Akvastabil Mark II 160 x 55 x 60 (sschot)


Onder het oppervlak krijgen de hoge planten het meeste licht en wellicht is daar de co2 dan wat tekort. Het is vaak een kwestie van dingen uitproberen en kijken of dat werk Steven maar dat wist je vast al wel ;)
 
Jij werkt met 2 Hydor professional 600 filters.
Hoe heb jij je water toevoer naar het aqarium geregeld?

Ik werkte eerst met een twee aparte toevoeren het aquarium in, 1 rechts boven en 1 links onder in. Echter ben ik hier niet al te lang geleden vanaf gestapt, zie:


Alle beide filters op 1 spraybar?

Ik heb beide nu dus op 1 "cross over" zitten, met 3 uitstromen de bak in. Evenals Biljoenblik, Fozze en anderen. Ton, Ben en anderen hebben echt een spraybar waar beide pompen op staan, maar omdat ik dit zo lelijk vind, heb ik hier heel bewust niet voor gekozen.

Mijn PVC is DN20, als ik het over zou mogen doen, dan zou ik daar nu DN25 van maken, zeker de aanzuig, om hier nog minder "weerstand" te hebben.

En is het zuig filter van eheim . Is dat makkelijk te verwijderen iedere keer

Ik doe dit al een aantal jaren en minimaal 1 x per week. Omdat het een beetje "weg gebouwd" zit, is het even wat handigheid krijgen en gevoel opbouwen, maar ik ervaar dit als makkelijk en heb nog nooit het idee gehad, dit moet ik anders organiseren.
 
Vandaag een interessant pakketje ontvangen.......

Bekijk bijlage 292591 Bekijk bijlage 292592 Bekijk bijlage 292593 Bekijk bijlage 292594 Bekijk bijlage 292595 Bekijk bijlage 292596 Bekijk bijlage 292597

Wat is dat een ongelofelijk compact en lief pompje, niet te geloven.

Ik hoop deze donderdag tijdens de waterwissel recht onder in de hoek boven de bodem te plaatsen, om het vuil wat zich hier wat ophoopt, over de bodem naar links te blazen, zodat dit minder neerslaat op deze plaats en mogelijk beter in de zuigkorven van de filters gaat komen. Ik ga zien hoe dat bevalt en of ik daar tevreden mee ben.

Verder zie ik steeds minder zweefvuil in de bak, dus ik denk dat er nog steeds meer stabilitiet aan het ontstaan is op dit moment.

Totaaltje van vandaag

Bekijk bijlage 292598
Het is, meneer Steven, niet bedoeling om hier met prachtige foto's anderen de loef af te steken waardoor zij in moedeloosheid verzinken aangaande het houden van aquaria. Foei dus! Ook de vissen behoren niet van hun mooiste kant gezien te worden om jaloersheid van mijn kant te voorkomen. ik herhaal: foei! (Wat een mooie bak!)
 
Het is, meneer Steven, niet bedoeling om hier met prachtige foto's anderen de loef af te steken waardoor zij in moedeloosheid verzinken aangaande het houden van aquaria. Foei dus! Ook de vissen behoren niet van hun mooiste kant gezien te worden om jaloersheid van mijn kant te voorkomen. ik herhaal: foei! (Wat een mooie bak!)

Ik sluit me hier volledig bij aan, je hebt het goed voor elkaar.
 
Het is, meneer Steven, niet bedoeling om hier met prachtige foto's anderen de loef af te steken

Laat ik heeeel duidelijk zijn, dat is NOOIT de intentie


waardoor zij in moedeloosheid verzinken aangaande het houden van aquaria

Ook dat moet een ieder (met up's en down's) niet doen, vind ik. En ik wil hier dan ook nooit de aanleiding voor zijn

En verder bedankt voor je (in mijn ogen) hele leuke reactie
 
vandaag na onderhoud.......

IMG_20200312_163119_bewerkt_0465.jpg


Met rechts een tweetal bosjes HN voor Jip en Janneke.......
 
just some pictures

SS__0975_bewerkt_0492.jpg
SS__0978_bewerlt.jpg


En omdat de draadalg lekker aan het doorzetten was, heb ik mijn "zon" verlichting verlaagt, van 25 lumen per liter naar 20 lumen per liter, om te kijken of dat meer effect heeft voor mij
 
Mooie vissen Steven en op hoeveel co2 zit je in jouw bak?
 
Mooie vissen Steven en op hoeveel co2 zit je in jouw bak?

Dat is een beetje "aannames" doen, omdat ik de CO2 tabel in mijn bak voor niet correct kan houden.

PH 6.6
KH tussen de 4 en 5
CO2 checker rebel 20

Theoretische CO2 boven de 40

Dropchecker gaat naar limoen groen, maar niet heel.

Dus ik zeg zelf CO2 boven de 20 en onder de 30

Dus ik geloof persoonlijk niet dat het CO2 is.

Ik zit behoorlijk laag in mijn dosering Makro, deze heb ik nu verhoogd, maar te veel vinden de vissen niet fijn, dat laten ze goed merken. Oftewel schipperen......

IMG_20200322_122027.jpg
IMG_20200322_122049.jpg
IMG_20200322_122109.jpg
IMG_20200322_125637.jpg
 
Ja begrijpelijk en ik heb met de Manen ook dat ik wel wat hoger in de co2 zou willen maar deze vinden dat ook niet fijn dus hier ook schipperen.
 
verdorie, zie ik nu dat jij plantjes verkoopt die ik zocht....en nu net gekocht heb elders bij een handelaar die zegt dat hij ze van een aquariaan heeft.
 
Hartelijk dank voor uw bestelling bij Aquarium-planten.com.
U ontvangt deze email ter bevestiging van de bestelling die u op onderstaande datum bij ons gedaan heeft onder …..


AantalProductnaam
Prijs/stuk​
Totaal​
BTW​
2Hydrocleys nymphoides
2,75​
€ 5,50​
€ 0,45​
 
Vandaag eerste bewezen Alenquer vrouw.......

Kleinste van het hele spul, ze lijkt op haar moeder.....

Gelukkig at de Brown-Tefé man ze per direct op en heb ik ze niet hoeven weg vegen, want ze is nog ff te jong op dit moment.

IMG_20200325_140443.jpg IMG_20200325_140459.jpg

vergeet de reflecties, dat heb je met dit mooie weer!

Oja, en op de CO2 drop checker zitten 2 cory eitjes
 
Gisteren wederom standaard groot onderhoud gedaan. Na het verlagen van de lichtintensiteit, en het verhogen van de voeding, was er nog steeds sprake van wat draadalg ontwikkeling, zowel op de HN als op de javavaren. Maar ook de bladeren van de Echino's doen nog "lekker" mee.

Om dit toch verder in te dammen, heb ik de hoeveelheid licht nog een klein beetje verminderd, maar niet heel veel. De zon periode heb ik van 2 uur wel ook terug gebracht naar 1 uur.

Door met een stukje filterwatten over de stengels en bladeren te gaan, heb ik best wel veel draadalg kunnen verwijderen, en natuurljik door wat snoeiwerk hier en daar.

Nu weer kijken hoe het de komende week ontwikkeld. Mijn drop checker is mooi groen, niet geel maar ook niet donker groen.........

IMG_20200403_121317_bewerkt_0498.jpg


Omdat ik toch vond dat de stroming niet lekker zat, heb ik de uitstromen 1 maat "verkleind" en deze wat schuiner gezet, zodat ze minder tegen de voorruit blazen, zodat ze elkaar meer gaan ondersteunen en versterken, hoop ik. Als het bevalt druk ik de verloopringen er weer helemaal in, maar nu nog ff laten uitsteken ivm praktische redenen.

Totaaltje van vandaag

IMG_20200403_120842_bewerkt_0497.jpg
 
ik vind dat na het voeren de bak nu sneller (zeker van een afstandje) minder zweefvuil bevat, dus het verhogen van de flow en het meer naar de linkerhoek ipv de voorruit laten blazen heeft voor mij in ieder geval positieve effecten. Nu nog kijken hoe de draadalg de komende week zich ontwikkeld.

Totaaltje van vandaag

IMG_20200404_143022_bewerkt_0503.jpg
 
Bak ziet er mooi uit.
 
Ik ga overwegen om mijn JMB balken te vervangen door Daytime Cluster 150.7 4 x nw en 3 x ubrw.

Ik kan de boel dan prettiger ophangen (meer in het midden) in de Akva. Totaal kom ik dan icm de Aquatlantis aan max 29,3 Lumen per liter, die ik toch niet gebruik.

En ik kan in DE ook nog modules kopen als ik wil. Er mogen er max 8 in, dus er zou er nog 1 bij passen.

Ff laten bezinken, overdenken en een nachtje slapen
 
De kogel is door de kerk, er komt een

Daytime Cluster 150.7 (4xNW en 3xUBRW)
Deze zal ik gaan gebruiken in combinatie met mijn Aquatlantis Easy LED 2.0 1450mm

De intentie is dat de beide lampen dan meer in het midden van de bak hangen en niet zo ver naar de voor en achterruit zoals nu.
Ik moet alleen nog even naedenken welke van de twee ik als voorste en als achterste leg, maar daar ga ik nu even over nadenken.

Ik zal de Daytime ook met de TC-420 gaan aansturen en geen gebruik gaan maken van de LC-14 die erbij zit. Dus binnen kort weer wat rommel, pruts en uitzoekwerk te verrichten.

Ik ga dan afscheid nemen van 4 x JMB 120 led (1 x BR W 1 x R W 2 x BB W).

Zo blijf je toch bezig, maar dat is net ook het leuke van deze hobby.
 
Prachtige bak Steven,momenteel wel een van de mooiste,maar je moet de eerste plaats wel delen met Jandk,jullie doen het echt goed.
 
het borrelende, bruisende en nog wat troebele resultaat van heel groot onderhoud, om de draad alg nog verder in de kiem te smoren. Planten uit de bodem gehaald, gesnoeid en met filterwatten afgedaan, en daarna weer terug gezet.

IMG_20200409_163523_bewerkt_0531.jpg


Omdat ik wat braziliaanse klimop wil laten groeien, staat dat er nu her en der een beetje tussen.
 
Ik ga overwegen om mijn JMB balken te vervangen door Daytime Cluster 150.7 4 x nw en 3 x ubrw.

Ik kan de boel dan prettiger ophangen (meer in het midden) in de Akva. Totaal kom ik dan icm de Aquatlantis aan max 29,3 Lumen per liter, die ik toch niet gebruik.

En ik kan in DE ook nog modules kopen als ik wil. Er mogen er max 8 in, dus er zou er nog 1 bij passen.

Ff laten bezinken, overdenken en een nachtje slapen

Wat is de reden dat je de JMB balken vervangt? En heb je overwogen om voor de 2.0 versie te gaan? De Aquatlantis Easy LED geeft geen voldoende lumen dus om te voldoen?
 
Wat is de reden dat je de JMB balken vervangt?

De reden is meer een beetje "toeval". Ik heb al langer gekeken naar de Daytime Matrix. Dit vind ik het mooiste verlichtingssysteem wat er op dit moment in mijn beleving te koop is. Hier hangt echter wel een stevig prijs kaartje aan. Nu kwam ik via MP de Daytime Cluster tegen, van 150cm. Deze kon ik voor een interessant bedrag kopen. Na zoeken en kijken is het ook mogelijk, iets minder makkelijk als bij de Matrix, om modules te vervangen en/of bij te plaatsen. Dus ik dacht, ik ga het gewoon proberen, want ik vind het leuk.

Verder ben ik op zich over de JMB tevreden. Met de kwaliteit is niets mis en de licht opbrengst is ook niet slecht. Echter ik persoonlijk stoor mij wel aan het spot effect van de afzonderlijke LED's. Dus op deze manier ben ik daar ook vanaf.

Verder heb ik in mijn Akva kap nu 5 led balken liggen, 4 x 1.20 en 1 x 145. Dit is niet praktisch en de verdeling is hierdoor niet echt optimaal en wenselijk, dit wilde ik wel heel graag anders. Door een tweede balk over de volle breedte te vinden, kan ik dit probleem ook aanpakken. De beide balken komen straks veel meer op de juiste plaats boven de bak te hangen.

Bijkomend voordeeltje is dat ik iets minder stroom ga gebruiken, dus het is energietechnisch iets(je) voordeliger.

Het leuke is dat ik nu bij de Cluster de intensiteit van wit kan regelen, als ook die van de blauwe en rode leds die in de UBRW module zitten. Dit geeft iets meer flexibiliteit, maar is geen must voor mij persoonlijk, en denk dat ik daar ook heel weinig mee ga doen.

En heb je overwogen om voor de 2.0 versie te gaan?

Nee geen seconde, want ik zou zelf nu geen JMB willen.

De Aquatlantis Easy LED geeft geen voldoende lumen dus om te voldoen?

Met 1 Easy LED zou ik uitkomen op 12,51 lumen per liter, dat is wel weer een beetje heel weinig inderdaad. En dan moet deze op 100% branden, wat ik vanuit praktisch oogpunt ook liever niet doe. Verder vind ik dit licht ook nog net te wit, dus vandaar dat ik ook niet heb gezocht naar een tweede Easy LED, mede omdat ik ook hier al de nodige problemen mee heb ondervonden mbt de kwaliteit.
 

Terug
Bovenaan