easy led 1 plus Probleem

Discussie in 'Verlichting' gestart door Rivaar, 1 mrt 2018.

View Users: View Users
  1. Rivaar

    Rivaar

    Lid geworden:
    27 sep 2017
    Berichten:
    38
    hallo allemaal
    Het lukt mij niet om de tijd schakelaar van aqualantis te laten werken.
    Hij staat aan, stel de tijd in en als de klok voorbij de tijd van de schema gaat gebeurt er niets.
    Heb meerdere dingen al geprobeerd, als ik het allemaal zou vertellen heb zou ik een a4tje vol schrijven.
    Hebben jullie misschien ideeen?
    Roep ze maar
     
    Laatst bewerkt: 1 mrt 2018
  2. robru

    robru

    Lid geworden:
    28 dec 2017
    Berichten:
    1.262
    Locatie:
    Zwijndrecht, Zuid-Holland
     
    jessicapilon vindt dit leuk.
  3. TS
    TS
    Rivaar

    Rivaar

    Lid geworden:
    27 sep 2017
    Berichten:
    38
    haha maar dat is het verkeerde filmpje, ik heb de 1 plus versie
     
  4. robru

    robru

    Lid geworden:
    28 dec 2017
    Berichten:
    1.262
    Locatie:
    Zwijndrecht, Zuid-Holland
     
    Cornelius vindt dit leuk.
  5. TS
    TS
    Rivaar

    Rivaar

    Lid geworden:
    27 sep 2017
    Berichten:
    38
    dat heb ik gedaan, maar hij wilt niet aan gaan
     
  6. sschot

    sschot

    Lid geworden:
    8 okt 2015
    Berichten:
    1.359
    Locatie:
    Krimpen aan den IJssel
    Dan zou je kunnen overwegen hem om te ruilen, mogelijk is er iets mis met de unit
     
  7. robru

    robru

    Lid geworden:
    28 dec 2017
    Berichten:
    1.262
    Locatie:
    Zwijndrecht, Zuid-Holland
    Al een keer een reset op de controller gedaan?
     
  8. TS
    TS
    Rivaar

    Rivaar

    Lid geworden:
    27 sep 2017
    Berichten:
    38
    Je bedoelt de stroom van de controller af halen? dat heb ik al gedaan. Het enige wat ik nog kan doen is de interne batterij er ook uit halen maar dat doe ik liever niet vanwege de garantie.
    Dit is een tweede keer dat ik hem gekocht heb ,eerste keer bij de hornbach toen toonde hij deze problemen ook ( gelukkig doet de hornbach nooit moeilijk over terug brengen) en nu heb ik hem gekocht bij wesdijk.
    Kans is klein dat precies alle producten die ik koop van aqualantis defect zijn
     
  9. robru

    robru

    Lid geworden:
    28 dec 2017
    Berichten:
    1.262
    Locatie:
    Zwijndrecht, Zuid-Holland
    En als je helemaal geen tijd instelt op de controller, brand de LED dan wel?
     
  10. TS
    TS
    Rivaar

    Rivaar

    Lid geworden:
    27 sep 2017
    Berichten:
    38
    goed idee dat heb ik niet gedaan, dat ga ik vanavond na mijn werk even uit testen
     
  11. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    5.115
    Locatie:
    Hoogerheide
    Ik neem aan dat je wel even wacht. Want hij begint op 0% licht. En gaat langzaam meer licht geven.

    Je moet andere (externe) tijdklokken niet meer gebruiken.
     
  12. TS
    TS
    Rivaar

    Rivaar

    Lid geworden:
    27 sep 2017
    Berichten:
    38
    Ja ik wacht altijd. zet de aan tijd op 15.30 en als ik dan uit mij werk kom rond 22.00 staat hij nog steeds uit , uit tijd is rond 0.20 . Dus rond 22.00 uur zou hij op 51 procent sterkte staan
    Nee gebruik geen tijdschakelaar
     
  13. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    5.115
    Locatie:
    Hoogerheide
    Als je de computer er tussen uit haalt. En de draden in elkaar klikt, dan brand de led wel?

    Ik neem aan, dat het led lampen van aquatlantis zijn.

    Beetje raar dat je 2x hetzelfde probleem hebt.
     
  14. Markie

    Markie

    Lid geworden:
    20 dec 2017
    Berichten:
    23
    Wat Biljoenblik zegt... test eerst eens zonder computer, dan weet je zeker dat de balk zelf goed is.

    Daarnaast moet je bij de Plus volgens mij ook de gewenste licht sterkte instellen. Dit zou dan tussen 0 en 100% moeten zijn. Wellicht gaat het hier fout.

    Ik zou het wel heel toevallig vinden als je via verschillende leveranciers 2 kapotte schakelcomputers hebt...
     
  15. Ad  

    Ad 

    Lid geworden:
    6 feb 2015
    Berichten:
    67
    Locatie:
    Zuid-Holland
    Volgens mij had mijn zoon ook gezeur hier mee. ik dacht dat hij bij de controller de stekker aan de andere kant er in deed.
     
  16. TS
    TS
    Rivaar

    Rivaar

    Lid geworden:
    27 sep 2017
    Berichten:
    38
    De lamp is ongeveer 6 maanden in gebruik voordat de computer erbij kwam maar ik heb even gekeken ze werken nog steeds
    Ja de lampen zijn van het zelfde merk als de controller
     
  17. TS
    TS
    Rivaar

    Rivaar

    Lid geworden:
    27 sep 2017
    Berichten:
    38
    Heb het geprobeerd maar ze gaan niet aan
     
  18. robru

    robru

    Lid geworden:
    28 dec 2017
    Berichten:
    1.262
    Locatie:
    Zwijndrecht, Zuid-Holland
    Morgen ... als je ontspannen wakker wordt, handleiding en filmpje erbij. Geheid dat er ergens iets niet goed gaat met het instellen of aansluiten van de controller.
     
  19. TS
    TS
    Rivaar

    Rivaar

    Lid geworden:
    27 sep 2017
    Berichten:
    38
    Moet helaas morgen werken, ik ga maandag wel langs wesdijk met controller en lamp( wordt er een beetje moe van het is een simpele timer voor een hoofdprijs en het werk voor geen ene meter)
    Geef maandag wel een update.
    Dankjewel voor jullie meningen :thumbs:
     
    robru vindt dit leuk.
  20. TS
    TS
    Rivaar

    Rivaar

    Lid geworden:
    27 sep 2017
    Berichten:
    38
    vandaag naar wesdijk gegaan, werd met open armen ontvangen haha nee het was super rustig en er stond 3 man achter de balie.
    De oplossing voor het probleem is dat je beide kanalen op dezelfde tijd moet zetten terwijl de handleiding zegt dat als je het tweede kanaal niet gebruikt moet hij op 0.00 staan.
     
  21. Yippeekiyay

    Yippeekiyay

    Lid geworden:
    zaterdag
    Berichten:
    6
    Ik heb ook sinds vandaag dit probleem met de easy led control 1 plus. Had hem zoals altijd op on 13:00 en ik kwam om 16:00 thuis en hij was niet aan.

    Ik heb ook van alles nu geprobeert ook de on2/off2 op dezelfde tijd te zetten als kanaal 1, maar dit lost bij mij het probleem niet op. De lichtbalk zelf werkt uitstekend en knipperd ook even zodra ik spanning op de computer zet.
     
  22. TS
    TS
    Rivaar

    Rivaar

    Lid geworden:
    27 sep 2017
    Berichten:
    38
    Klinkt als een storing in de computer, haal hem van het stroom af en laat de interne batterij leeg lopen, weet niet hoelang dat duurt maar om zeker te weten moet je hem 7 dagen van het stroom af houden
    als hij dan nog steeds niet goed werk dan gok ik dat hij kapot is
     
  23. NicoleE

    NicoleE

    Lid geworden:
    27 jul 2013
    Berichten:
    2.214
    Locatie:
    Sittard
    Dit is mij ook gebeurd en het was een fout die ik zelf maakte.

    Als je de unit programmeert en het licht staat op bv 30%, dan gaat hij na het geleidelijk opstarten niet verder dan 30%.
    Dit doorgetrokken; Als je tijdens het programmeren het licht totaal uit hebt, zal het licht ook op de ingestelde tijd tot maximaal 0% gaan.

    Dus tijdens het programmeren van de unit licht aan op 100%. Dan zou hij het moeten doen. Je kunt op de unit dan gewoon instellen dat je max lichtsterkte bv 80% is.

    Ik weet trouwens niet of dat bij jouw unit ook is, als ik hem zo programmeer dat het licht om 21.30 uur uit moet, is dat het tijdstip dat het dimmen begint. Pakweg een uur later is je licht pas echt uit, dus om 22.30
    Heb je het licht ingesteld op op bv 75%, is je licht na 3/4 uur uit, is je licht ingesteld op 50% dan is hij klaar met dimmen in een half uur.

    Controleer trouwens even of je backup batterij het doet, die van mij was stuk en daar kwam ik pas na een paar maanden achter. Even de stekkers los halen en een kwartier later weer insteken. Dan moet het programma verder gaan waar het gebleven was en het klokje is doorgelopen als het goed is.

    Ik weet niet of het duidelijk is wat ik schrijf, anders vraag maar raak.
     
    Yippeekiyay vindt dit leuk.
  24. Yippeekiyay

    Yippeekiyay

    Lid geworden:
    zaterdag
    Berichten:
    6
    Ik heb het licht nu op 100% gezet. En de tijdklok ingesteld dat hij over 10minuten aan moet gaan. Even afwachten wat er gebeurd.
     
    NicoleE vindt dit leuk.
  25. Yippeekiyay

    Yippeekiyay

    Lid geworden:
    zaterdag
    Berichten:
    6
    Okee geprobeerd maar het werkt niet. Het licht blijft gewoon uit.

    De batterij werkt wel. De stekker eruit, na een kwartier er weer ingedaan en de timer klopt nog kwa tijd.

    Ik loop een beetje vast in de opties die ik nog kan proberen.

    Is het mogelijk om de batterij te resetten? Of verbreek ik dan de garantie?
     
  26. NicoleE

    NicoleE

    Lid geworden:
    27 jul 2013
    Berichten:
    2.214
    Locatie:
    Sittard
    Hmmm open maken zou ik net doen, dan verspeel je mogelijk de garantie.

    Ik heb hier zelf ook mee gestoeid en zit me af te vragen of ik me de fix juist herinner. Ik heb nu bezoek, maar zal straks nog eens de gebruiksaanwijzing bekijken, heb hem tig keer moeten lezen om het addertje onder het gras te zien. Tot later vanavond.
     
  27. NicoleE

    NicoleE

    Lid geworden:
    27 jul 2013
    Berichten:
    2.214
    Locatie:
    Sittard
    Kon het niet laten, heb meteen de handleiding erbij gepakt. Het enige wat ik kan bedenken is dat je de stroom nog ergens in het proces moet onderbreken.

    1. Lichtsterkte op 100% zetten
    2. Stekker van de controler even uittrekken en weer insteken
    3. Dan pas de instellingen programmeren.

    Er staat iets in de handleiding over stekker uittrekken als je wil programmeren tijdens de fade in/put. Lees dat stukje er nog eens op na.


    Anders weet ik het ook niet meer.
     
  28. Yippeekiyay

    Yippeekiyay

    Lid geworden:
    zaterdag
    Berichten:
    6
    Bedankt voor het snelle antwoord.

    Ook deze poging is niet gelukt.

    Licht ingesteld 100%. Licht springt aan.

    Stekker dr uit. Stekker dr in +/- 5sec

    Tijd ingesteld.

    Nu 15 min over de ingestelde tijd heen en nog geen straaltje licht.

    Trek voor nu de stekker er maar uit. Morgen om 12:00 gaat de aquariumzaak open waar ik hem heb gekocht en ga ik wel even langs.

    Hopen dat hij het weer doet straks voor de plantjes.
     
  29. NicoleE

    NicoleE

    Lid geworden:
    27 jul 2013
    Berichten:
    2.214
    Locatie:
    Sittard
    Vervelend hoor, ook mijn derde deed het pas en daarvan bleek de backup batterij stuk :(

    Deze loopt nu goed maar komt er wat aan ga ik over op de TC 420
     
  30. sschot

    sschot

    Lid geworden:
    8 okt 2015
    Berichten:
    1.359
    Locatie:
    Krimpen aan den IJssel
    Op basis van deze ervaringsverhalen zou ik ook goed overwegen wat je doet. Als tie nog terug kan, zou ik ook sterk een TC420 overwegen, werkt makkelijk, heel veel mogelijkheden en kost ook nog eens weinig!
     
  31. Yippeekiyay

    Yippeekiyay

    Lid geworden:
    zaterdag
    Berichten:
    6
    Ik ga vanmiddag even kijken wat er mogelijk is in de winkel. Kan ik deze tc420 gewoon gebruiken op de easy leds?
     
  32. Yippeekiyay

    Yippeekiyay

    Lid geworden:
    zaterdag
    Berichten:
    6
    Wauw geen idee hoe. Maar mn lamp springt net aan en bouwt op naar zn ingestelde lichtsterkte!!!
     
  33. NicoleE

    NicoleE

    Lid geworden:
    27 jul 2013
    Berichten:
    2.214
    Locatie:
    Sittard
    Super!

    Ik vraag me af wat er in de handleiding ontbreekt of zo onduidelijk is. En niet schrikken als hij op de instelde tijd niet uit is he? Of niet een uur van te voren pas gaat dimmen. Hij gaat pas dimmen op de "out" tijd en afhankelijk van de lichtsterkte kan dat een uur of korter duren.

    Je kunt natuurlijk ook altijd nog voor de TC420 gaan ;)