Dual stage of niet.

Discussie in 'CO2 apparatuur' gestart door dennis w, 6 nov 2018.

View Users: View Users
  1. dennis w

    dennis w

    Lid geworden:
    6 apr 2013
    Berichten:
    17
    Nu ik na vele jaren hobbyen dan eindelijk aan een echte co2 installatie ga beginnen komen gelijk al 2 vragen naar boven. Wat moet ik denken van end off tank dumping. Ik als echte angsthaas ben gelijk gaan zoeken naar dual stage drukregelaars, maar is dat terecht? Hoe groot is de kans nou eigenlijk met de (betaalbare) drukregelaars van bijvoorbeeld de visvoerwebwinkel dat zoiets gebeurt? Of de wat duurdere, maar ook one stage regelaars van bijvoorbeeld JBL of Dennerle?
    Dab gelijk maar mijn 2e vraag:
    Kan iemand me vertellen of het verstandig is om een drukregelaar met geïntegreerd magneetventiel te kopen of is het verstandig om een los magneetventiel aan te schaffen i.v.m. het eventueel kapot gaan van het ventiel en dan het hele zwikkie weg te moeten gooien?

    Dennis.
     
  2. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    84.183
    Locatie:
    Groningen
    Ik gebruik zelf de single en ondervindt er eigenlijk niet echt problemen mee. Als de fles bijna leeg is geeft ie iets meer bellen maar dat is maar heel weinig meer dan normaal.
     
  3. Cornelius

    Cornelius

    Lid geworden:
    16 feb 2017
    Berichten:
    1.361
    Locatie:
    Wateringen
    Ik heb in al die jaren nog nooit van iemand gehoort dat ie een EOTD heeft meegemaakt en het gehele verhaal wordt naar mijn mening zwaar overdreven.
    Gebruik zelf een single stage en mijn fles loopt gewoon leeg zonder enige vorm van outburst.

    Het maakt niet zoveel uit of je een geïntegreerd magneetventiel koopt of een los magneetventiel; beide kunnen nml. kapot.
    het nadeel van een geïntegreerde is dat ie gelijk helemaal onbruikbaar wordt. Daarom heeft mijn persoonlijke voorkeur alles apart.
     
  4. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.884
    Locatie:
    alkmaar
    Geintergeeerd magneet ventiel kan je ook gwn vervangen, is alleen iets meer werk
     
  5. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    84.183
    Locatie:
    Groningen
    Daar moet dan zeker wel een speciaal (passend) magneetventiel weer op? Of kun je een losse ook passend maken?
     
  6. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    3.543
    Locatie:
    Hellendoorn
    @tuinkabouter heeft gelijk, je kunt een geïntergreerd magneetventiel vervangen. Toch blijft het gemakkelijker om een los ventiel te hebben. Tank dumping? ik heb er nooit last van gehad.
     
  7. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    6.241
    Locatie:
    Hoogerheide
    EOTD.

    Heb er zelf niet echt last van gehad. Maar de druk loopt wel wat op naarmate de fles leeg raakt.

    Doorgaans zie je dat aan de drukmeter. En de laatste 2 weken stel ik de druk wat naar beneden bij.

    De laatste keer ben ik dat door drukte vergeten. Toen zag ik extra veel bellen uit de filter komen.

    Maar als je de boel niet op het randje afsteld, en je naaldventiel ook goed insteld. Dan gebeurt er vrij weinig.

    De verhalen komen vooral van scapers. Die al op zeer hoge bpm zitten.

    Ipv dual stage, kun je ook een pH controller nemen. Die sluit het magneetventiel bij teveel co2.
     
  8. TS
    TS
    dennis w

    dennis w

    Lid geworden:
    6 apr 2013
    Berichten:
    17
    Bedankt. Reageert een ph controller niet te langzaam bij zo een dump. Er staat een filmpje op You Tube waarbij de fles alles in 20 sec. leeggooit?
     
  9. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    6.241
    Locatie:
    Hoogerheide
    Dat wil ik dan wel eens zien.

    Hier gaat de druk per dag langzaam omhoog. Maar als je naaldventiel goed ingesteld staat. Zal deze niet zoveel doorlaten.
     
  10. TS
    TS
    dennis w

    dennis w

    Lid geworden:
    6 apr 2013
    Berichten:
    17
    Heb hier even het filmpje:
    Ik heb geen idee hoe het zit. Als jij zegt dat het met een controller wel kan omdat het bij juist instellen veel langzamer gaat geloof ik je direct.
     
  11. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    6.241
    Locatie:
    Hoogerheide
    Allereerst staat zijn werkdruk belachelijk hoog. 70 psi is 5 bar.

    Hij laat zijn bellenteller en naaldventiel niet zien.

    Maar bij zulke instellingen is het vragen om problemen.

    Als jij 100 tot 150 bpm insteld. Dan kan dit hooguit 200 bpm worden.
    En dan loopt zo’n fles echt niet leeg.
     
  12. TS
    TS
    dennis w

    dennis w

    Lid geworden:
    6 apr 2013
    Berichten:
    17
    Ik had al zo'n vermoeden dat het zoiets moest zijn maar zoals ik al eerder aangaf ik heb er totaal geen verstand van. Bedankt voor je reactie hier kan ik wat mee.
     
  13. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    3.543
    Locatie:
    Hellendoorn
    Zelf gebruik ik dus een automaat. Deze heeft bij gebruik van een diffuser nauwelijks 1 bar nodig. Waarom dat ding in het filmpje zo hoog staat?
     
  14. TS
    TS
    dennis w

    dennis w

    Lid geworden:
    6 apr 2013
    Berichten:
    17
    Automaat??
     
  15. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    6.241
    Locatie:
    Hoogerheide
    ph controller.
     
    jessicapilon vindt dit leuk.
  16. TS
    TS
    dennis w

    dennis w

    Lid geworden:
    6 apr 2013
    Berichten:
    17
    Ahh oke dankjewel.
     
  17. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    84.183
    Locatie:
    Groningen
    Deze persoon sponsort zo wel de lokale co2 boer:D:D
     
  18. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.884
    Locatie:
    alkmaar
    Met het juiste gereedschap kan je vaak het bestaande ventiel eruit halen en vervangen voor dezelfde of een losse plaatsen.
    Zover ik weet is het allemaal 1/8 gasdraad, wat je met een beetje loctite zo weer lucht dicht krijgt
     
    jessicapilon vindt dit leuk.
  19. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    3.543
    Locatie:
    Hellendoorn
    Een sensor of electrode meet je PH en sluit of opent het ventiel naar gelang het ph niveau. Je bent dus geen CO2 indicator nodig.
     
  20. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.884
    Locatie:
    alkmaar
    En toch zou ik het wel gebruiken om eventuele afwijking van de sensor voor te zijn
     
  21. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    3.543
    Locatie:
    Hellendoorn
    Kan natuurlijk. Door met een zekere regelmaat te ijken en het water te meten met een druppeltest blijkt toch dat e.e.a. betrouwbaar genoeg is.
     
  22. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    6.241
    Locatie:
    Hoogerheide
    :thumbs: