Het grote "offtopic"-topic


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ach ik neem het ze niet kwalijk. Vaak is het antwoord (voor ons) wel simpel en hetzelfde maar de symptomen en de specifieke situatie van de vraagsteller niet. Zoals laatst het topic over nitriet blijven houden bij een 2 maanden ingedraaid aquarium. Je weet dat bij het meten van nitriet de stikstofkringloop gewoon nog niet lekker werkt maar de TS weet dat wellicht niet en daar is het forum natuurlijk ook voor!

Dat ben ik helemaal met je eens en vaak is een probleem net iets anders dan bij een ander omdat geen bak gelijk is.
 
Minder licht zodat je minder algengroei hebt omdat de verhouding beter zijn of minder licht zodat het fijner is voor de vissen. Denk/gok ik. Ben het al eerder tegengekomen. Maar iemand anders kan het denk ik beter uitleggen.
Wanneer er te veel algen groeien in je aquarium dan is er sprake van een tekort.... Teveel licht? Nou nee...
 
Dito. Ik zie mensen met veel enthousiasme een bak opstarten waarvan ik bij voorbaat al kan zeggen dat het 3x niets word. En dan sta ik altijd weer voor een dilemma:
moet ik mensen gewoon hun fouten laten maken, zodat ze ervaring opdoen of moet ik ze op weg helpen, zodat ze van een mooie gezonde bak kunnen genieten..?
Best lastig soms.
Zo'n situatie heb ik te vaak in bepaalde aquaria/vissen/planten winkels. Intratuin o.i.d. Soms krijgen de klanten daar adviezen van wéér een andere dame waarop ik.... veelal een por krijg van mijn liefhebbende echtgenote terwijl ze tussen haar tanden door sist, "Je houdt je mond, hoor!" En dat is ook best lastig soms.
 
Wanneer er te veel algen groeien in je aquarium dan is er sprake van een tekort.... Teveel licht? Nou nee...
Daarom ook mijn opmerking dat iemand anders het beter kan uitleggen.
 
Daarom ook mijn opmerking dat iemand anders het beter kan uitleggen.
We moeten maar eens iemand vragen....
1b176706c68d1fec31001e7f82d7e6e7.jpg
 
Wanneer er te veel algen groeien in je aquarium dan is er sprake van een tekort.... Teveel licht? Nou nee...

Het ligt eraan vanuit welke hoek je het bekijkt want als je het licht zou dimmen dan is de vraag naar voeding kleiner en heb je minder of geen tekorten. Dus ja komt het door een voedingstekort of door teveel licht, het is maar net hoe je het bekijkt. vast staat dat er een tekort is in combinatie met de hoeveelheid licht ;)
 
Het ligt eraan vanuit welke hoek je het bekijkt want als je het licht zou dimmen dan is de vraag naar voeding kleiner en heb je minder of geen tekorten. Dus ja komt het door een voedingstekort of door teveel licht, het is maar net hoe je het bekijkt. vast staat dat er een tekort is in combinatie met de hoeveelheid licht ;)

Wij blijven het vaak oneens over een dergelijk item, hetgeen trouwens niet erg is want zo steek je nog eens wat op. Maar terugkomend op het bovenstaande; je kan het licht wel dimmen en inderdaad neemt dan de vraag naar voeding af maar juist dan vergeet je het belangrijkste, namelijk, wat vind je levende have hiervan. Het merendeel van de planten vragen een behoorlijke hoeveelheid licht. Dat is de reden waarom licht altijd bovenin de gouden driehoek staat. Daarom begin ik altijd bij de lichtvraag en pas de rest daarop aan. En ook daarom wordt er gesproken over tekorten een zelden of nooit over teveel. In dit kader verdient het ook aanbeveling om eens te kijken naar items over de hoeveelheid Lux die daglicht, zelfs op een regenachtige dag hier(!) al geeft. Dan praten we nog niet eens over de (sub-)tropische gebieden.
gouden_driehoek-600x600.jpg
 
Nou oneens wil ik het niet noemen Ben en je hebt ook gelijk dat je ook naar de planten moet kijken. Planten die veel licht vragen zullen het bij minder licht minder of niet goed doen. Je zult dus zoals jij ook vaak al aangeeft moeten kijken welke planten passen bij de omstandigheden die je kan bieden.
Maar goed je kan het ontstaan van algen wijten aan een voedingstekort of aan teveel licht, het is maar net vanuit welke invalshoek je dit bekijkt. Als je zegt dat er teveel licht is dan kun je ook stellen dat er te weinig voeding is inderdaad. je zal dan of de voeding moeten opschroeven of het licht moeten dimmen als de planten daarvoor geschikt zijn.
 
Ok, goed idee!
We spelen Hints!

Naam van een vis, bestaat uit twee woorden.

Eerste woord.
Bestaat uit twee delen
(x aantal lettergrepen, het mag niet te snel te makkelijk zijn, nietwaar)

Eerste deel, klinkt als/komt van:

Bekijk bijlage 283829

Tweede deel.
Verwijst naar/verbastering van:

Bekijk bijlage 283830

Tweede woord:
Start met
Bekijk bijlage 283832

plus

"i"

Ik ben benieuwd!
:D
Weet gelijk wat jij het hele weekend gaat kijken :deal:
Jij een Melrose Place fan, had het niet achter je gezocht :D
 
Weet gelijk wat jij het hele weekend gaat kijken :deal:
Jij een Melrose Place fan, had het niet achter je gezocht :D

Hahaha! Ik had die reactie verwacht! Ik had zelfs het vermoeden dat ze van jou ging komen! :D :thumbs:
(Ik zou hetzelfde gedaan hebben denk ik eerlijk gezegd...)

Maar ik moet je toch teleurstellen vrees ik:
Ik denk eigenlijk niet dat ik het ooit heb gezien maar ik weet wel van het bestaan af.
En gezien de naam van de raadvis moest ik er automatisch aan denken.

ps: bovenstaand al dan niet geloven is een vrije keuze edoch... ;) :juggle:
 
Geef mij maar Beverly hills 90210!
:D:D
 
Ik denk dat het een workshop nesten bouwen gaat worden dit keer, het flirten gaat goed maar het nest schijnt maar niet te lukken.
 
Topic - even hier verder om niet nog meer te vervuilen daar.
Wat een ironie om juist dat artikel aan te halen, juist omdat jij ook weet dat ik hele andere ervaringen heb met die slak en met mij nog vele andere aquarianen, maar dat word niet genoemd, niet in het artikel, niet in dit topic, maar ondertussen wel een heel topic om zeep helpen alleen omdat ik een afwijkende mening heb

Die ironie was mij inderdaad niet ontgaan maar het was serieus het eerste artikel op de homepage. We kunnen het niet eens zijn over de anentome helena slak en ik geloof best dat jij daar een nare ervaring mee heb gehad. Er zal echter meer nodig zijn om mij te overtuigen van 'gif' en opeten van gezonde corydoras vis dan jouw ervaring.

Onderstaande video is een snippet uit een 'mooie' video van deze slak hoe hij een andere slak dood. Er komt geen gif bij kijken, de proboscis waarmee de slak zijn prooi te pakken neemt is meer een scherp mes en hij eet de prooi levend op. Dat laat een gezonde vis nooit gebeuren. Wel eet deze slak eitjes en hele jonge visjes op, mits hij deze te pakken kan krijgen. Dat zie ik zelf meer als natuurlijke selectie. Ik denk dat jij gezien hebt dat een helena slak een al verzwakte of dode corydoras heeft opgepeuzeld en dat zal best gebeuren, in mijn aquaria is dat juist gewenst gedrag. Deze video komt ook uit het artikel van aquainfo.nl

Niet kijken als je een zwakke maag hebt! Slak wordt levend gegeten.
 
Dat gif heb ik ook nooit beweerd, ook omdat daar de meningen enorm over uiteen lopen en dat filmpje mij reeds bekend is.
 
Zitten je "debiel" ingerichte bakjes hier ook vol mee?
:D Wat een goed geheugen heb jij. Nee, die niet! Die zijn allemaal bare bottom.

MAAR... het plan ligt er wel om bloempotjes e.d. te plaatsen en daar dan weer belgisch groen in te gooien. :-D
 
:D :D Nee dank je, zoals je weet ben ik allergisch voor alg.
 
Neuh, ik zorg gewoon dat ik geen algen heb, dan zijn die pillen ook niet nodig, twee vliegen in één klap :thumbs:

Af en toe een algje kan wel, maar dat iedere opstartende bak onder de algen zou moeten zitten (wat je vaak leest) is naar mijn mening onzin.
 
kan ik je wel wat opsturen hoor,
Hier over gesproken, de bucephalandra begint goed aan te slaan nu, die ene met die rare blaadjes heb ik inmiddels toch maar verwijderd, maar de andere 3 stekjes beginnen nu goed.
 
Nou dan zeggen we hier ook maar goedemorgen folks :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Terug
Bovenaan