Mark D
Well-known member
- Lid geworden
- 27 oktober 2019
- Berichten
- 456
- Leeftijd
- 61
Beste mensen,
In mijn brakwaterbak moet ik na verversing natuurlijk het zoutniveau weer omhoog brengen. Tot nu toe heb ik dat altijd gewoon met kraanwater gedaan, een beetje heet water dat het zout goed oplost, roeren, wachten, zachtjes verdunnen met koud water en dan steeds in kleine porties toevoegen tijdens het vullen met de normale slang.
Nu weet ik dat de meeste mensen zoutwater maken met osmose water en daar zelfs hele installaties voor bezitten. Van de week vroeg ik aan Romberg waarom dit nu persé moet. Het antwoord was dat er in kraanwater elementen zitten die, samen met zout, ertoe kunnen leiden dat er een bruin waas ontstaat in de bak. Lijkt te kloppen, na een bepaalde tijd verkleuren mijn witte stenen ook een beetje bruin en het is zeker geen alg.
Ik ga geen osmose installatie kopen. Maar ik had een idee.
Het water dat uit de droger van de was komt, dat is toch volledig gedestileerd water? Daar kan toch niks meer in zitten dan alleen H2O ? In plaats dat ik dat weg gooi, doe ik dat in een jerrycan en gebruik dat voor zoutmenging.
Goed idee? Of klopt mijn plan niet?
gr
Mark
In mijn brakwaterbak moet ik na verversing natuurlijk het zoutniveau weer omhoog brengen. Tot nu toe heb ik dat altijd gewoon met kraanwater gedaan, een beetje heet water dat het zout goed oplost, roeren, wachten, zachtjes verdunnen met koud water en dan steeds in kleine porties toevoegen tijdens het vullen met de normale slang.
Nu weet ik dat de meeste mensen zoutwater maken met osmose water en daar zelfs hele installaties voor bezitten. Van de week vroeg ik aan Romberg waarom dit nu persé moet. Het antwoord was dat er in kraanwater elementen zitten die, samen met zout, ertoe kunnen leiden dat er een bruin waas ontstaat in de bak. Lijkt te kloppen, na een bepaalde tijd verkleuren mijn witte stenen ook een beetje bruin en het is zeker geen alg.
Ik ga geen osmose installatie kopen. Maar ik had een idee.
Het water dat uit de droger van de was komt, dat is toch volledig gedestileerd water? Daar kan toch niks meer in zitten dan alleen H2O ? In plaats dat ik dat weg gooi, doe ik dat in een jerrycan en gebruik dat voor zoutmenging.
Goed idee? Of klopt mijn plan niet?
gr
Mark