hoe zie ik welke wattage mijn led lampen zijn?


Lid geworden
16 jan 2020
Berichten
119
Leeftijd
15
Locatie
Eefde
Website
www.instagram.com
hoi,
ik heb een tijd geleden een tweedehands aquarium gekocht. ben er lekker mee bezig qua planten en zo.
in de bak zitten 4 led lichten, 1x rood 80 cm, 1x 'wit' 80cm en 2x 'wit' waarvan ik even de lengte vergeten ben (waarschijnlijk 40)
ik vraag me alleen af; is er een manier waarop ik kan aflezen hoeveel lumen of watt de lampen zijn? dit wil ik weten omdat het wat makkelijker is om de exacte hoeveelheden aan te geven dan om te zeggen: 'ik heb veel licht.'

hoop dat iemand hiermee kan helpen!
 
Lid geworden
28 mei 2014
Berichten
8.031
Leeftijd
68
Locatie
Hellendoorn
Website
aquaforum.nl
Waar kan ik dat aflezen?
Op je voeding, het zwarte blokje welk ergens tussen je stekker en lamp zit, staat een output voeding aangegeven met een V erachter. 12 V of 24 V? Ergens zie je dan ook een getal met een A erachter zoals bijvoorbeeld 2 A? De V is natuurlijk Voltage en de A Ampére. Maak anders even een foto van je voeding!
 
TS
berk
Lid geworden
16 jan 2020
Berichten
119
Leeftijd
15
Locatie
Eefde
Website
www.instagram.com
Op je voeding, het zwarte blokje welk ergens tussen je stekker en lamp zit, staat een output voeding aangegeven met een V erachter. 12 V of 24 V? Ergens zie je dan ook een getal met een A erachter zoals bijvoorbeeld 2 A? De V is natuurlijk Voltage en de A Ampére. Maak anders even een foto van je voeding!
Voel me nu heel dom, maar bedoel je dit?
 

Bijlagen

Leon L.

AquaForum Donateur
Lid geworden
4 feb 2020
Berichten
45
Leeftijd
36
Locatie
Vlaardingen
Dat is een rare trafo. Er staat op: output 20V 1A. Dan kom ik uit op 20 watt. Maar bovenin staat T5 24-39 watt. Hoe ze dat doen bij SuperFish?
 
Lid geworden
28 mei 2014
Berichten
8.031
Leeftijd
68
Locatie
Hellendoorn
Website
aquaforum.nl
Voel me nu heel dom, maar bedoel je dit?
Dat is helemaal niet dom! Dat bedoelde ik inderdaad. We weten nu dat je lampen draaien op 20 Volt spanning en daarbij 1 Ampére stroom gebruiken. Wanneer we nu de eerder genoemde formule gebruiken die ik hierboven aangaf zien we dat je uitkomt op 20 Watt. Dit zegt niets over je licht sterkte want we weten niet welke leds er gebruikt zijn. Maar ik lees ook iets over Retroleds van Superfish. op de voeding.
Wat de 80 cm. betreft kunnen dan deze buizen in aanmerking komen? Ze geven nog steeds geen aanwijzing over gebruikte leds of lumen. (Zoals eigenlijk wel gebruikelijk bij deze producent.) Heb ke trouwens meerdere voedingsblokjes voor elke lamp een? Ze bieden vaak voedingen aan die ook voor meerdere soorten buizen geschikt zouden zijn maar geven daar ook nooit verdere informatie over. Wat trouwens maakt dat ik mij altijd ver houdt van SuperFish producten.


 
Laatst bewerkt:
Lid geworden
4 okt 2009
Berichten
144
Leeftijd
33
Locatie
Gennep
Het verwarrende hier is volgens mij dat die 'retroled' het wattage aangeven van de TL balk die ze vervangen. Het stroomverbruik van de retroled zelf zal waarschijnlijk dus onder de 20 Watt liggen, want dat is wat zijn voeding kan geven.
 
Lid geworden
6 mei 2015
Berichten
4.186
Leeftijd
18
Locatie
Appingedam, (Groningen)
Het verwarrende hier is volgens mij dat die 'retroled' het wattage aangeven van de TL balk die ze vervangen. Het stroomverbruik van de retroled zelf zal waarschijnlijk dus onder de 20 Watt liggen, want dat is wat zijn voeding kan geven.
Klopt. De standaard wattage voor (Phillips) 85cm T5 HO is 39 watt. De superfish retroleds van dezelfde afmeting verbruiken volgens APO 16w.
 

Bovenaan