tcw82
Member
- Lid geworden
- 29 maart 2023
- Berichten
- 15
- Leeftijd
- 42
- Wat is je bakmaat ?
- 60 liter bak
- Hoelang draait de bak ?
- maandje (sinds 26 februari)
- Wat zijn je waterwaarden en waar is mee gemeten ?
- teststripje, en een ap van Pro scan JBL
- NO2 is 2 mg/l
- NO3 40mg/l
- GH Dh >21 ( ik weet niet of dat klopt, is "gewoon kraanwater"
- KH DH = 20
- PH 7,8
- Cl = 0,8 mg/l
- CO2 = 15mg/l
- Welke filter gebruik je en hoeveel debiet geeft deze.
- juwel filter, met een schuim element, uitstroom pijpje met wat gaatjes, deze laat ik nu boven water uit komen waardoor het water wat belucht wordt. laagste stand, debiet onbekend.
- Om de hoeveel tijd ververs je water en welke hoeveelheid is dit dan?
- 1e (en enige) keer water verversen was ca. 1,5 week geleden, toen is 90 procent van het water vervangen ivm bruin alg (nog altijd aanwezig).
- Om welke vis(sen) gaat het ?
- guppen
- Wat zijn de medebewoners ?
- geen dieren, alleen 2 (verschillende) planten.
- Heb je iets veranderd aan het aquarium de laaste tijd ?
- het aquarium is gestart op 26 feb jl..
- Wat is het ziektebeeld ? (beschrijf het zo precies mogelijk)
- De guppen gaan eerst minder actief acteren, dan gaan ze schuin in het water hangen (ca. 45 graden met de kont naar beneden) dan lijken de vinnen (met name staart) te verkleven, bij het eerste slachtoffer ging de "normale waaier" naar een soort "natte penceel". Na een poosje (week ofzo) gaat het visje dan eigenlijk gewoon langzaam dood.
- Wat heb je al gedaan om het te verhelpen ? (evt medicijngebruik etc)
- ca. een half promile zout toegevoegd, dit is de reden van de hoge Cl waarde.
- Hoelang heeft / hebben de vis(sen) het al ?
- het ziekbeeld duurt ca. 1 week, 2 vissen zijn inmiddels dood. derde lijkt ook levenlozer te worden.
- Heb je de vis(sen) al lang ? of betreft het een nieuwe vis ?
- sinds 26 feb jl..
- Heb je een foto van de symptomen?
- helaas niet van mijn eigen vissen, wel een foto van een andere vissen site van een andere soort vis die verdacht veel lijkt op wat hier gebeurt is.
-
Laatst bewerkt: