Mysis/steurgarnaal of ....

Discussie in 'Voeding' gestart door kimielco, 13 mrt 2018.

 1. kimielco

  kimielco

  Lid geworden:
  5 aug 2014
  Berichten:
  753
  Kan iemand vertellen welke soort mysis dit is. De zak waarin ze zaten had zoetwater met een heeeeeeeeel licht zout gehalte.

  Ik heb ze nu in emmer van10 ltr met het water van de zak, gemengd met regenwater uit een ton, daarbij heb ik 4 gram zee aquarium zout toegevoegd. De emmer staat buiten in de tuin en wordt belucht met een 2 zuurstof steentjes.
  Het doel hiervan is op de eerste plaatst de vissen over een wat langer periode mysis te kunnen geven en het zou mooi zijn als ze zicht voortplanten.

  Ik probeer dagelijks het water met de helft met het water uit de regenton te verversen. Als voer wil ik ze wat granulaat geven.

  IMG_3047.jpg IMG_3048.jpg IMG_3049.jpg
   
 2. jessicapilon

  jessicapilon Beheerder Beheer

  Lid geworden:
  12 feb 2011
  Berichten:
  87.099
  Locatie:
  Groningen
  Ik ben benieuwd of het kweken hiervan gaat. Let er wel op dat als het warmer is dat er water verdampt en dat je dat bijvult zonder zouten want enkel het water verdampt en niet de zouten.
   
 3. TS
  TS
  kimielco

  kimielco

  Lid geworden:
  5 aug 2014
  Berichten:
  753
  Op het ogenblik heb ik de mysis verdeeld over 2 emmers welke buitenstaan met bruissteen, als voeding gooi ik er paar korrels granulaat in.

  Omdat ze behoorlijke vervuilers zijn verschoon ik het water elke dag voor 3/4 met regenwater waar ik dan een beetje zout aan toevoeg.

  Het "oude" water gooi ik een trog waar ik enkele mysis heb in het gedaan zonder, zout/ bruisteen o.i.d.. en ga nu even kijken of ze in de trog willen vermeerderen.


  IMG_3059.jpg
   
 4. TS
  TS
  kimielco

  kimielco

  Lid geworden:
  5 aug 2014
  Berichten:
  753
  Helaas de "kweek" is niet echt gelukt, koning winter kwam. Het water in de emmer was gedeeltelijk bevroren daardoor zaten in het ijs vast.