1. Bezoekt u onderstaande sponsor om onze server in stand te houden?

Hypseleotris compressa

Discussie in 'Modderkruipers en Grondels' gestart door stanovic, 5 dec 2017.

View Users: View Users
 1. stanovic

  stanovic

  Lid geworden:
  4 mrt 2010
  Berichten:
  573
  Locatie:
  oosten des lands
  Recentelijk 6 exemplaren vanuit Duitsland mee kunnen nemen van deze prachtige grondelachtige waarbij het verspreidingsgebied van Australiƫ tot aan Nieuw-Guinea strekt.
  Dit is een grondelachtige die zich niet enkel op de bodem ophoudt doch in alle lagen van de bak. Wel typisch voor een grondelachtige is dat ze zich graag met bepaalde regelmaat schuilhouden. De mannen kleuren vele malen fraaier t.o.v de vrouwen. Ook de bouw verschilt tussen de beide geslachten. Zo zal een volwassen man robuuster van bouw zijn t.o.v. een vrouw die nogal slank genoemd kan worden. Weet wel dat jonge mannen eerst ook slank zijn qua bouw totdat ze uiteindelijk de volwassen kleuren krijgen, zal de bouw ook robuuster worden.

  Het lijf van een man heeft een grijze tot een bruinachtige basis waarop rood en paars de overhand krijgen. De vinnen zullen grotendeels rood inkleuren waarbij een zwarte band met een witte omzoming de inkleuring voltooid.

  Op zich heeft deze soort bij het spreiden van de vinnen wel iets weg van een regenboogzalm.

  Op zich zijn het geen vissen met een gebruiksaanwijzing. Doch kan bij deze stellen dat het geen lieverdjes zijn. Dus mocht je er zelf aan beginnen, zet er dan vissen bij die tegen een stootje kunnen.

  Heb ze in het verleden eerder gehad doch was een keer de deksel vergeten terug te doen van het aquarium en tja... het zijn springkunstenaars! Daar lagen dan een paar van die dure vissen op de grond en uiteraard veel te laat opgemerkt.

  DSCF8557.JPG
  DSCF8559.JPG
  DSCF8609.JPG
  DSCF8627.JPG
  DSCF8656.JPG
  DSCF8677.JPG
  DSCF8521.JPG
  Laatste foto laat een vrouw zien.
   
  Dirk Bazuin en Ruben01 vinden dit leuk.
 2. Dirk Bazuin

  Dirk Bazuin

  Lid geworden:
  16 mei 2009
  Berichten:
  5.510
  Locatie:
  Delft