De ontwikkeling van Aquariumdieren in de eerste weken van hun leven (MarlonnekeW)


Weer een nieuwe serie: de ontwikkeling van Rijstvisje Oryzias woworae in de eerste 7 weken van zijn leven

49655054463_b8e9043f56_c.jpg


Voor degenen die het leuk vinden om wat meer over het project te weten te komen; in de editie van april/mei van de Duitstalige versie van Amazonas magazine zal een artikel te vinden zijn over mijn project mét een aantal van deze foto's in print.
 
Mooie foto's weer!
Je bent ondertussen beroemd :thumbs:

Dat valt gelukkig wel mee hoor :). Het is vooral fijn dat de foto's zo ook nog nuttig zijn. Ik sprak vandaag toevallig iemand die als leerkracht op een basisschool werkt en zij was gelijk erg enthousiast. Steeds minder mensen en kinderen zijn zich bewust van de natuur, terwijl het juist nu zo belangrijk is dat ze beschermd wordt. Als de foto's daar een handje bij kunnen helpen is dat alleen maar fijn.
 
mag ik vragen hoe je de foto's zo mooi maakt ? Ik ben erg onder de indruk

Dat is best wel lastig om antwoord op te geven. Ten eerste heb ik een afgeronde fotografieopleiding en ben ik al bijna 6 jaar met dit project bezig. Ik heb dus redelijk veel ervaring met fotograferen tegen een witte achtergrond, zowel tijdens mijn opleiding onder begeleiding van docenten, bij commerciële opdrachten en met inmiddels meer dan 40 verschillende diersoorten in de studio. Dus voor een heel groot deel is het ervaring; dingen uitproberen, vooral fouten maken en daarvan leren en dan wordt het op een bepaald moment een soort tweede natuur.
De apparatuur helpt ook. De foto's zijn voor een deel gemaakt met een extreem macro objectief dat tot 5x kan vergroten. De keerzijde hiervan is dat je hier alleen mee kunt werken als je de camera volledig handmatig kunt instellen én handmatig kunt scherpstellen, want dit objectief heeft geen autofocus. Het is soms behoorlijk vervelend en frustrerend om hiermee te werken, vooral bij vissen zoals deze Oryzias die geen seconde stil willen zitten, maar het is echt de enige manier om dieren van een paar mm beeldvullend vast te kunnen leggen. Dus heel veel geduld helpt ook :).
 
Ik kom je topic nu pas tegen, wat een ontzettend mooie serie ben je zo aan het opbouwen! Hoe ben je op het idee gekomen dit te gaan doen?
 
Ik vind het altijd erg mooi om jouw foto's te zien en ik ben onder de indruk van je kennis en je geduld!

Bedankt!
Duidelijk geen hobby voor mij dus maar gelukkig laat jij ons delen in je prachtige album met foto s (y)

Soms wil ik ze ook wel eens achter het behang plakken, hoor :). Als de foto dan uiteindelijk gelukt is, maakt dat in één klap alles goed.

Ik kom je topic nu pas tegen, wat een ontzettend mooie serie ben je zo aan het opbouwen! Hoe ben je op het idee gekomen dit te gaan doen?

Ik ben ooit op het idee gekomen toen in een paar keer bij de fokker van onze hond naar pups ben gaan kijken (de neefjes en nichtjes van onze hond). Ik heb toen een aantal keer foto's gemaakt, maar vond het jammer dat ik niet van elke week een foto had om te kunnen zien hoe ze groeien en veranderen. Toen ik zag dat een fokker bij ons in het dorp die ik kende pups verwachte, heb ik gevraagd of ze mij met zo'n serie wilde helpen en zo is het balletje gaan rollen. De tweede serie was met kittens en daarbij kreeg ik vooral veel reacties dat het zo schattig was. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk, maar het ging mij om meer dan alleen maar schattige plaatjes maken. Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere diersoorten en zo is het steeds verder uitgebreid.
 

Terug
Bovenaan