99/100 tuinartikelen winkels de boel mogen sluiten. Omdat ik het niet vind kunnen hoe ze daar met dieren om gaan.

Zo'n netje door een bak zal inderdaad niet ideaal zijn voor de vissen maar ze kunnen in ieder geval nog bewegen en ze kunnen normaal naar buiten kijken. Altijd nog beter dan een zakje van 1,5 liter waar ze 10 - 20 uur inzitten. Misschien moet je in zo'n bak sowieso niet van die massa visjes verkopen dat zou nog veel beter zijn in mijn ogen.

Gelukkig zijn er ook bergen winkeliers die niks hier mee te maken willen hebben en daarom ook niet op het Vivarium gaan staan. Dierenwelzijn hoort boven een paar centen te gaan in deze branche, Enkel is dat bij vele zelden het geval! Daarom koop ik vaak ook liever bij particulieren liefhebbers
 
De aanvragen voor vergunningen worden door gemeentes getoetst ten opzichte van de wet en regelgeving. Voldoet iemand daar aan dan kan hij een vergunning krijgen. De Partij voor de dieren verstrekt geen vergunningen. Die kunnen alleen via de politiek invloed uitoefenen op het maken van wet en regelgeving.

De controles die door instanties worden gehouden geschieden ook op basis van de wet en regelgeving. De opmerking ‘ wassen neus’ is van toepassing op degenen die hun zaakjes goed op orde hebben. Die doorstaan een controle met gemak.

De opmerking over tuinartikelen: geen idee waar dat hier op slaat, heeft er niets mee te maken. Dit gaat over Vivarium.

Het kopen bij particuliere liefhebbers wordt door nieuwe wetgeving flink beperkt, ook jij zal daardoor vaker je toevlucht moeten zoeken tot de reguliere handel, en het aantal aquariumzaken is de laatste decennia al sterk gedaald. Wordt steeds lastiger om de gewenste soorten in de eigen woonomgeving te kunnen kopen. Het kweken door particulieren wordt sterk ontmoedigd en er zullen steeds minder zijn die dit doen.
 
Het is altijd heel makkelijk om dieren te humaniseren en hun situaties te bekijken met een menselijk perspectief. Er moet echter altijd rekening mee worden gehouden dat dieren, in dit geval vissen, geen mensen zijn. Ze hebben andere eisen en een ander perspectief op situaties. Als we wél ons menselijk perspectief gebruiken en we niet beter weten klinkt dit allemaal heel zielig inderdaad. Maar als je weet hoe de dierlijke instincten te werk gaan bij verschillende situaties kun je zien dat het lang niet zo erg is als je zegt.

Zo'n netje door een bak zal inderdaad niet ideaal zijn voor de vissen maar ze kunnen in ieder geval nog bewegen en ze kunnen normaal naar buiten kijken. Altijd nog beter dan een zakje van 1,5 liter waar ze 10 - 20 uur inzitten. Misschien moet je in zo'n bak sowieso niet van die massa visjes verkopen dat zou nog veel beter zijn in mijn ogen.
Dit vind ik een perfect voorbeeld. Naar buiten kijken? Het zijn geen katten... Alles wat op een open ruimte lijkt is voor een vis bedreigend. Geloof mij dat ze liever in een semi-transparante zak zitten dan in een aquarium waarin ze van alle kanten bekeken kunnen worden.

En wat de ruimte betreft... Net als elk ander dier kunnen ze tijdelijk in een kleinere ruimte zitten, ze hebben niet altijd zwemruimte nodig. Dat het niet gezond is om ze constant in een zakje te houden snappen we ook wel maar voor transport kan dat absoluut geen kwaad. Hoe denk je trouwens dat die vissen überhaupt in Nederland zijn gekomen?

Ik vind het ook grappig dat je de partij van de dieren noemt, want zij, samen met andere bekende dierenrechten organisaties zoals PETA, proberen volgers te krijgen door het creëren van sensatie door middel van humanisatie zonder rekening te houden met het dierlijke perspectief.


Gelukkig zijn er ook bergen winkeliers die niks hier mee te maken willen hebben en daarom ook niet op het Vivarium gaan staan. Dierenwelzijn hoort boven een paar centen te gaan in deze branche, Enkel is dat bij vele zelden het geval! Daarom koop ik vaak ook liever bij particulieren liefhebbers
De meeste belangrijke winkeliers staan daar wel. En degenen die geen eigen stand hebben bezoeken wel beurzen, of het nou vivarium is of kleinere meer gespecialiseerde beurzen.


Nog een punt dat naar mijn idee een erg groot voordeel van beurzen is, is dat de gemiddelde bezoeker wel verstand van zaken heeft, wat garandeert dat vissen die daar gekocht worden in een goede omgeving terecht komen.
 
Laatst bewerkt:
Even teruggelezen hier. Kriebelt altijd om direct te reageren op bepaalde opmerkingen, maar ik heb inmiddels wel geleerd dat het niet zoveel zin heeft.
We hebben al in de aanloop uitgebreid gecommuniceerd over onze inzet als het gaat om dierenwelzijn, en die is niet gebaseerd op onze persoonlijke meningen of voorkeur (wij willen als liefhebbers het best mogelijke!) maar op wetgeving en afstemming met en controle van de instanties die hier over gaan en nader ingedoken zijn. De oplettende lezer en maar zeker ook bezoeker zal ook gezien hebben dat we op basis hiervan onze reglementen en toezicht steeds weer verder doorontwikkelen. Zoals hierboven opgemerkt wordt er altijd gecontroleerd (door een gespecialiseerde dierenarts) en discreet ingegrepen waar nodig. Van standhouders die ondanks dat niet aan de eisen willen voldoen nemen we afscheid.
Tot zover.

Wij kijken terug op een geweldige editie met en geweldige sfeer onder standhouders en bezoekers. Dank aan iedereen die daar dit weekend aan bij heeft gedragen.

Graag tot volgend jaar.
Ik ben het met je eens hoor. En idd, we mogen terugkijken op een geslaagd evenement.
Nou Ome Stan noem mijn naam dan gewoon als je het over mij hebt dat is dan ook volwassen in ieder geval i.p.v. schijnheillig om de hete brij heen te draaien zoals nu.

En fel reageren over dierenwelzijn vind ik niet zo'n probleem. Schijnbaar kan jij niet zo goed er tegen, tja das vervelend denk ik dan maar want zoiets gebeurd weleens in de wereld. Zou je ook niet aan raden om in het westen van het land te komen wonen dan want daar is het wat meer gebruikelijk. Gelukkig kan jij zelf ook heel goed bepalen wat volwassenheid is of niet...ik vind dit zo'n achterlijke opmerking dat ik niet eens wat ik er op moet zeggen.

Ik zeg nergens dat er niet gecontroleerd wordt op dierenwelzijn (even goed lezen aub, das soms een kunst) ik zeg enkel dat als de lokale Partij van de Dieren er lucht van krijgt je volgend jaar misschien geen vergunning krijgt. Iets met de publieke opinie bespelen.

Daarnaast al die controles zijn 9/10 ook een wassen neus. Tuurlijk je voldoet vast aan alle eisen maar naar mijn opinie zijn die eisen niet bepaald kritisch naar mijn mening en dan nog dan overtreed je het 99/100 keer enkel een waarschuwing de eerste keer.

In mijn opinie zouden ze bij 99/100 tuinartikelen winkels de boel mogen sluiten. Omdat ik het niet vind kunnen hoe ze daar met dieren om gaan.

Zo'n netje door een bak zal inderdaad niet ideaal zijn voor de vissen maar ze kunnen in ieder geval nog bewegen en ze kunnen normaal naar buiten kijken. Altijd nog beter dan een zakje van 1,5 liter waar ze 10 - 20 uur inzitten. Misschien moet je in zo'n bak sowieso niet van die massa visjes verkopen dat zou nog veel beter zijn in mijn ogen.

Gelukkig zijn er ook bergen winkeliers die niks hier mee te maken willen hebben en daarom ook niet op het Vivarium gaan staan. Dierenwelzijn hoort boven een paar centen te gaan in deze branche, Enkel is dat bij vele zelden het geval! Daarom koop ik vaak ook liever bij particulieren liefhebbers
Ik behoef jouw naam niet te gebruiken omdat het niet per direct nodig is. Dat heeft ook totaal niets te maken met scheinheiligheid. Het is slechts mijn bedeesde manier om wat aan te geven.
Heb zelf een groot deel van mijn familie in het westen wonen. Uiteraard zijn er verschillen in mentaliteit te bespeuren binnen de verschillende delen van Nederland. Doch zij kunnen zich ook gewoon beheersen. Het kan ook gewoon een kwestie van leeftijd zijn. Wie zal 't zeggen... Doch 't heeft niets te maken dat ik er niet tegen zou kunnen. Ik ben wel van een leeftijd dat ik genoeg heb meegemaakt om mezelf te kunnen beheersen.

Er is hier ook niemand die het betwist dat het welzijn van dieren boven een paar centen moet staan. Want laten we eerlijk zijn dat stellen we hier allemaal. Daar kan ik je zekers de hand geven.

En in de eerste alinea van mijn voorgaande reactie, stel ik tevens: dat een ieder zijn/haar mening mag hebben. Dus die mag jij ook hebben. Ongeacht of ik of een ander ermee eens is of niet. Zoals jezelf al stelde: Lezen is een kunst.

Dan stel ik je ook nog dat ikzelf een particulier ben. En dat ik het welzijn van de dieren ook hoog in het vaandel heb staan. En die passie beslaat inmiddels al ruim 45 jaar.

Ik volg verder ook de opmerking die ThijsJJ hier stelde: dat het zo weinig zin heeft er verder op in te gaan. Vandaar deze laatste reactie in deze.

En laten we verder als leden van dit forum gewoon gezellig met elkaar omgaan... :thumbs:
 
  • Leuk
Waarderingen: CVS

Terug
Bovenaan