Davids 200x60x60 ZA (Retgals)


tuinkabouter

AquaForum Donateur
Lid geworden
18 jan 2010
Berichten
6.711
Leeftijd
30
Locatie
alkmaar
Polarisatie filter op mijn DSLR doet wonderen voor de rood tinten.
Maar meeste winst haal ik denk ik uit het voeden met de hand in volle verlichting, hiermee raken ze dus heel erg gewend aan mensen bij het aquarium en laten ze zich ook beter zien
 
TS
Retgals
Lid geworden
30 mrt 2014
Berichten
95
Even een update met filmpje over de bak. Het geheel draait prima en ik ben erg tevreden over het bestand. De Discus Tetra zijn echt een geweldige bijvis en scholen continue samen door de bak. Dat heb ik nog niet eerder bij zogenaamde scholenvissen gezien. De Megasema zijn prachtig en heel rustig, ook onderling. Zelfs al een koppelvorming meegemaakt met eitjes op een steen tot gevolg. Het koppel hield toen andere vissen wel op afstand maar nog steeds heel bescheiden en mild en claimde niet de halve bak ofzo.


 
Lid geworden
16 mrt 2019
Berichten
56
Leeftijd
38
Locatie
Zwolle
Mooie bak!! Lekker minimalistisch en mooi alles uitgelicht!

Ik zit al een poosje op dit forum inspiratie op te doen voor mijn ZA bak en zie in veel foto-albums dat mensen "klagen" over de kleuren er niet goed op krijgen.

Polarisatie filter op mijn DSLR doet wonderen voor de rood tinten.
Hoewel een polarisatiefilter wel schittering uit glas haalt en het geheel van de kleuren iets warmer maakt (dus ook rood en geeltinten meer verzadigt) zorgt het er ook voor dat de sluitertijd wat langer wordt (het is immers een soort zonnebril die je voor de lens zet). Veel beter is het om je witbalans handmatig aan te passen. Dit kan met de meeste camera's (en zelfs met je telefoon) al vrij eenvoudig. Zet de camera op P en kies een bepaalde witbalans, of laat de camera zelf de witbalans bepalen door met een velletje wit papier te werken.

Als je het helemaal goed wilt doen (en als dat lukt met jouw camera) fotografeer je ook nog in RAW. Nadeel is dan wel dat je de foto's moet bewerken voordat je ze kunt uploaden maar je kunt wel veel subtieler bewerken dan in JPG.

Groet, Tobias
 
TS
Retgals
Lid geworden
30 mrt 2014
Berichten
95
Even een korte update, de bak draait prima. De alpha man van de Megasema heeft met een vrouwtje al eitjes afgezet en bewaakt. Erg leuk om te zien. Agressie is heel goed te doen. Verder gaat alles goed samen. Ook de Corydoras komen veel meer los inmiddels. In het begin twijfelde ik er nog aan of het een goede combi was in mijn bak met de Geo’s maar het gaat prima samen. Even een paar foto’s van de Geophagus Megasema omdat ze zo mooi zijn.

 
TS
Retgals
Lid geworden
30 mrt 2014
Berichten
95
Begin deze week kwam ik erachter dat mijn Corydoras witte stip hadden. Vermoedelijk nav een waterwissel. Ik heb een warmtekuur gestart en inmiddels lijkt de witte stip verdwenen te zijn. Ik ben blij dat ik zo heb kunnen ingrijpen zonder naar medicijnen te hoeven grijpen.
 

jessicapilon

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
12 feb 2011
Berichten
97.426
Leeftijd
54
Locatie
Groningen
Mooi dat het niet verder de kop opsteekt en dat je dit zonder medicatie hebt weten te bedwingen.
 
TS
Retgals
Lid geworden
30 mrt 2014
Berichten
95
De Megasema zijn weg. Het ging prima qua agressie en zelfs meerdere keren een koppel zien afzetten maar ik had toch het idee dat ze niet helemaal tot hun recht kwamen in mijn bak. Ze zwemmen nu bij een liefhebber in een bak van 3600 liter dus beter zo. Dit weekend vrijwel alle vissen uitgevangen omdat ze niet passen bij mijn toekomstige hoofdbewoners (Discus). Ook het grote stuk hout eruit gehaald omdat hier veel scherpe punten aan zitten waar grote Discusvissen zich snel aan kunnen bezeren. Dus een kleine rescape gedaan. Deze week komen er wat planten bij en hier en daar wat kiezels op de bodem.

Qua bijvissen wil ik voor een klassieke aanvulling op een groep Discusvissen gaan. Denk dus aan:

- Aan de oppervlakte penseelvisjes (Nannobrycon Eques)
- Mooie school Kardinaal Tetra’s in het midden.
- Koppels dwergcichliden zoals Ramirezi, Altispinosa en Krobia Xingu.
- Op de bodem de Corydoras Sterbei of Brochis Splendens.

 
Lid geworden
16 mei 2019
Berichten
243
Ik zou de altispinosa nemen als dwergcichlide. Deze kunnen goed in een groepje leven.
 
TS
Retgals
Lid geworden
30 mrt 2014
Berichten
95
Het visbestand is op de hoofdvis (Discus) na nu compleet. Inrichting is me ook wel naar de zin zo. De Discus ben ik nog aan het opkweken in de garage, nog een paar maandjes groeien en dan kunnen ze verhuizen naar de grote bak.

30 Kardinaal Tetra’s
20 Nannobrycon Eques
20 Corydoras Sterbai
2 Mikrogeophagus Ramirezi
2 Krobia Xingu
1 Hemiloricaria Parva
1 Hypoptopoma Gulare
1 Rineloricaria sp. L010A
2 L201
1 L168

Even een totaalplaatje:


Mijn L nrs zijn ook veel meer in beeld nu de Geo’s zijn vertrokken. 
Lid geworden
13 mrt 2011
Berichten
6.744
Leeftijd
25
Locatie
Hellendoorn
Heel gaaf met die stukken hout die uit het niets lijken te komen, erg mooi effect zo! Staan ze gewoon los of heb je ze boven het water ergens aan vastgezet/-gebonden?
 
TS
Retgals
Lid geworden
30 mrt 2014
Berichten
95
Thanks! De stukken hout heb ik vastgezet met tie-wraps aan de stabilisatiestrips.
 

Bovenaan