Fuubs zijn bakje


Na een periode van te weinig tijd, druk druk druk (wat een slecht excuus). Mn bak een beetje verwaarloost, beetje water verversen, voeren, meer niet eigenlijk. Dikke alg overal, co2 leeg, bodem vies, etc etc. Valisneria inmiddels aan de voor ruit tot aan het oppervlak, visjes vonden het wel prima had ik het idee. De bak stond me eigenlijk steeds meer in de weg, "ik moet echt eens actie ondernemen". T werd een moetje.

Dag vrij genomen, nu ging het gebeuren! 5 uur bezig geweest, halve vuilniszak planten eruit, bodem schoongemaakt, ruiten weer fris, 1 van de 2 pompen schoongemaakt, co2 fles gewisselt, vers voer gehaald, verlichting gepoetst.

Ik was helemaal klaar om hier weer eens een update te doen. Zit je 2 uur naar mist te kijken....

20190928_235010_001.jpg


Let niet op de cocosnoot, 1 van de borelli dames is gek op dat ding.
 
Verder nog een update omtrent de bewoners.

De corys, ik heb inmiddels 8 volwassenen, dus 3 zijn er groot geworden. Af en toe spotte ik nog een kleintje, maar daar bleef t bij. Hoop ze nu weer meer in de gaten te kunnen houden.

Ancistrus, blijft terror, hoeveel courgette, komkommer, van die chippies ik er ook ingooi (4 echinodorussen weggegooid).

Kardinalen, nog 8, blijft gelijk.

Potloodvisjes, 20/25? Af en toe planten ze zich voor, ik heb t idee dat t er meer zijn geworden.

Keizertetras, blijft stabiel, knappe heren nu echt volwassen. Blijf t jammer vinden dat ik 2 neppers heb, maar ook deze doen t nog.

Garnalen lijken mij er minder te zijn. Maar schijnen ook niet zo oud te worden.

Borelli's. Had er eerst 9 (3m / 6v De mannen vertoonde eerst "leuk" gedrag naar elkaar. Beetje tof doen, vinnetjes omhoog, mooi op kleur. Toen werd t toch wel echt agressie, lip locking, voornamelijk 2 dezelfde die elkaar opzochten. 1 van die 2 had opgegeven moment bestflinke verwonding aan zn kop en begon heel donker te verkleuren en moeilijk te zwemmen. Deze heb ik een tikkie met een hamer gegeven, t was echt te zielig om hem in leven te houden.
Met 2 mannen ging t best oke. Tot deze hete zomer. Ik kan deze kamer best koel houden, maar hier kon ik niet tegenop. De bak werd 25/26 graden en dit bracht zoveel paringsdrift op, dat de 2e man al snel de lul was. Heel kort erna was ik de 3e man kwijt, geen idee waarom hij is overleden. Toch ook de paringsdrift?
T vreemdste is dat alle 6 dames nog leven en lijken zich prima te vermaken. Ze zijn super bijdehand, als je voor t glas staat zijn zij de eerste die heel driftig je komen wegjagen. Ik zit er zwaar over te twijfelen er weer 1 man bij te halen. 2 of 3 mannen ben ik een beetje huiverig voor.

Morgen een heldere foto.
 
Nog een beetje mistig.

20190929_141212.jpg


Niks mis met een cocosnoot, maar staat er daar een beetje verloren bij.
 
Dat zag er ongeveer zo uit als mn oude rio125, paar paginas terug, die groeide ook altijd helemaal dicht.
 
Lang geleden, bak staat er nu zo bij. Weinig tijd voor de bak, maar probeer een beetje onderhoud wel te doen. Planten blijven niet mijn ding.

20200301_214847[7530].jpg


De reden voor de weinig tijd op het forum en minder tijd voor de bak:

IMG_5127.JPG


We hebben sinds 20 januari weer een pup in huis. Voor hij hier in huis kwam zijn we uiteraard meerdere malen wezen kijken bij het nest, vandaar mijn afwezigheid.
 
Jup, twee slijmbakken. Gelukkig zijn het al dikke maatjes.

20200308_121904.jpg


Was na het verversen nog vergeten de javavaren terug te zetten:

20200311_171116.jpg


de echinodorussen hebben het ff slecht, nieuwe voeding in de grond gepropt. Excuus voor de reflecties.
 

Terug
Bovenaan