Betta temperatuur


B

BettaNero

Guest
Op het internet zie ik meerdere meningen over wat de beste temperatuur is om een betta vis in te houden,
ik zie voornamelijk 24-26 graden staan. Wat zijn jullie ervaringen met water temperatuur en het houden van bette's?

Ik wil mijn betta in de meest perfecte temperatuur houden, omdat ik ook veel lees dat te hoge temperaturen de levensduur verminderen.
 
Ik wil hetzelfde voor mijn betta, de perfecte temperatuur dus :)

Op het internet staan er idd veel meningen...
Ik hou de mijne op 26° Heb hem wel nog maar enkele maanden, maar hoor hem niet klagen :D

grtjs
 
Geen Betta verstand maar elke vis is beste zo natuurlijk mogelijk en niet constant op 1 temperatuur. Misschien even kijken info land van herkomst wat temperatuur daar doet per seizoen. Misschien zomers 26 en winter 24. Geleidelijk naar beneden?
 
In het wild leven ze in kleine poeltjes van soms nog geen 10l. Hierdoor warmt de watertemperatuur erg snel op, maar koelt het ook snel weer af. De ideale temperatuur is rond 25 - 25 graden, al kunnen de batta's ook makkelijk (tijdelijk) onder 20 graden overleven. De kweektemperatuur is rond 28 graden, je zult zien dat de betta dan een schuimnest zal gaan maken. Constant op 27 graden of hoger zal de levensduur van de betta aanzienlijk verlagen.

Houdt de betta dus op 25 - 26 graden, en maak je niet druk als het in de zomer tot ruim over dertig graden komt. Betta's zijn aangepast aan de hoge temperaturen die ze af en toe meemaken te overleven. Ze hebben bijvoorbeeld het labyrinth (een orgaan waardoor ze ook boven water adem kunnen halen), waarmee ze zelfs in extreem warm (zuurstofarm) water kunnen overleven.
 
Hier zitten ze momenteel op 23 graden, en zelfs dan zijn ze in de paarstemming.
 
Laatst bewerkt:
Hier begonnen de betta's pas vanaf 27 graden met (grote) schuimnesten bouwen. Ik denk dat wat jou betta doet toch echt een uitzondering is.
 
Ik denk dat wat jou betta doet toch echt een uitzondering is.
Geen idee, ik heb nog niet zoveel ervaring met Betta's, pas sinds een paar maanden een paar in de bak zitten.
Dit was gisteren.
 
Hier bouwden ze zelfs met 22 graden schuimnesten.. niet zo'n klein beetje groot ook.

temperatuur en Betta's.... vind het lastig.
20 overleven ze en 30 overleven ze ook, maar wat het long-term met ze doet is altijd gissen.

daarom altijd maar zo'n 23-24 graden aangehouden, onder de 21-22 werden ze wat lomer in gedrag.
 
Naar mijn ervaring leven Betta's minder lang op hoge temperaturen maar ze zijn wel actiever. Dat is op zich wel logisch, het blijven koudbloedigen en hun stofwisseling wordt versneld bij hoge temperaturen. Zal geen heel groot verschil zijn maar je merkt dat ze sneller ouderdomskwalen vertonen.
Omdat ze het bij zoveel temperaturen goed doen is het moeilijk om een ideale temperatuur te vinden.
Ik denk dat 22-25 temperatuur prima is, hoger lijkt mij onnodig en bij lagere lijken ze vaak niet zo gezond.
 
Ik zet die van mij altijd op 24 tot 26 graden. Nu heeft de verwarming wat moeite (weinig verwarmde kamer en eigenlijk te laag vermogen) en zit hij tegen de 24 aan. Bertus doet het nog prima :)
 
Hiet de betta ook op 23 graden en doet het prima. De beste temperatuur voor een betta is wel een moeilijke, want het zijn taaie en kunnen veel hebben. Denk dat ze snel te warm worden gehouden, wat inderdaad de levensduur verkort.
 
Eeh.. Hij was al wat ouder en is best grumpy. Maak er van wat je wil ;)
waar is die beste man eigenlijk... ? ik genoot altijd van zijn antwoorden richting bepaalde leden. moest er altijd om lachen.
Ik las laatst wel op internep dat ie tot half oktober gebanned was? maar inmiddels zijn we bijna eind november beland...
 
Mijne zit op 25 graden. Wat de beste temperatuur is, moet je aan jouw exemplaar kunnen zien. Zit ie veel stil/op de bodem dan heeft ie 't koud en kun je de temperatuur verhogen. Doe dat inderdaad niet te enthousiast als je er lang van wil genieten, 26 is ruim voldoende. Qua minimum ga ik zelf niet onder de 23, blijft toch een tropische vis.
 
Hiet de betta ook op 23 graden en doet het prima. De beste temperatuur voor een betta is wel een moeilijke, want het zijn taaie en kunnen veel hebben. Denk dat ze snel te warm worden gehouden, wat inderdaad de levensduur verkort.

dat geldt m.i. voor veel meer vissen... iig jaarrond veel te hoog.
 

Terug
Bovenaan