Co2 Colombo dropchecker blijft blauw

Discussie in 'CO2 apparatuur' gestart door RvanWijk, 25 mrt 2019.

  1. RvanWijk

    RvanWijk

    Lid geworden:
    2 jan 2018
    Berichten:
    125
    Hey!

    Ik heb nu een week een co2 setje draaien op mijn 84 liter aquarium (80x35x30) met momenteel 90 bellen per minuut.

    De indicator blijft maar blauw en ik snap er werkelijk niks meer van... ik maak gebruik van een diffuser (glazen bolletje).

    Mijn circulatie is als volgt (sinds zaterdag) waar ik nu ook weet dat hij gewoon goed circuleert.

    • Linksachter heb ik mijn skim 350 die naar links toe richt met volle snelheid
    • Naast de skimmer heb ik de lilypipe die iets meer in het midden staat ook gericht over de breedte van de bak
    • De diffuser heb ik ongeveer 10 cm naar links in het midden onder de skimmer en lilypipe zodat de belletjes direct volle polle geblazen wordt.
    • Inlaat heb ik naast de lily pipe.

    Alle planten bewegen iets dus de circulatie is verder oke. Wat me wel opvalt is dat uit de diffuser wel wat belletjes komen maar niet zoals je op de meeste filmpjes ziet. Komt dit door het aantal bellen of?
     
  2. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    89.039
    Locatie:
    Groningen
    Kun je misschien een video posten van de diffuser? Heb je erg veel oppervlaktebeweging?
     
  3. Cornelius

    Cornelius

    Lid geworden:
    16 feb 2017
    Berichten:
    1.629
    Locatie:
    Wateringen
    Je gebruikt een skimmer op volle snelheid, zoals je beschrijft.
    Resultaat is dat alle CO2 direct uit het water verdwijnt, en dan is het niet vreemd dat je DC blauw blijft.

    Waarom gebruik je eigenlijk een skimmer?
     
  4. MenM

    MenM

    Lid geworden:
    24 feb 2019
    Berichten:
    209
    Wij hebben momenteel een groene (donker, maar toch groen) op rond de 45 b/m, 8 uur per dag op 110 liter, dus het lijkt mij zo vreemd dat de jouwe echt blauw blijft bij 90 b/m.

    Misschien inderdaad de skimmer, ik ben benieuwd en blijf hier meelezen.
     
  5. TS
    TS
    RvanWijk

    RvanWijk

    Lid geworden:
    2 jan 2018
    Berichten:
    125
    Yes!



    Lijkt mij mwoah

    Apart want de ander zegt weer dat je met een skimmer het ook weer mooi juist het water ingepushed krijgt. Doordat ik hem onder de skimmer en lily pipe heb zie ik hem de bellen lichtelijk wegblazen daarna zie je niks meer.

    Reden is trouwens dat ik de kampen had met een kamlaag door met name afstervend materiaal (planten) draai nu een week met skimmer en geen kamlaag meer te zien + extra watercirculatie vandaar dat die op volle toeren draait

    Ja ik heb werkelijk geen idee meer. Verschillende standen geprobeerd.

    Ph tussen 6,5 en 7 en de Kh op 5 net gemeten.

    Zit verder ook op osmose.
     
  6. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    89.039
    Locatie:
    Groningen
    Hoe kan de kh 5 zijn als je osmose gebruikt want van osmose is de kh 0 kun je stellen. Is dat een nieuwe diffuser overigens?
     
  7. TS
    TS
    RvanWijk

    RvanWijk

    Lid geworden:
    2 jan 2018
    Berichten:
    125
    Excuus altijd 50/50 met verversen. Ja nieuwe!

    Ik zie trouwens erg veel scapebakken die juist bedoeld zijn voor de planten etc met skimmers. Green Aqua bijv heeft alleen maar skimmers in de bak.
     
    Laatst bewerkt: 25 mrt 2019
  8. Cornelius

    Cornelius

    Lid geworden:
    16 feb 2017
    Berichten:
    1.629
    Locatie:
    Wateringen
    CO2 toevoegen en het gebruiken van een skimmer zijn elkaars tegenpolen. Vergelijkbaar om zowel het gaspedaal als de rem gelijktijding in te drukken als je aan het autorijden bent. Met een skimmer verbreek je zodanig de oppervlakte dat de CO2 er als een raket eruit gaat.

    Helaas een geval van symptoom bestrijding.
    Als je een skimmer gebruikt is het beter om deze alleen te gebruiken als er geen CO2 word toegevoegd. En als je toch een skimmer wilt gebruiken tijdens de assimilatieperiode van je planten is het beter om deze maar een kwartiertje aan te zetten. En dat hooguit 2x per dag.

    En als dan toch persé een skimmer 24/7 wilt behouden is het wel de bedoeling dat je de hoeveelheid CO2 zodanig gaat opvoeren om het verlies te compenseren.En dat gaat je erg veel CO2 kosten


    Wat voor soort merk is je diffuser? Ik adviseeer je toch een andere zoals de Aquario Neo of een Atomizer
    Die bellen uit je filmpje zijn totaal ongeschikt om op een goede efficiënte manier CO2 toe te voegen.

    In onderstaande pic een voorbeeld van 3 soorten diffusers waarvan de linker het minste efficiënt is.

    diff.png
     
  9. TS
    TS
    RvanWijk

    RvanWijk

    Lid geworden:
    2 jan 2018
    Berichten:
    125
    Mm heel vreemd. Echt ieder scape gigant raadt aan om een skimmer te gebruiken om juist de efficientie te verbeteren van de co2. Best logisc ook want zodra co2 de oppervlakte heeft bereikt kan het weinig meer doen. In de skimmer wordt die opgevangen en weer de bak in gepushed. Dat is hun beredenering wat eigenlijk best logisch klinkt.

    Mijn oppervlakte wordt namelijk amper opengebroken door de lilypipe heb je namelijk minimale oppervlakte beweging en de skimmer iets.

    Toch apart dat een diffuser ongeschikt is. Ik heb de middelste hier nog liggen dus ga die eens even aansluiten nu en kijken wat die doet. Ben erg benieuwd

    Nou net een bazooka gekoppeld. Daar komt helemaal niks uit.

    image.jpg
     
    Laatst bewerkt: 25 mrt 2019
  10. Cornelius

    Cornelius

    Lid geworden:
    16 feb 2017
    Berichten:
    1.629
    Locatie:
    Wateringen
    Als elke scape gigant het op zo'n manier doet, wie ben ik dat dan om tegen te spreken nietwaar?

    Misschien is je glazen diffuser wel geschikt (behalve dan een veels te goedkoop alibaba setje van een paar euro, maar dat is logisch) en is er misschien wel wat fout in de techniek van je CO2 systeem, oid?
     
  11. TS
    TS
    RvanWijk

    RvanWijk

    Lid geworden:
    2 jan 2018
    Berichten:
    125
    Ja ik heb de diffuser van Azaque. De bazooka krijg ik ook niks uit tenzij ik de bellenteller mooi opengooi. Wel is het zo dat ik nu gebruik maak van een doorzichtige ietwat flexibele slang. Hij is net wat steviger dan een luchtslang. Wil morgen even een co2 slang zo’n zwarte testen. Maar ik begrijp er weinig meer van. Bar is goed, werkdruk is goed. Wat kan er dan nog meer mis gaan?

    Ik wil overigens niet je ongelijk bewijzen daarom open ik dit topic tenslotte maar de fout lijkt me eerder in de uitstoot te zitten dan in de opname momenteel.
     
  12. Asr1977

    Asr1977

    Lid geworden:
    25 feb 2019
    Berichten:
    3
    Ik heb dit probleem ook gehad omdat de co2 niet doen genoeg werd opgrlost. Na reactor te hebben aangeschaft probleem opgelost. Succes
     
  13. ropje

    ropje

    Lid geworden:
    17 mrt 2019
    Berichten:
    106
    een skimmer hoeft volgens mij geen probleem te zijn ikzelf heb een jbl topclean meedraaien op mijn rio 240 en hoef bij een kh van 7 maar 90 bellen toe tevoegen om een ph van 6,8 te halen ik gebruik een inline diffuser van ali de qanvee m2
     
  14. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    89.039
    Locatie:
    Groningen
    De gasuitwisseling zal toenemen waardoor je inderdaad co2 verliest.