Nieuwe forum software vragen, fouten, verbeteringen enzovoort

Discussie in 'Mededelingen beheer' gestart door AF-Beheer, 4 sep 2016.

View Users: View Users
  1. Cédric Vleminckx

    Cédric Vleminckx

    Lid geworden:
    18 dec 2015
    Berichten:
    9.719
    Locatie:
    Tienen (Oplinter), België
    Nee ik heb het er ook niet meer gehad. Hier ook de laatste versie van Chrome, we zullen wel zien wanneer er een update komt en als het dan opgelost is.
     
  2. Cédric Vleminckx

    Cédric Vleminckx

    Lid geworden:
    18 dec 2015
    Berichten:
    9.719
    Locatie:
    Tienen (Oplinter), België
    Haha :D:D:p
     
  3. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    1.363
    Is er deze avond iets veranderd op vlak van inloggen of qua instellingen op de site? Ik was online en plots ging de site offline. Via de laptop (apple) is verbinden nog steeds niet mogelijk. Niet met Firefox en niet met safari. Ook na herstarten Firefox. Maar nu probeerde ik via smartphone en dat lukt wel, ik lees ook niet echt iets over problemen bij andere mensen? Maar met laptop kan ik de site nog steeds totaal niet openen? Wat zou de oorzaak kunnen zijn?
     
  4. Marcel

    Marcel Administrator Beheer

    Lid geworden:
    17 nov 2008
    Berichten:
    58.927
    Locatie:
    Amersfoort
    en nu?
     
  5. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    1.363
    :o
    Cool!
    You worked your magic!! Sweet!

    Nu weer als vanouds... Het lag dus niet aan mij (mijn toestel)?
    Alvast bedankt voor de snelle reply/actie!
    :thumbs:
     
  6. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    83.398
    Locatie:
    Groningen
    Zelfs midden in de nacht wordt je hier snel geholpen;)
     
  7. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    6.093
    Locatie:
    Hoogerheide
    Wat ik gisteren erg vreemd vond. En daarover heb ik nog contact gehad met John.

    Het aquaforum server was onbereikbaar. Ipad en pc.

    Maar via diverse websites zoals Down or not en Is it just me.

    Deze sites gaven aan dat de server en het forum gewoon bereikbaar was.
    Dus heb hier voor Jan Doedel de modem gereset en de website data verwijderd.

    Er kwam ook geen Down melding.

    Kort ervoor zag het forum er zo uit.

    265867BE-7590-4E38-A971-87146BAC98F8.png

    En volgens een website checker.

    FADF4205-F77C-4528-943D-C5EA5F465F71.png
     
  8. NicoleE

    NicoleE

    Lid geworden:
    27 jul 2013
    Berichten:
    4.075
    Locatie:
    Sittard
    Marcel, hier precies hetzelfde. Voor middernacht vloog het forum er weer voor langere tijd uit.
    Zowel op PC als op iPad/iPhone, ongeacht de browser. Leek wel alsof er iemand aan de knoppen zat te draaien aanvankelijk.
     
  9. World Citizen

    World Citizen

    Lid geworden:
    16 mei 2018
    Berichten:
    1.143
    Het was een IP reeks blokade.
    Ik heb gisteren 5 internet lijnen geprobeerd en op maar 1 kreeg ik een timout.
    Uiteraard eerst mijn eigen PC gechecked, maar zelfs met wireshark kwam ik niet op de server terecht. Hell, ik kon zelfs de server niet pingen.

    Maar als ik op diezelfde PC een proxy opende of mijn werk VPN en mijn internet verkeer daar overheen routeerde, was er niks aan de hand.

    Ik had nog een 2e ziggo lijn ergen maar die deed het wel. Dit was wel een heel ander gebied wat vroeger UPC was. Kans is dat hier wat andere routeringen achter zitten.

    Ik zat vanmorgen met mijn netwerkerel te kletsen en die vond het ook vreemd. Als er echt enkel een update aan de forum software is gedaan dan mag dit niet voorkomen. Is er echter iets veranderd in de DNS backend van de webserver, dan kan dit wel voorkomen. Ergens word dan om de paar uur het eea geupdate waardoor het potentieel zou kunnen dat bepaalde DNS servers wel al geupdate zijn en de andere niet.

    Maar wellicht heeft de Admin wat meer info over de betreffende update.
     
  10. NicoleE

    NicoleE

    Lid geworden:
    27 jul 2013
    Berichten:
    4.075
    Locatie:
    Sittard
    Beetje te technisch voor mij maar ik snap de grote lijnen.
    Verklaart dit ook waarom ik soms wel en soms niet op het forum kon?

    Ik heb het alleen via WIFI geprobeerd (Ziggo, vast IP adres), maar inderdaad niet via het mobiele netwerk.
     
  11. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    83.398
    Locatie:
    Groningen
    Ik kon er zowel met de foon als de tablet en de pc niet opkomen moet ik zeggen maar de technische zaken zeggen me niks.
     
  12. World Citizen

    World Citizen

    Lid geworden:
    16 mei 2018
    Berichten:
    1.143
    Zat dat verbonden met hetzelfde wifi netwerk en was dat toevallig een Ziggo netwerk?
    Mobiel schakelt standaard naar WIFI als die in de buurt is.
     
  13. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    83.398
    Locatie:
    Groningen
    Nee wij hebben Tele 2.
     
  14. World Citizen

    World Citizen

    Lid geworden:
    16 mei 2018
    Berichten:
    1.143
    Ah dat is de eerste niet Ziggo lijn die ik tegen kom.

    Ik begin te twijfelen of ik gisteren wel een DNS flush op mijn eigen machines heb gedaan. Eventueel zou het kunnen dat onze lokale DNS nog niet geupdate was.
    Anderzijds heb ik wel geswitched van provider DNS naar Google DNS en kreeg hetzelfde resultaat.

    Als het echt meerdere providers betrof vind ik het vreemd. Dan zou de DNS van mijn mobiele provider wel al geupdate zijn en die van mijn vaste lijn niet. Dit komt zelden voor.
     
  15. JoKi

    JoKi

    Lid geworden:
    24 mei 2017
    Berichten:
    374
    Ik gebruik dot1 DNS en tot op heden de snelste. Werkt super en ze loggen niet.

    Voor ipv4: 1.1.1.1 en 1.0.0.1
    Voor ipv6: 2606:4700:4700::1111 en 2606:4700:4700::1001
     
  16. quistero

    quistero

    Lid geworden:
    28 sep 2016
    Berichten:
    1.401
    Ik heb sinds een aantal dagen last van lege ruimtes in het forum. Screenshot_20180707-192815.png
     
  17. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    83.398
    Locatie:
    Groningen
    Ik heb hier geen last van en ook verder niemand over gehoord nog Thea.
     
  18. quistero

    quistero

    Lid geworden:
    28 sep 2016
    Berichten:
    1.401
    Verbaasd me niks, heb wel vaker rare dingen:D
     
  19. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    83.398
    Locatie:
    Groningen

    Ik ben wel blij dat je dat zelf zegt:D;).
     
  20. quistero

    quistero

    Lid geworden:
    28 sep 2016
    Berichten:
    1.401
    Ik heb hier geen "leuk" knop dus dan maar :D:D
     
  21. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.744
    Locatie:
    alkmaar
    Heb je een adblocker?
    Er staat nu ook reclame tussen Posts en topics op het forum
     
  22. Fozzy

    Fozzy

    Lid geworden:
    3 jan 2009
    Berichten:
    16.184
    Locatie:
    Bergentheim - Overijssel
    Dat heb ik dus ook op de iPad @jessicapilon

    D32730F5-11A3-47DC-98E8-572D24C3EEC1.png


    Ff gekeken en met Safari, Chrome heb ik er last van, met de Adblock browser niet.
     
    Laatst bewerkt: 8 jul 2018
  23. Esther83

    Esther83

    Lid geworden:
    26 jul 2008
    Berichten:
    903
    Locatie:
    Assen
    Ja ik zie op mijn smartphone dus reclames op die plekken.
     
  24. TonHageraats

    TonHageraats Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    30 aug 2011
    Berichten:
    9.972
    Locatie:
    Hoogkarspel
    Ik heb hier met de android versie nergens last van, mogelijk alleen bij de Ipad en Ifoon?
     
  25. NicoleE

    NicoleE

    Lid geworden:
    27 jul 2013
    Berichten:
    4.075
    Locatie:
    Sittard
    Ik gebruik een add blocker (Chrome op Windows) en heb nergens last van.
     
  26. Fozzy

    Fozzy

    Lid geworden:
    3 jan 2009
    Berichten:
    16.184
    Locatie:
    Bergentheim - Overijssel
    T is iets vd laatste paar dagen, de developer zal wel weer wat testen misschien? Ook omdat ik er op de iPad ladt van heb en op mn iPhone met dezelfde browser en besturingsysteem niet. Daar sie ik dus wel de reclames tussendoor.

    Dr wordt iets teveel reclame gemaakt tegenwoordig. Neemt de overhand een beetje.
    Dus als iedereen aan de Adblocker gaat, dan schiet de reclame zijn doel ook voorbij dunkt me.
     
  27. NicoleE

    NicoleE

    Lid geworden:
    27 jul 2013
    Berichten:
    4.075
    Locatie:
    Sittard
    Zo is het maar net Fozzy, dat was voor mij ook de reden om een adblocker te gebruiken. Voorheen deed ik dat niet.
     
  28. quistero

    quistero

    Lid geworden:
    28 sep 2016
    Berichten:
    1.401
    Mijn tablet heeft Android (Chrome) en er zit geen adblocker op.
     
  29. Crash

    Crash Administrator Beheer

    Lid geworden:
    28 jul 2012
    Berichten:
    15.016
    Locatie:
    Purmerend
    Hier geen last van, maar heb ook geen iPad of iPhone, heb Marcel even geattendeerd op deze berichten.
     
  30. NicoleE

    NicoleE

    Lid geworden:
    27 jul 2013
    Berichten:
    4.075
    Locatie:
    Sittard
    Ik heb er op iPad en iPhone ook geen last van, met Adblock
     
  31. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    3.250
    Locatie:
    Andijk
    ehh was dit Schermafdruk op 2018-07-27 19-24-39.png
    ineens de vraag over cookies :S:S
     
    Laatst bewerkt: 27 jul 2018
  32. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.744
    Locatie:
    alkmaar
  33. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    3.250
    Locatie:
    Andijk
    Die was er altijd al daar niet zon moeite mee maar de gezeur over cookies das minder:6
    Eerdere post was nog niet compleet :oops::sorry:
     
  34. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.744
    Locatie:
    alkmaar
    Ja nieuwe piracy wet
     
  35. TonHageraats

    TonHageraats Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    30 aug 2011
    Berichten:
    9.972
    Locatie:
    Hoogkarspel
    Beiden krijg je maar 1 keer.