Fotoalbum van Ruben01

Ruben01

AquaForum Donateur
hallo allemaal,:petjeaf:
Dit is mijn fotoalbum.:engel:

Wij hebben een vijver en een aquarium, laten we beginnen met het aquarium:

Aquarium:

Ik had vroeger, een keer op mijn verjaardag, een ronde kom met drie goudvissen gekregen van mijn oma. Om de paar maand weer nieuwe vissen halen natuurlijk. We hebben de vissenkom ongeveer 1 jaar gehad. Toen hebben we een aquarium van 10 liter gehaald en daar de drie goudvissen in gedaan. Die hebben we ook 1 jaar gehad, er zijn in dit bakje minder vissen doodgegaan dan in de vissenkom.
Toen we wisten dat goudvissen helemaal niet in zo'n klein bakje mogen, hebben we de vissen in de vijver bij opa gegooid.
We hebben toen in 2012 een bakje van 30 liter gehaad, en daar tropische vissen ingedaan, natuurlijk met een helemaal onjuist vissenbestand:(.

Toen na veel gezeur mogt ik een aquarium van 70 liter hebben:cool:. Deze hebben we nu nog steeds.
Het is een juwel rekord 700.
Het aquarium draait vanaf 2014, ik heb dit jaar de bodem verandert van grind naar zand.

Mijn vissenbestand is:
3 corydoras trillineatussen (ik bereid de groep nog uit naar 6 stuks. Er zijn er een paar doodgegaan toen in het aquarium heringericht heb. http://www.aquaforum.nl/threads/wanneer-vissen-erin-na-herinrichting-aquarium.95650/ )
5 Trigonostigma hengeli
1 kegelvlekbarbeel (Er zijn er 5 doodgegaan na de herinrichting, en bij de dierenwinkel zeiden ze dat dit kegelvlekbarbelen waren, maar het bleken dus trigonstigma hengeli's te zijn:oops:).
3 endlers
1 algeneter ( volgens mij een ancistrus cf. cirrhosus. Ik weet het, hij is te groot voor mijn aquarium. Maar een collega van mijn moeder heeft die vissen ook, daar hebben ze eitjes gelegd. Toen vroeg ze mij of ik er 1 wou hebben. Ik zei nee, want die word te groot. Toen zij mijn moeder, mijn broertjes en die collega van doe hem er maar gewoon in, en als hij te groot word dan breng je hem terug. Ja, toen heb ik hem maar meegenomen, wat begin je tegen zo'n overmacht.
1 volwassen platy (en heel veel kleintjes:D)

Een paar foto's:
IMG_1344.JPG
IMG_1351.JPG
IMG_1350.JPG

Vijver:
Mijn opa waar we de goudvissen heen hadden gedaan, die met de vijver. Is dit jaar overleden. Zijn vijver was helemaal groen en er zat geen filter of planten in. Wij wisten niet wat we met de vissen moesten doen, ik zag maar 1 oplossing:D. Wij moesten zelf maar een vijver maken en de vissen erin doen. :) Mama stemde voor, we hebben dus in de voorjaarsvakantie een vijverbak gehaald en zijn gaan graven. Daarna de planten erin en het het water en we hadden een mooie vijver. Het filter is zelf gemaakt, we hebben een bak gekocht met aansluitingen voor de tuinslang. Onderin lavastenen, daarbovenop een blauwe mat en daarbovenop witte filtermatten en een panty. We hebben eerst de filterbak ingegraven een pompje in het vat gedaan. En dan door gebruik te maken van communicerende vaten gezorgt dat het water het filter inliep en daarna weer in de vijver. Maar dat werkte niet goed genoeg. Want de slang van de vijver naar het filter lag bovenin de vijver, omdat die slang hoger moet liggen dan het einde van de slang. Er was dus geen stroming onderin de vijver:stom:. Dus we hebben maar een pompje onderin de vijver gelegd, zodat daar ook stroming kwam, en dat werkte goed. We hebben de vijver ongeveer 1 maand laten indraaien. Toen we de vijver klaar hadden, hebben we bij opa alle vissen uit de vijver gehaald. Er zater er 20 in. Het was heel veel werk om vissen te vangen die je niet kunt zien, omdat de vijver groen was.
Er zitten nu 8 volwassen vissen in en een stuk of 30 kleintjes. Een maand nadat de vissen erin zaten hadden ze al kleintjes:D. Ik ga in het voorjaar veel vissen verkopen, en wil een stuk of 5 volwassen vissen overhouden.
Mijn opa en ik hebben de vijver aangelegd;)

En nu komt het. In die groene vijver van mijn opa, hadden sommige vissen een tumor. 1 vis daarvan hebben we gedood, omdat die een hele grote tumor had. De andere 3 hebben we in de vijver gedaan, na 3 maand quarantaine. Ik heb op internet gezogt en met iemand van veldhuis ovelegt, en die zeiden dat we de vissen er wel in konden doen. Toen de drie in quarantaine zaten zagen we dat de vissen er geen last van hadden, en dat de tumor niet groter werd, en ook niet kleiner.

Foto's volgen later, omdat het nu donker is:daisy:.

Op- en aanmerkingen zijn welkom.
 
TS
Ruben01

Ruben01

AquaForum Donateur
Dit is de vijver, er zit nu een net overheen in verband met de bladeren.


IMG_1362.JPG

IMG_1358.JPG

IMG_1355.JPGBijeenkomst van de corydorassen:
IMG_1354.JPG


Nieuwe foto's van het aquarium gemaakt met een camera in plaats van met de ipad


IMG_1353.JPG
IMG_1345.JPG
 
Super zeg! een mooi verhaal. gecondoleerd met je/jullie verlies. ik weet zeker dat je opa trots op je is dat je zijn hobby doorzet.:daisy::smitten:
 
TS
Ruben01

Ruben01

AquaForum Donateur
Bedankt Nickey!

Even een vraagje:

Ik voeg geen plantenvoeding of co2 toe, maar ik zie wel dat de planten niet heel goed groeien. Ik voegde een half jaar geleden wel easy life profito toe, maar toen ging mijn nitraatgehalte heel erg omhoog. Toen ben daarmee gestopt. Toen ik deze week weer wou beginnen met profito zag ik dat deze helemaal zwart was geworden. Ik weet niet of dat wel goed is?
Nou zit ik eroverna te denken om de ei te gebruiken, maar dan met een kit https://planted-box.com/product/estimative-index-kit/
Moet ik met de ei ook co2 of bio co2 toevoegen. Of als ik alleen bio co2 toevoeg dat de planten ook beter groeien.

Dus wat raden jullie aan? ( het moet niet heel duur zijn, ik heb niet zo zo veel geld:mad:)
 

biljoenblik

AquaForum Donateur
Bedankt Nickey!

Even een vraagje:

Ik voeg geen plantenvoeding of co2 toe, maar ik zie wel dat de planten niet heel goed groeien. Ik voegde een half jaar geleden wel easy life profito toe, maar toen ging mijn nitraatgehalte heel erg omhoog. Toen ben daarmee gestopt. Toen ik deze week weer wou beginnen met profito zag ik dat deze helemaal zwart was geworden. Ik weet niet of dat wel goed is?
Nou zit ik eroverna te denken om de ei te gebruiken, maar dan met een kit https://planted-box.com/product/estimative-index-kit/
Moet ik met de ei ook co2 of bio co2 toevoegen. Of als ik alleen bio co2 toevoeg dat de planten ook beter groeien.

Dus wat raden jullie aan? ( het moet niet heel duur zijn, ik heb niet zo zo veel geld:mad:)
Eigenlijk heeft profito geen invloed op het nitraat gehalte. Zit geen nitraat in.
Eigenlijk zou het zelfs kunnen zorgen dat de nitraat zakt, omdat de planten gaan groeien.

Als de profito zwart is geworden, zal deze wel geoxideerd zijn. De chelaten zijn stuk en de sporen zijn oxides geworden.
Die zijn moeilijker opneembaar voor de planten. Ook zal het niet meer oplossen in het water.

Over het algemeen zijn de mensen goed te spreken over planted box. Zelf ben ik zeer tevreden met Festal.
Erg zuinig in gebruik.
 
Planted Box is ook wel een goede. Ik heb de vloeibare variant.
Of je kan eens even in het fotoalbum van Daan (blackmoor) kijken, hij gebruikt de Estimative index kit van Planted Box en Bio Co2.
 
Ik ben tot nu toe erg tevreden over planted box. Gebruikte eerst easy life profito in de rekord600. Maar de planten lieten alleen groei zien als ik het combineerde met carbo. Maar carbo vonden de tetra's niet fijn. Omdat ik de EI kit al gebruikte bij mijn rekord800. Voeg ik nu sinds 2 weken ook elke week 5ml micro en macro voeding (2 verschillende stockoplossingen vanuit handleiding planted box) toe in de rekord600. Ik kan nu al zien dat de planten er op reageren. Vooral de Anubias, die beginnen volop nieuw blad aan te maken.

Ik zou je uit mijn ervaring aanraden planted box te overwegen zonder toevoeging van co2. Maar dan niet volgens de estamative index. Maar de dosering matigen. Hoeveel je dan gaat doseren hangt ook af hoe vaak en hoeveel je ververst.

En zeker leuk aquarium heb je daar!!
 
TS
Ruben01

Ruben01

AquaForum Donateur
Bedankt Ruben,

Maar hoeveel raad je dan aan om te doseren, ik ververs elke week 20%. Mijn nitraatgehalte is heel hoog, dan denk ik niet dat ik dan nog nitraat moet toevoegen?
 
TS
Ruben01

Ruben01

AquaForum Donateur
Hoe heb je nitraat gemeten dan? En wat is de waarde? Zit er een voedingsbodem in?
Ik heb het gemeten met een teststripje, de waarde is 100 en er zit een voedingsbodem in. Maar in de vorige bak zat ook een voedingsbodem en daar was her nitraat niet zo hoog.
 
Zou het eerst maar eens met een druppeltest meten. Kan waarschijnlijk wel bij de lokale lfs, Hier meten ze ph en nitriet.(no2). Als ze niet meten kun je de test vast wel los halen. Hoelang ligt de voedingsbodem er al in? En je bak zal netto zo;n 60 liter zijn. Dan zou ik met planted box een wekelijkse dosering van 10 ml doen net als mij. En voordat je begint met planted box eerst een grote waterwissel doen (50%). Daarna gewoon elke 2 weken 20%. Hoe vaker je ververst hoe instabieler de waterwaarden. En vanaf daar eerst weer eens kijken hoe het gaat. Merk je tekorten voeg je iets meer voeding toe.
 
Waarschijnlijk hangt er maar 1 tl buis boven die bakjes staan beetje bekend dat er niet snel alg in komt.
 
TS
Ruben01

Ruben01

AquaForum Donateur
De voedingsbodem zit er net 2 maand in.
Ja, er hangt 1 tl buis boven, goed geraden:D
Ik denk dat het nog wel even duurt voordat ik de plantenvoeding heb, moet een beetje sparen:oops:
 
Zo uit het hoofd kost hij iets van 3 tientjes. En Ik denk dat je daar best lang mee toe kan. Is het bodemzand een beetje grove korrel? Dan zou je kunnen proberen de bodem er onder weg te zuigen. Of gewoon te laten liggen. In mijn rekord600 zit ook voedingsbodem. Die zuig ik bij het hevelen elke keer wat weg. Maar dat wil makkelijker met grind.
 
TS
Ruben01

Ruben01

AquaForum Donateur
Het zand is niet grof, er komt geen voedingsbodem naar boven. Dus ik denk dat ik hem gewoon laat liggen.
 
Aqua(s)chat-room
Help Users
 • No one is chatting at the moment.
 • jessicapilon:
  Avond Dirk
  Link
 • jessicapilon:
  garnalen worden dan dure snacks
  Link
 • Dirk Bazuin:
  Ach die kweken toch als gekken
  Link
 • jessicapilon:
  Ja maar ja dat is wel de reden dat ik ze niet meer met vissen hou
  Link
 • Dirk Bazuin:
  hier zitten ze ook in de grote bak maar ze weten al lang te overleven
  Link
 • XfiXit:
  avond
  Link
 • WJ:
  Ik heb er vier te pakken. Nog een. Argh.
  Link
 • JohnL1978:
  hallo allemaal :)
  Link
 • WJ:
  Direct enorme schoonmaak gehouden, grote waterwissel en uitgebreide snoei beurt. T ziet er weer puuk uit. Alleen t voorraam nog schrobben (niet nu).
  Link
 • WJ:
  Ow; en 61 garnalen (blue velvets waarvan een paar niet blue) geteld.
  Link
 • WJ:
  Halllo John
  Link
 • jessicapilon:
  Moge allemaal
  Link
 • jessicapilon:
  het is lekker koel buiten
  Link
 • DaveB86:
  [COLOR=rgb(177, 205, 217)]Moge John[/COLOR]
  Link
 • DaveB86:
  Ik wil een topic aanmaken om informatie in te winnen over CR garnalen in combinatie met co2 en plantenvoeding. Ik ben benieuwd naar de meningen daarover. Waar zou ik dat topic het beste kunnen aanmaken?
  Link
 • hugop:
  Mogge
  Link
 • jessicapilon:
  Moge beiden en ik zou dat bij garnalen posten Dave
  Link
 • TonHageraats:
  DaveB86 zei:
  Ik wil een topic aanmaken om informatie in te winnen over CR garnalen in combinatie met co2 en plantenvoeding. Ik ben benieuwd naar de meningen daarover. Waar zou ik dat topic het beste kunnen aanmaken?
  Link
 • TonHageraats:
  De hoofdvraag is over garnalen, dus ik zou zeggen in, https://aquaforum.nl/forums/garnalen-kreeften-en-krabben.33/
  Link
 • TonHageraats:
  John en ik zijn het daarover in iedergeval eens :D
  Link
 • Link
 • jessicapilon:
  TonHageraats zei:
  John en ik zijn het daarover in iedergeval eens :D
  Meestal wel gelukkig en anders krijg ik alsnog wel gelijk omdat ik de jongste van de 2 oudjes ben:D:D ;)
  +1
  Link
 • DaveB86:
  haha, nou het topic is er hoor, ik zeg: brand los! :)
  +1
  Link
 • jessicapilon:
  middag allemaal
  Link
 • jessicapilon:
  Hier hebben we een paar flinke buien gehad inmiddels
  Link
  jessicapilon: Hier hebben we een paar flinke buien gehad inmiddels
  Bovenaan