Wat is er nieuw

CO2 Rookie, configuratie voor Rio450


Poisson

Active member
Lid geworden
9 maart 2021
Berichten
35
Leeftijd
39
Als tiener had ik een groot aquarium, als net-nog dertiger probeer ik het iets verstandiger en met beleid aan te pakken. Een mooi groen beplant aquarium is daarom een wens, zo weet ik ook zeker dat de kans groter is dat deze in de woonkamer mag blijven staan šŸ™ƒ
Een omschrijving van de setup vind je in het eerste bericht van mijn filter topic. Inmiddels heb ik besloten het aquarium op 2 JBL 1502's te laten draaien.

Het grootste verschil met mijn tiener-aquarium. qua techniek dan, is de CO2 installatie. Ik heb er al veel over gelezen en denk dat het uiteindelijk onontbeerlijk is. Zowel voor het gezond laten groeien van de planten als het bijdragen aan het voorkomen van overmatige algengroei.

Maar nu komt het, ik zou graag jullie input willen hebben over de configuratie en installatie.

Op de JBL1502 zou ik een inline diffusor willen plaatsen, zodat de CO2 gemakkelijk oplost in het retour van de filter (dus op de uitgang van het filter, om CO2 in filter te voorkomen) en zo met de stroming door de bak wordt verspreid. Wat heb ik dan allemaal nodig?

Mijn lijstje is als volgt:
  • 2 literfles CO2
  • drukregelaar
  • magneetventiel
  • slangenset
  • bellenteller
Is dit compleet? Heb ik de bellenteller nodig als ik met een inline diffusor werk?

En dan de million dollar question... Wat is een degelijke CO2 set, die ook enigszins redelijk geprijsd is? Want ik zie zoveel opties, dat ik door de bomen het bos niet meer zie.

Bedankt alvast!
 

jessicapilon

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
12 februari 2011
Berichten
109,735
Leeftijd
55
Locatie
Groningen
De JBL inline heeft al een geĆÆntegreerde bellenteller maar ik vindt dat die vrij grote belletjes geeft en ik heb deze vervagen door een van UpAqua en die geeft een veel fijnere mist maar niet zo dat het storend is. Dat de JBL grovere bellen geeft heb ik al meer gehoord hier overigens.
Deze zaak is niet duur maar het meeste is nu niet te leveren zag ik:

 

benvo

Well-known member
Lid geworden
28 mei 2014
Berichten
10,865
Leeftijd
69
Locatie
Hellendoorn
Website
aquaforum.nl
Je vergat nog een terugslagventiel om water in je magneetventiel te voorkomen. Dit ding hoort dus tussen je diffuser en je magneetventiel. In sommige inline diffusers zit overigens zo'n ding ingebouwd.
 

Bovenaan