Nieuwe forum software vragen, fouten, verbeteringen enzovoort

Discussie in 'Mededelingen beheer' gestart door AF-Beheer, 4 sep 2016.

View Users: View Users
  1. Cédric Vleminckx

    Cédric Vleminckx

    Lid geworden:
    18 dec 2015
    Berichten:
    9.681
    Locatie:
    Tienen (Oplinter), België
    Nee ik heb het er ook niet meer gehad. Hier ook de laatste versie van Chrome, we zullen wel zien wanneer er een update komt en als het dan opgelost is.
     
  2. Cédric Vleminckx

    Cédric Vleminckx

    Lid geworden:
    18 dec 2015
    Berichten:
    9.681
    Locatie:
    Tienen (Oplinter), België
    Haha :D:D:p
     
  3. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    1.124
    Is er deze avond iets veranderd op vlak van inloggen of qua instellingen op de site? Ik was online en plots ging de site offline. Via de laptop (apple) is verbinden nog steeds niet mogelijk. Niet met Firefox en niet met safari. Ook na herstarten Firefox. Maar nu probeerde ik via smartphone en dat lukt wel, ik lees ook niet echt iets over problemen bij andere mensen? Maar met laptop kan ik de site nog steeds totaal niet openen? Wat zou de oorzaak kunnen zijn?
     
  4. Marcel

    Marcel Administrator Beheer

    Lid geworden:
    17 nov 2008
    Berichten:
    58.953
    Locatie:
    Amersfoort
    en nu?
     
  5. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    1.124
    :o
    Cool!
    You worked your magic!! Sweet!

    Nu weer als vanouds... Het lag dus niet aan mij (mijn toestel)?
    Alvast bedankt voor de snelle reply/actie!
    :thumbs:
     
  6. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    79.605
    Locatie:
    Groningen
    Zelfs midden in de nacht wordt je hier snel geholpen;)
     
  7. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    5.457
    Locatie:
    Hoogerheide
    Wat ik gisteren erg vreemd vond. En daarover heb ik nog contact gehad met John.

    Het aquaforum server was onbereikbaar. Ipad en pc.

    Maar via diverse websites zoals Down or not en Is it just me.

    Deze sites gaven aan dat de server en het forum gewoon bereikbaar was.
    Dus heb hier voor Jan Doedel de modem gereset en de website data verwijderd.

    Er kwam ook geen Down melding.

    Kort ervoor zag het forum er zo uit.

    265867BE-7590-4E38-A971-87146BAC98F8.png

    En volgens een website checker.

    FADF4205-F77C-4528-943D-C5EA5F465F71.png
     
  8. NicoleE

    NicoleE

    Lid geworden:
    27 jul 2013
    Berichten:
    2.642
    Locatie:
    Sittard
    Marcel, hier precies hetzelfde. Voor middernacht vloog het forum er weer voor langere tijd uit.
    Zowel op PC als op iPad/iPhone, ongeacht de browser. Leek wel alsof er iemand aan de knoppen zat te draaien aanvankelijk.
     
  9. World Citizen

    World Citizen

    Lid geworden:
    16 mei 2018
    Berichten:
    267
    Het was een IP reeks blokade.
    Ik heb gisteren 5 internet lijnen geprobeerd en op maar 1 kreeg ik een timout.
    Uiteraard eerst mijn eigen PC gechecked, maar zelfs met wireshark kwam ik niet op de server terecht. Hell, ik kon zelfs de server niet pingen.

    Maar als ik op diezelfde PC een proxy opende of mijn werk VPN en mijn internet verkeer daar overheen routeerde, was er niks aan de hand.

    Ik had nog een 2e ziggo lijn ergen maar die deed het wel. Dit was wel een heel ander gebied wat vroeger UPC was. Kans is dat hier wat andere routeringen achter zitten.

    Ik zat vanmorgen met mijn netwerkerel te kletsen en die vond het ook vreemd. Als er echt enkel een update aan de forum software is gedaan dan mag dit niet voorkomen. Is er echter iets veranderd in de DNS backend van de webserver, dan kan dit wel voorkomen. Ergens word dan om de paar uur het eea geupdate waardoor het potentieel zou kunnen dat bepaalde DNS servers wel al geupdate zijn en de andere niet.

    Maar wellicht heeft de Admin wat meer info over de betreffende update.
     
  10. NicoleE

    NicoleE

    Lid geworden:
    27 jul 2013
    Berichten:
    2.642
    Locatie:
    Sittard
    Beetje te technisch voor mij maar ik snap de grote lijnen.
    Verklaart dit ook waarom ik soms wel en soms niet op het forum kon?

    Ik heb het alleen via WIFI geprobeerd (Ziggo, vast IP adres), maar inderdaad niet via het mobiele netwerk.
     
  11. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    79.605
    Locatie:
    Groningen
    Ik kon er zowel met de foon als de tablet en de pc niet opkomen moet ik zeggen maar de technische zaken zeggen me niks.
     
  12. World Citizen

    World Citizen

    Lid geworden:
    16 mei 2018
    Berichten:
    267
    Zat dat verbonden met hetzelfde wifi netwerk en was dat toevallig een Ziggo netwerk?
    Mobiel schakelt standaard naar WIFI als die in de buurt is.
     
  13. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    79.605
    Locatie:
    Groningen
    Nee wij hebben Tele 2.
     
  14. World Citizen

    World Citizen

    Lid geworden:
    16 mei 2018
    Berichten:
    267
    Ah dat is de eerste niet Ziggo lijn die ik tegen kom.

    Ik begin te twijfelen of ik gisteren wel een DNS flush op mijn eigen machines heb gedaan. Eventueel zou het kunnen dat onze lokale DNS nog niet geupdate was.
    Anderzijds heb ik wel geswitched van provider DNS naar Google DNS en kreeg hetzelfde resultaat.

    Als het echt meerdere providers betrof vind ik het vreemd. Dan zou de DNS van mijn mobiele provider wel al geupdate zijn en die van mijn vaste lijn niet. Dit komt zelden voor.
     
  15. JoKi

    JoKi

    Lid geworden:
    24 mei 2017
    Berichten:
    278
    Ik gebruik dot1 DNS en tot op heden de snelste. Werkt super en ze loggen niet.

    Voor ipv4: 1.1.1.1 en 1.0.0.1
    Voor ipv6: 2606:4700:4700::1111 en 2606:4700:4700::1001