Ede (NL) - Zoo&Zo

Lid geworden
11 dec 2010
Berichten
2.199
Locatie
Bennekom
Kwaliteit van het assortiment
Prima kwaliteit, van topmerken.

Breedte van het assortiment (vissen en producten)
Ruim assortiment van vissen,planten,decoratie voer pompen eigenlijk alles wat een LFS moet hebben het is ook de grootste aquariumzaak van midden Nederland.

Klantvriendelijkheid
Iedereen die daar loopt is zeer vriendelijk tegenover de klanten en je kunt ook echt zin dat ze plezier hebben van het werk wat zij daar mogen "verrichten"

Service
Je word goed geholpen zonder het gevoel te hebben dat je iets word "aangesmeerd'

Kennis van zaken
Ze hebben zeer goede kennis van wat ze doen als je ook maar iets moet weten ligt het juiste antwoord op je te wachten.


Prijsstelling
Enige waar ik iets minder tevreden over ben dat de prijzen toch wel aan de hoge kant liggen, maar voor de rest is het een winkel die je zeker wel eens mag bezoeken.
 
Lid geworden
6 apr 2012
Berichten
35
Kom daar regelmatig, maar niet voor vis. En wat betreft de juiste antwoorden is het ook maar net wie je treft, heb ook anders meegemaakt. Klantvriendelijk zijn ze bijna allemaal zeker, een uitzondering daar gelaten...

Maar uiteraard is dit alleen mijn mening.

Groet,
Jacco
 
TS
V
Lid geworden
11 dec 2010
Berichten
2.199
Locatie
Bennekom
Dit gaat vooral over de mensen op de vis afdeling hoe het is gesteld met de medewerkers op andere afdelingen zou ik niet weten.
 
Lid geworden
21 sep 2012
Berichten
6
Locatie
Nederland
Leuk om te kijken, mooie want met vissen! De prijzen zijn inderdaad hoog, maar wat wil je met zoveel personeel en M2.....

Voor diepgaande specialisme op bepaalde soorten, gaat mijn voorkeur voor kleinere zaken!
 
Lid geworden
10 apr 2010
Berichten
49
Prima winkel die in mijn ogen al menig maal een warme douche verdiende!

Ik heb ooit een aquarium van het merk Trofis Toxotes gekocht in deze winkel. Helaas heb ik een tweetal keren problemen gehad in de vorm van condenslekkage langs de voorruit (probleem dat nu verholpen is door fabrikant). Beide keren kreeg ik een geheel nieuw aquarium die volledig gratis werd bezorgd ondanks de enorme afstand. De tweede keer was dit nadat ik het aquarium al bijna een jaar in gebruik had! Omdat ik mijn bak een prijzige mooie achterwand was geplaatst (door een ander bedrijf) werd door het Guppy, in de nieuwe bak kosteloos eenzelfde wand gemonteerd!

Dat noem ik service! :thumbs:

Van mij een 10!
 
Lid geworden
18 sep 2012
Berichten
671
Zeker een winkel om een kijke te nemen en niet alleen op de vissenafdeling;) van chinchilla's tot papagaaien, schildpadden, zoutwatervissen, slangen enzovoort... Erg leuk!
Heb daar zelf een aquarium gekocht, trofis colisa. Prima in orde. De meeste aquariums hebben ze daar ook opgesteld met planten, vissen, helemaal compleet. Kun je mooi inspriatie opdoen!
 
Lid geworden
4 okt 2006
Berichten
12
Website
Bezoek site
Re: Aquarium-voordeel

In Ede bij t guppy geweest. Mijn nieuwe Trofis labeo 1200 gekocht. Was een showmodel geweest incl filter en grind. Loont de moeite om daar eens te gaan kijken. Ik wilde eerst op internet bestellen, maar was toevallig redelijk in de buurt. Goede service. Het paste net niet in de auto. Werd netjes het kastje uit elkaar gehaald en alles ingeladen.
 
Lid geworden
9 mei 2012
Berichten
582
Locatie
(dicht bij) Nijmegen
Re: Aquarium-voordeel

Ben vorig jaar ook naar t guppy geweest. heb daar een vision 180 gekocht. Stond al klaar (wij haalden zelf het aquarium op). Super, ook klantvriendelijk. als ik weer in de buurt ben ga ik even langs, ook om even te neuzen. ze hebben een ruim assortiment en niet allen voor de vissen.
 
Lid geworden
23 jan 2013
Berichten
340
Locatie
Rhenen
Re: Aquarium-voordeel

Prima winkel, word je niet maarzo wat aangesmeerd en het personeel is vriendelijk.
Als je meer soorten huisdieren hebt is dit een geweldige winkel, vooral op reptielengebied kan ik geen slecht woord over ze zeggen!
Qua aquaria en techniek hanteren ze zeer goede prijzen, heb hier al eens een Trofis Colisa 1200 gekocht, een techniekpakket met E1501 en een pakket met een E901, allemaal prima geprijsd (kan volgens mij niet goedkoper?}

Qua vissen.... tja, ik kijk voornamelijk naar Lnummers (weinig keus) en Discusvissen (zeer matige/soms slechte kwaltieit)
Over de rest kan ik helaas niet veel zeggen.
 
Lid geworden
26 jun 2013
Berichten
53
Re: Aquarium-voordeel

Kwaliteit van het assortiment
Het assortiment is goed, de kwaliteit van de planten is uitstekend, ik zal bij deze winkel vaker planten kopen. Over de kwaliteit van de vissen was ik niet te spreken. Er waren wat zieke vissen, een vuurstaart labeo vocht met een vis van vergelijkbaar formaat (de soortnaam was niet aangegeven), de andere vis had daar duidelijke verwondingen van. Ook waren sommige vissen aan de magere kant.

Breedte van het assortiment (vissen en producten)
Er is een groot aanbod in aquaria, planten en producten. Het assortiment vissen is wel wat beperkt tot standaard vissen, met enkele uitzonderingen.

Klantvriendelijkheid
Het personeel was vriendelijk en nam de tijd, ondanks de drukte op de afdeling.

Service
Heb een aantal jaar geleden eens vissen gekocht die hapten aan de staarten van andere vissen, deze kon ik toen zonder problemen terugbrengen.

Kennis van zaken
De standaard kennis is wel aanwezig. De winkel verkoopt mesvissen, de verkoper vertelde dat zij niet groter dan 20 centimeter zouden worden. Dit zal de doorsnee aquariumhouder weerhouden om de vissen aan te schaffen maar doorgaans worden ze toch meer dan 30 cm.

Prijsstelling
Iets prijziger dan andere winkels. Ik neem het weleens voor lief omdat ik er dan ook het kattenvoer en vogelspeeltjes kan vinden.
 
Lid geworden
28 okt 2012
Berichten
1.166
Locatie
Ede
Re: Aquarium-voordeel

Groot assortiment, alleen qua decoraties is alles nep, geen echt hout bijvoorbeeld. Wel grote keuze aan planten. Klantvriendelijk personeel. Service: ik heb hier ooit plantjes besteld maar nooit wat teruggehoord... Vissen koop ik hier ook niet. Zie geregeld vissen met kapotte vinnen of witte stip zitten, laatst ook een erg mager kogelvisje. Heb ze ook al eens een berg guppen zien verkopen die in een zuil terechtkwamen maar dat kon prima volgens de verkoper.. Niet mijn favoriete zaak in Ede.
 
Lid geworden
1 mei 2011
Berichten
22
Re: Aquarium-voordeel

Afgelopen zaterdag een bezoek gebracht aan deze winkel om te ori�nteren op het assortiment mbt aquaria, techniek, vissen, etc.

Voor mij weinig keuze in de winkel alleen Trofis aquaria of JBL techniek. Persoonlijk vond ik de hygi�ne in de vissenbakken niet erg best eruit. Ook alle showbakken waren in mijn ogen niet echt onderhouden.
 
Lid geworden
27 jan 2015
Berichten
389
Locatie
EDE GLD
Website
Bezoek site
Re: Aquarium-voordeel

T Guppy is een geweldige zaak om heerlijk rond te struinen, soms neem ik mijn dochter mee en kunnen we wel een uur rond lopen bij alle knaagzooi, reptielen, en vissen.

Ik vind ze qua vis vrij prijzig als ik het met andere zaken vergelijk, maar vooral de jongens die er al wat jaartjes lopen weten wel waar ze over praten.

Daarbij hebben ze ruim aanbod in verschillende soorten vissen, aquariums en planten.

Wel met regelmaat dode vis in de bak, ook bij de koi (die gaan soms zonder quarentaine weg) ook viel bij bijvoorbeeld dingen op zoals te weinig water in de schildpadden bakken (1 lag op zn rug en kon absoluut niet omdraaien zonder hulp)

Over het algemeen is het een hele fijne winkel, en goed personeel.
 
Lid geworden
3 sep 2012
Berichten
358
Locatie
Wijk bij duurstede
Re: Aquarium-voordeel

Sascha, ik weet niet hoelang het al is, maaar rechts naast de balie bij de vissen (bij de diepvriesvoeding) staan enorme bakken met echt hout, spiderwood, kienhout enz. enz.


Mooie winkel, en ik ben helemaal verliefd op de showbak tegenover de externe filter stelling! (L)
 
Lid geworden
17 aug 2011
Berichten
1.085
Locatie
Ede
Website
Bezoek site
Re: Aquarium-voordeel

't Guppy is 't Guppy niet meer. Met de verhuizing naar werkelijk een enorm groot pand op het industrieterrein in Ede is ook de naam veranderd in Zoo&Zo.

De inrichting is prachtig!Komt professioneel over. Voor ieder wat wils.

Wat aquariumafdeling kan ik wat zinnigs zeggen. Ben je generalist, ga vooral eens kijken. Ben je meer specialistisch ingesteld, dan heb je er weinig te zoeken. Het meest bijzondere wat ik er kon vinden waren de discussen van Stendker in bijna alle soorten kleurslagen. Dit wordt door henzelf ook aangegeven. Specialisme is niet hun forte.

De afdeling ziet er uiteraard zeer verzorgd uit. Ze hebben het zeer professioneel aangepakt. Voor de winkelinrichting niets dan lof!
 
Lid geworden
3 sep 2018
Berichten
95
Leeftijd
31
Locatie
Bennekom
Kwaliteit en breedte van het assortiment
Goed. De aquariumafdeling is aardig groot, netjes, met veel toebehoren om uit te kiezen en een hoop vis- en plantensoorten. De bakken zien er over het algemeen prima verzorgd uit met gezonde dieren. Zoals hierboven al wordt aangegeven zijn het niet altijd de meest "bijzondere"/unieke vissoorten die worden aangeboden, maar er is voor de gemiddelde aquariaan wel veel keus.

Soms hebben ze vissen die wél "bijzonder" zijn, maar dan willen het wel eens vissen zijn die mijns inziens eigenlijk niet in de winkel thuishoren. Dan heb ik het over bepaalde meervallen die erg groot worden (naam even niet paraat), haaienvinbarbelen en er heeft daar maaaaandenlang een grote arowana rondgezwommen in een veel te kleine bak. Heel cool en interessant voor de mensen maar vrijwel niemand die daar komt kan/zal ze een goed thuis bieden. Koop ze dan ook niet in zou ik zeggen. Ook de grote koikarpers hadden, hoe leuk het er ook uitziet, beter kunnen zitten.

Klantvriendelijkheid en service
Hier scoren ze goed hoor, nooit iets te klagen gehad. Men is vriendelijk, denkt goed met je mee, en als je bijvoorbeeld visjes over hebt kun je ze (met mate natuurlijk) bij ze kwijt. Ze doen ze dan in een restbak of tussen de planten die te koop staan in grote bakken.

Kennis van zaken
Voor zover ik een beroep op hun vakkennis heb gedaan (meestal zoek ik m'n dingen zelf al uit) werd ik altijd van prima advies voorzien.

Prijsstelling
Hun producten zijn vrij gangbaar geprijsd. De vissen is een ander verhaal vind ik. Het verschilt wat per vissoort maar ik heb al vaak meegemaakt dat ze bij hen een stuk duurder zijn dan bij andere zaken in de regio. Ik vermoed dat het management daar een stuk verdienmodel in heeft gevonden...

Enkele voorbeelden daarvan: een naaldmeerval die elders 10 euro was (wat nog goedkoper kan in principe) was hier 40 euro. CPO-kreeften 50% duurder. Standaard zwaarddragers van 7 euro p/s. Bolivian rams die tot voor kort 25 euro p/s waren (!!) En nu geloof ik een euro of 10, dus nog steeds duur. En betta's die exotisch klinkende namen dragen van hun kleurslagen en daardoor veelal een stuk duurder verkocht worden dan nodig.

Conclusie
Er zijn dus een paar dingen die ik graag anders zou zien... Maar.... het blijft een mooie winkel waar ik met enige regelmaat ben te vinden. Wat verder pluspunten zijn bij Zoo&Zo is dat er een catering in het gebouw is (I like that), en als je behalve van vissen ook van andere huisdieren houdt, hebben ze veel te bieden. Al met al wel degelijk een aanrader.
 
Laatst bewerkt:
Aqua(s)chat-room
Help Users
 • No one is chatting at the moment.
 • jessicapilon:
  Erg mooi Lex
 • Crash:
  Moest wel een verhoging maken onder het fornuis, maar kon de met dezelfde plint van het keukenblok afwerken.
 • TonHageraats:
  Die paar cm kan net het gemak zijn.
 • Crash:
  Ja scheelt wel, blad is nu 95,5cm hoog. Hoger gaan ze niet, maar hoeft ook niet.
 • Crash:
  De kraan is echter niet standaard. Vond de standaard kraan lelijk, heb er zelf maar eentje gekocht. Normaal mogen ze deze niet monteren ivm garantie. Handig als je die gasten persoonlijk kent. Plaatsen ze het gewoon voor je. :D
 • TonHageraats:
  Scheelt weer.
 • jessicapilon:
  Crash zei:
  De kraan is echter niet standaard. Vond de standaard kraan lelijk, heb er zelf maar eentje gekocht. Normaal mogen ze deze niet monteren ivm garantie. Handig als je die gasten persoonlijk kent. Plaatsen ze het gewoon voor je. :D
  Ik dacht dat dat een biertap was:D:D
 • jessicapilon:
  Op die standaard keukens zitten natuurlijk normaliter goedkope kranen
 • jessicapilon:
  deze oogt luxe moet ik zeggen
 • Crash:
  Zat best wel een goed merk kraan standaard bij, maar vond rvs kleur niet mooi en was geen mengkraan.
 • TonHageraats:
  Ik ga eens even wat doen, Laters.
 • Crash:
  Ik ga zo ook maar eens wat doen. :zwaai:
 • jessicapilon:
  Middag allen
 • JohnL1978:
  goedemorgen :)
 • JohnL1978:
  Hey naamgenoot :)
 • jessicapilon:
  Middag John
 • JohnT:
  Goedemiddag
 • Chat Bot:
  JohnT has left the room.
 • jessicapilon:
  Avond allemaal
 • Jordy:
  avond!
 • Jordy:
  Hoe is het met iedereen
 • Jordy:
  IS er iemand die mij wellicht kan adviseren?
 • RicardoDimm:
  Experts aanwezig?
 • Jordy:
  Ik heb een grote ton met zand van een kennis gekregen, iemand tips om die makkelijk te kunnen schoonmaken (het zand)
  Jordy: Ik heb een grote ton met zand van een kennis gekregen, iemand tips om die makkelijk te kunnen...
  Bovenaan