Aquaria nieuw kopen of tweedehands?


G

Garnaalkardinaal

Guest
Kiezen jullie bij de aanschaf van een nieuw aquarium voor een nieuwe uit de winkel of tweedehands en waarom?
 
Hangt altijd af van welk aanbod er tweedehands is. Ik koop het meestal tweedehands, maar dan moet het aquarium ook nog wel echt in goede staat zijn.
Als ik tweedehands niets bruikbaars vindt, dan ga ik langs de LFS om te kijken wat er daar staat, en aan welke prijzen uiteraard.
 
Ik heb eerst de tweedehandsmarkt bekeken.
Iedere keer was er wel iets in de advertentie wat me niet aan stond. Ofwel geen LED, of krassen, of bak die 10 jaar leeg staat, of onderstel dat water heeft getrokken...

Ben dan op 2 plaatsen gaan kijken.
Bij de eerste moest ik er de vissen bij nemen, en nee, ik ga niet eerst 157 guppen verkopen of euthanaseren, de tweede was zogezegd in perfecte staat, en vroeg een vrij hoge prijs, maar daar stond de bak vol krassen van een algenmagneet.

Toen heb ik het opgegeven en heb ik een nieuwe besteld.

Wel koop ik vissen en planten via 2dehands.be
 
Ligt natuurlijk ook wel beetje aan de maat.
heb in het verleden best wat kleine bakjes overgenomen.
uiteraard van te voren kijken. beste is als deze nog vol water zit.

voor grotere bakken vind ik het weer een ander verhaal. Daarbij denk ik dan vooral aan vervoer met de kans op breuk of beschadiging.
nieuw uit de winkel kunnen ze hem vaak thuis leveren en anders zitten deze wel vaak goed ingepakt.
 
Budget is flexibel: voor nieuwe spullen wat langer sparen dan tweedehands.
 
Ik zou voor een nieuwe gaan en dan op maat gemaakt zodat je er zelf een onderstel bijmaakt en lichtkap (of opzetverlichting) als budget geen rol speelt, en anders tweedehands.
Wijzelf zijn begonnen met tweedehands en was niks mis mee maar door downsizen wouden we alles goed aanpakken wat de komende 20 jaar mee moet gaan en toen alles nieuw gekocht bij een aquariumbouwer
 
Ter aanvulling: verlichting hebben w ebij ome ali gekocht en de filters allemaal tweedehands (ook de twee biologen waarbij 1 bioloog zelfs het filtermateriaal bijzat
 
Ik heb 3 tweedehands bakken staan. 30L, 60L, en 110L. Alle 3 zijn ze in goede staat en nooit problemen mee gehad. Ik heb hiervoor gekozen omdat het een stuk goedkoper is dan nieuw aquarium.
 
Ik moet toegeven dat ik ook vaak gewoon tweedehands koop. Al zal het ook te maken hebben dat ik vooral in de markt ben voor kleinere bakken tot en met maximaal 1 meter. Dat is nog goed te doen met ophalen. Zou ik een groter aquarium neer zetten dan wellicht ook een laten bouwen en lekker makkelijk thuis laten brengen.

Voor tweedehands heb je wel een stuk geduld nodig. Hierboven lees ik al dat bijvoorbeeld Tommie twee keer is wezen kijken en het toen al voor gezien hield en dat kan ik begrijpen. Als je iets nu wilt hebben kun je inderdaad beter nieuw kopen. Als je wat geduld hebt is er genoeg moois op het juiste moment. Mensen die gaan verhuizen en hun bak kwijt moeten is vaak een mooie kans. Of de wat 'specialere' bakken waar dan ook eerst de hoofdprijs voor gevraagd wordt, die blijven vaak staan. Als die een paar weken later nog op marktplaats staan stuur ik via een bericht een relatief laag bod. Meestal negeren ze me maar soms heb je raak en willen ze er gewoon van af. Mijn 250L aquarium stond eerst voor geloof ik 500 te koop en heb ik uiteindelijk, inclusief een berg accessoires en filters voor 50 euro afgehaald. Zo heb je ook altijd een hoop onderdelen op voorraad.

Heb ook wel eens wat aan doorverkoop gedaan. Schoonmaken, mooie(re) foto's maken en duidelijke beschrijving en het verkoopt een stuk makkelijker, en voor meer. Al is dat wel een hoop gedoe. Mensen die niet op komen dagen, mensen die akkoord gaan en dan nog gaan afdingen bij afhalen. Die kunnen gelijk, en met lege handen weer vertrekken. Ben daar ook mee gestopt :)
 
Zou voor nieuw gaan vaak zijn de prijzen voor tweedehands vaak erg hoog in vergelijking met een nieuwe en op een nieuwe heb je garantie is ook mee genomen
Als je voor tweedehands gaat moet je echt geluk hebben of mazzel dat iemand iets te klien/groot heeft aan geschaft.
 
Prijs kan een belangrijke factor zijn. Helaas kon ik mijn maat niet vinden tweedehands.
dus dan moet je er wel eentje laten maken.
 

Terug
Bovenaan