Mijn bakjes (Sailjo)


sailjo

Well-known member
Lid geworden
21 januari 2020
Berichten
761
Locatie
Gauw
20200326_120619.jpg
20200326_121151.jpg
20200326_121253.jpg


bovenste is een lido120 met een bont gezelschap erin.
middelste is een 60x30x30 met guppen en appelslakken
onderste is een 40x20x25 met 2 vrouwen betta's en mix van garnalen
 
Laatst bewerkt:
dank je, ik vind de onderste nog niet echt heel erg mooi, wil zeker nog wat veranderen aan de uitlaat van het filter maar dit geeft voor de betta's de meeste rust zo.

de bovenste wil ik de kronkel tak ( hazelaar ) nog wat mos op gaan doen. Maar goed, je moet nog wel wat plannen houden hé
 
En de uitstroom van de derde bak links op het glas richten? En dan komt het vanaf het glas wel door de rest van de bak
 
En de uitstroom van de derde bak links op het glas richten? En dan komt het vanaf het glas wel door de rest van de bak

zou kunnen, maar het is zo momenteel nog het meest prettig voor de betta's. Als ik het zonder de slang op het linker raam doe is er nog meer stroming vanaf die linker kant ( althans, dat idee heb ik ) Ik zit nog wel te denken of het misschien handiger is om hem iets korter te maken en er kleine gaatjes in te maken. Maar weet niet of het dan beter is. Kleine gaatjes geven snellere uitstroom volgens mij, maar als je er genoeg in zou maken dan zou het kunnen?
 
Dat zijn drie hele leuke bakjes hoor. Ze hebben inderdaad duidelijk allemaal hun eigen stijltje! :petjeaf:
 
aloha allen, hier even een berichtje weer van mij.

Ik heb begin april een ander bakkie gekocht, een juwel rio 240. Op 6 april heb ik deze gevuld en mijn oude ( nog draaiende filter van de lido) erin gedaan en nog een andere toegevoegd met materiaal ook uit de lido . Tussendoor nog wat plantjes en hout toegevoegd en nu zit ik een beetje te denken wanneer zou ik (een aantal van ) mijn vissen over kunnen zetten ? De waterwaardes zijn : nitraat en fosfaat blijven een beetje laag, nitriet en ammonia blijven op 0 en pH zo rond de 7,5-8, KH 15 en GH 6 . Ik heb geen nitriet piek gezien en de rest dus zoals ik eigenlijk ook zie bij de lido met uitzondering van de nitraat die dus wat lager is in de nieuwe.
Wat is nu wijsheid ? Een aantal vissen/alle vissen overzetten en zien hoe dat gaat of nog even wachten?
 
Laatst bewerkt:
Als je oude filter meedraait dan heb je al een deel van de bacteriecultuur in de bak. Verkruimel je af en toe wat voer want anders hebben de bacterien niets te eten en zullen ze zich weinig vermenigvuldigen.
 
ja, ik gooi er al een tijdje verkruimelde vlokvoer in
 
Ja als je dan geen h3/4 meet of no2 dan denk ik dat dit ook niet meer gebeurt omdat je ook je oude filter hebt ingezet. Zelf laat ik altijd liever een bak 4 wk indraaien maar goed je zou denk ik best een paar overzetten en dan goed de waarden in de gaten blijven houden.
 
als je niet alle vissen tegelijk overzet, maar in kleine groepjes zou de filter dat wel aan moeten kunnen. Dat nitraat en fosfaat laag blijven is logisch, er is nu ook nog niet zoveel om af te breken (behalve het kleine beetje vlokvoer). Zodra er meer vissen inkomen gaat het nitraat en fosfaat ook wel iets omhoog.

Wat heb je trouwens een hoge kH
 
ik heb het groepje zwaarddragers overgezet, dit is het grootste groepje van dezelfde soort dus die mogen de buurt gaan verkennen. Vanavond en verder voorlopig even elke dag de waardes opmeten en dan maar eens zien wat er gaat veranderen
 
Je bent nog wat potjes vergeten :DD :DD

haha, moet je daar nu weer over vallen, de rest is veel mooier en hij ziet alleen de potjes die ik nog even heb te staan omdat ik nog niet weet hoe ik die wil gaan toepassen in mijn aquarium
 
Jij en @LaLizzerd hebben dezelfde gewoonte. Lekker een balkonnetje maken van het aquarium met bloempotjes. :DD
Nee zonder gekkigheid, het ziet er goed uit allemaal hoor!


Scherp opgemerkt van je zeg. :petjeaf:
Je hebt het zo vaak over een balkonnetje. Volgens mij is dat je diepste wens. Ik stel me zo voor: een balkon met allemaal gekleurde plastic bloempotten, roze, geel, paars ?
 
Ik ben in het buitengebied gaan wonen zodat ik meer ruimte om mij heen heb. Maar diep van binnen is er een verborgen verlangen naar een balkonnetje met gekleurde bloempotten. Hangbakken, alles is welkom! :DD :juggle:
 
haha, moet je daar nu weer over vallen, de rest is veel mooier en hij ziet alleen de potjes die ik nog even heb te staan omdat ik nog niet weet hoe ik die wil gaan toepassen in mijn aquarium

Tja in zo n geval zet ik zo n potje eerst gewoon in de vensterbank :juggle:
 
De oplossing is erg simpel. Voortaan planten met een loodje erom kopen en geen planten in potjes :pp
 
20200515_162221.jpg


Er zijn zeker nog een aantal verbeter punten, maar het begint er een beetje op te lijken.
Spuitbuis ( spraybar ) moet nog of helemaal zwart of helemaal doorzichtig ( misschien de achterwand poster vervangen voor zwarte folie )
wavemaker wil ik eigenlijk nog wat minder in zicht hebben, idem met invoerbuis en verwarmingselement. Er zitten nu her en der nog wat klemmetjes of planthouders, mos begint al een beetje houvast te krijgen op het hout, maar nog niet helemaal veilig voor verwijdering. Vissen zijn uitgebreid met 10 kardinaal tetra en 8 aeneus corydoras
 
Laatst bewerkt:

Terug
Bovenaan