Wat is er nieuw

AquaInfo updates

Nieuwe beschrijving: Deze Copadichromis soort bouwt fraaie nesten genaamd "bowers" in het Engels. De volwassen mannen leven solitair, de vrouwen in scholen.

https://aquainfo.nl/artikel/copadichromis-atripinnis/
vraagje: begrijp ik goed uit de tekst, dat 'bowers' een soort van kuilen zijn? Misschien handig om dat er wat duidelijker bij te zetten. (Het maakt wel verschil of ze alleen een kuil maken, of ook met stenen gaan sjouwen).
 
Goede vraag wat eigenlijk vraagt om een wat uitgebreider antwoord.....ik zal eens kijken of ik daar wat meer over kan vertellen en meteen wat visueel materiaal bij kan vinden.
 
@Lysia

Nieuw artikel: In de vorige beschrijving van de Copadichromis atripinnis heb ik de term "bower" laten vallen. Dit is de Engelse term voor de broedkuilen, broedheuvels en dergelijke bij cichliden. In het Nederlands is daar helaas geen bruikbare term voor. In de link hieronder vind je meer informatie over de bowers:

https://aquainfo.nl/bowers-bij-cichliden-baltsheuvels-uit-het-zand/
 
Herschreven en verder uitgebreid artikel: Levend voer voor jonge vissen is vaak essentieel voor een goede groei en ontwikkeling. In dit artikel beschrijven we een aantal soorten levend voer en hoe je ze kweekt:

https://aquainfo.nl/levend-voer-voor-jonge-vissen/

Als iemand goede eigen foto's heeft van kweekculturen, macro foto's van de voersoorten en dergelijke dan zou ik die graag bij het artikel willen plaatsen. Uiteraard onder vermelding van jouw naam!
 
Twee vragen nav je laatste artikel:
het verschil tussen de man en de vrouw is me niet duidelijk: op beide foto's zie uitstekende zij'tanden'. Of moet ik ergens anders naar kijken?
Als een vis de status beschermd/ bedreigd heeft, kunnen eventuele jonkies dan ergens aangeboden worden om te worden uitgezet (in hun oorspronkelijke habitat)? En zo ja, waar kun je dat dan melden?
 
De odontes van de man zijn veel ruwer en groter. Ik heb helaas geen betere foto's dan dit.

In Brazilië worden hele delen van rivieren afgezet door hydro electrische dammen om stroom op te wekken. Hierdoor wordt de leefomgeving van sommige soorten verwoest. Ergens anders uitzetten kan niet zomaar, zonder dat je daar ook de boel verstoort. Ik heb hier overigens een foutje mee gemaakt, deze soort staat niet op de lijst.

Voor wat betreft het uitzetten van soorten in het wild. Daar zijn organisaties voor die dit lokaal opzetten met soms wereldwijde ondersteuning. Daarbij is het wel belangrijk dat er soortzuivere exemplaren worden gekweekt en uitgezet. Hier in Nederland zet bijvoorbeeld Arjan de Graaf zich in voor de kweek van levendbarenden in een internationaal kweekprogramma. Dat is dan meer om een aantal soorten niet te laten uitsterven en mogelijk weer eens uit te kunnen zetten.
 
Laatst bewerkt:
Is het dan misschien om een pijltje (ofzo) bij de odontes van de man te zetten en bij het ontbreken van die dingen bij de vrouw?

En ja het verwoesten van leefomgevingen is de mens erg goed in.....
 
Mooie visjes!
Ik vraag me alleen af, wat ik op de foto's en op het filmpje zie, zijn geen zwarte, zoals in de tekst staat, maar eerder roodbruine strepen?
 
Mooie visjes!
Ik vraag me alleen af, wat ik op de foto's en op het filmpje zie, zijn geen zwarte, zoals in de tekst staat, maar eerder roodbruine strepen?
Scherp, ik denk gewoon een vlaag van verstandsverbijstering 😱Het was wel consequent ook in de SEO samenvatting als zwart neergezet??? Dank je voor de correctie 👍
 
Verbeterde beschrijving: Deze soort wordt veelal in de vijver gehouden of in de zomer in de vijver en als het gaat vriezen in een aquarium binnen. Vooral tijdens de broed periode spatten de kleuren er vanaf!

https://aquainfo.nl/artikel/hydrophlox-chrosomus-rainbowshiner/

Heb je meer informatie of een correctie op wat er al staat? Laat het gerust even weten, samen maken we de beschrijvingen steeds beter!
 
Help Users

You haven't joined any rooms.

      You haven't joined any rooms.
      Terug
      Bovenaan