Ridderkerk - R.A.V. Ciliata


Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Gekopieerd van de site: www.ciliata.nl


Ciliata is een actieve aquarium- en terrariumvereniging voor Ridderkerk en omstreken. Opgericht in 1971 is zij anno 2012 ��n van de grotere verenigingen aangesloten bij de NBAT.
Door middel van lezingen, keuringen, begeleiding van leden en excursies proberen wij als vereniging de kwaliteit van de vivaria van onze leden naar een hoger plan te trekken. Dit resulteert vaak in hoge scores bij zowel de Huiskeuring, Rayonkeuring, District en Landelijke keuring, maar vooral ook meer plezier in het beleven van de hobby door onze leden.

Nieuwsgierig, neem gerust eens een kijkje op de website of kom eens langs op ��n van onze contactavonden.

Contactpersonen:
Dhr. J. v.d. Tuin, Secretaris, e-mail: janvdtuin@ciliata.nl
Dhr. D. v.d. Stel, Terrariumgroep, e-mail: d.stel51@upcmail.nl

Lid zijn van Ciliata:
Een kleine investering
Een hoog rendement


Het Bestuur.

----

ps. alleen de site is al wat langer niet bijgewerkt.
 
Lid geworden
17 apr 2011
Berichten
1.954
Locatie
Rotterdam
ps. alleen de site is al wat langer niet bijgewerkt.

Dat is ook de rede dat ik mij nog niet heb aangemeld bij deze vereniging .
Ik kreeg door de site het idee dat de vereniging niet zo actief meer is , als dat al meer dan een half jaar niet bij gehouden word is dat een slecht teken .

Gr John
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Hallo Johnny dat is zeker niet zo. De beheerder is op dit moment niet meer aanwezig of actief. Ikzelf heb er de ballen verstand van anders had ik het op me genomen. Je moet de sec eens een mailtje of een belletje geven ;).
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Op DINSDAG 22 APRIL 2014 zal de heer Loek van der Klugt op deze bijeenkomst een digitale lezing presenteren met de titel:

OVER RIPARIA, AQUA-TERRARIA EN PALUDARIA

Leden en iedereen die meer wil weten over deze boeiende hobby is welkom tijdens deze interessante, leerzame en gezellige bijeenkomst die gehouden wordt in de zaal "de Graaf van Ridderkerk" van Uitgaanscentrum Jaap van der Graaf, Kievitsweg 107 in Ridderkerk. Vanaf 19:30 uur is de zaal open en de lezing zal beginnen om 20:00 uur.

Een paludarium is -letterlijk- een moerasbak. Het landdeel daarin is drassig tot net overspoeld met water. Ligt het accent op de oever, dan zouden we van een riparium moeten spreken. In een aquaterrarium speelt het water meer de rol van bevochtiger.

In het algemeen praten we over vochtig-warme vivaria. Dat geeft mogelijkheden met betrekking tot de te houden planten en dieren, maar brengt ook moeilijkheden mee en legt zelfs beperkingen op. Men zal zich moeten verdiepen in de eisen die planten en dieren stellen en bij de bouw/aanschaf van een �bak� voor een zekere mate van klimaatbeheersing moeten zorgen. De ventilatie is daarbij wel de belangrijkste factor.

Getoond worden bakken van de verschillende typen, de techniek en (zelf)bouw, alsmede de te houden dieren en planten en de vermenigvuldiging en kweek daarvan.
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Het bestuur van Ciliata nodigt u uit voor de lezing van dinsdag 20 mei 2014, van 20:00 tot 22:00. Deze avond zal de dhr. Verheij een lezing verzorgen met als titel 'Japanse bakken, daar doen ze het heel anders'. Zoals altijd is de lezing vrij toegankelijk voor ge�nteresseerden!


Locatie:
Uitgaanscentrum Jaap van der Graaf
Kievitsweg 107
2983 AD Ridderkerk, Nederland
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Dinsdag 17 juni zal de bespreking van de schouw (advieskeuring) plaats vinden in Uitgaanscentrum Jaap van der Graaf. Deze avond worden de deelnemende bakken besproken aan de hand van een diapresentatie. Ook als je niet hebt meegedaan met de schouw valt er veel leren! De avond is vrij toegankelijk voor ge�nteresseerden.

Locatie:
Uitgaanscentrum Jaap van der Graaf - Kievitsweg 107, 2983 AD Ridderkerk, Nederland
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Beste leden en ge�nteresseerden,

Hopelijk heeft u allen een fijne zomervakantie achter de rug of geniet u zelfs nog van uw welverdiende vakantie.
Nu het nieuwe jaar weer gaat beginnen hebben wij nieuws voor u. Met trots presenteert R.A.V. Ciliata zijn nieuwe locatie voor de bijeenkomsten! Vanaf heden zullen de bijeenkomsten plaatsvinden in het clubgebouw van Speeltuinvereniging Slikkerveer! De eerste avond staat gepland voor 23 september, de spreker zal snel bekend gemaakt worden! Houdt de site en de Facebookpagina in de gaten voor updates en nieuws.

Tot de 23ste,

Het bestuur van R.A.V. Ciliata


Adres van de nieuwe locatie:
Speeltuinvereniging Slikkerveer
Tegelpad 1
2983 EX RIDDERKERK
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Vanavond komt niemand minder dan dhr Tomey ons vereren met een lezing over de Amazone! Lezingen van dhr Tomey staan altijd garant voor een leuke en interessante avond. Mis dit niet!
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Met trots presenteert het bestuur van R.A.V. Ciliata de komende lezing op dinsdag 28 september, 2014. Net als vorig jaar is het een eer om Hennie van Setten, de eigenaar van Repti Farm Ridderkerk te verwelkomen als spreker! Een autoriteit op het gebied alles dat kruipt en klimt! Ook als vissenliefhebber kan je dit niet missen!

"Ja ja , het is bijna weer zo ver....Repti-farm gaat weer een lezing verzorgen bij Ciliata de Ridderkerkse aquariumvereniging.
Dit zal gaan gebeuren in samenwerking met Mark, die 4 maanden voor zijn studie Wildlife in Afrika is geweest en Roel, die daar op vakantie is geweest.Het belooft een spectaculaire avond te worden met veel mooie plaatjes , ervaringen en natuurlijk de welbekende dosis Repti-humor! Je bent dan ook van harte uitgenodigd op Dinsdag 28 oktober 2014."


Lezing: Terraria vari�teiten (vrij toegankelijk, ook voor niet-leden!)
Spreker: Hennie van Settten
Aanvang: 20:00, deur open 19:30.
Locatie:
Speeltuinvereniging Slikkerveer
Tegelpad 1
2983 EX Ridderkerk
Nederland
Let op! De locatie is niet direct te bereiken met de auto (parkeren al vanaf een straal van 5 meter, parkeerplaatsen van het lokale winkelcentrum binnen 30 meter), maar je moet over een looppaadje tussen twee huizenblokken door.

Tot dinsdag, het belooft een wederom een mooie lezing te worden!

Het bestuur van Ridderkerkse Aquariumvereniging Ciliata.
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Foutje in de tekst: het is natuurlijk 28 oktober!
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de

LEDENBIJEENKOMST DINSDAG 16 DECEMBER 2014
in het gebouw van Speeltuinvereniging Slikkerveer, Tegelpad 1, 2983 EX, Ridderkerk. Zaal open 19:30, aanvang 20:00.

De heer P. Oranje - THE RED SEA

In deze donkere koude dagen voor het einde van het jaar biedt uw bestuur u, op kosten van de vereniging, een heerlijk uitstapje naar warmere noorden aan.�The Red Sea� is een avondvullende PowerPoint presentatie waarin we de Rode Zee in al zijn mooie facetten zullen doornemen. Op deze avond zullen we uiteraard alle landen die grenzen aan de Rode Zee ook even aandoen. Verder zullen we meerdere zeer bekende wrakken, riffen en duiklocaties bezoeken, waar we het leven in de Rode Zee in al zijn pracht kunnen aanschouwen. Uiteraard is er ook op deze avond weer ruimte voor uw vragen en discussies. Spreker heeft al 35 jaar professioneel met tropische zoet- en zeewater aquaria gewerkt. Ook heeft hij al meer dan 15 jaar professionele ervaring met Koi en is daardoor vele malen naar Japan geweest.

De vele warme hapjes die vorige maand in de pauze werden rondgedeeld bleken een bron van inspiratie te zijn voor ��n van de aanwezigen. Komende ledenbijeenkomst is ons toegezegd dat er weer een smakelijke verrassing zal zijn voor de aanwezigen.

Komt allen en laat u door de spreker en het lekkers verrassen. Ook niet leden zijn welkom om vrijblijvend kennis te maken met de vereniging.

Het Bestuur van Aqua-Terravereniging Ciliata
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Beste,

De lezing voor 24 februari 2015 is bekend (aanvang 20:00)! Niemand minder dan dhr. D. P. Poelemeijer komt spreken over de geschiedenis van een over-aquaterrarium!

Tekst van de spreker zelf:
"Deze lezing is een afgeleide van de serie ‘HET OEVER-AQUATERRARIUM’ dat vanaf januari 2014 in verschillende delen in HET AQUARIUM is gepubliceerd. Ik laat u zien hoe het riparium tot stand is gekomen, de achterliggende filosofie ervan en toon de verschillende levensfasen van deze kleine leefgemeenschap. De ontwikkeling van de submerse en van de emerse delen. Door de aanwezige ruimte, een nis van 220 cm hoogte, 60 cm diepte en 160 cm breedte, was ik min of meer gedwongen een steile oeverwand te creëren. Hierdoor werd het absoluut onmogelijk om in het “landdeel” deel dieren te kunnen houden, dus moest ik mijn fantasie aan het werk zetten om een stijlvolle en esthetische begroeiing te bedenken. Overigens is gebleken dat het, in tegenstelling wat verschillende keurmeesters hierover zeggen, niet beslist noodzakelijk is om dieren op het landdeel te houden. Betreffende de begroeiing laat ik verschillende pogingen zien maar ook de mislukkingen. Uiteraard komen ook de technische hulpmiddelen aan de orde. Na de pauze wordt er getoond hoe ik geleidelijk naar het moment van NBAT keuringen toegroei. Dit gaat natuurlijk met vallen en opstaan of beter gezegd ‘trial-and-error’. En in feite is het natuurlijk bij iedere nabootsing van de natuur een kwestie van gissen en missen en al doende proberen om oplossingen te vinden voor een probleem. Bij iedere keuring laat ik zien wat er in de ogen van de keurmeester(s) fout ging of verbeterd zou kunnen worden en de oplossing respectievelijk de verbetering die werd bedacht. Vanzelfsprekend komt daarbij eveneens ‘DE KEURWIJZER’ aan de orde en de uiteenlopende interpretaties van de diverse keurmeesters betreffende de categorie – in mijn geval C1 (terrarium) – waarin werd gekeurd."

Het bestuur.

----

De lezing begint om 20:00, de zaal opent om 19:30.

Locatie:
Speeltuinvereniging Slikkerveer
Tegelpad 1
2983 XA
Ridderkerk

Parkeermogelijkheden vlak naast de deur (plusminus 1 minuut lopen).
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Beste leden van Ciliata en geïnteresseerden,

Aquarium- en Dierenspeciaalzaak Wesdijk (te Barendrecht) heeft een speciaal weekend (10 & 11 maart, 2017) georganiseerd met als thema aquascapen. Er zal een demonstratie aquascapen plaatsvinden, een workshop Anubias-boom maken, evenals verscheidene activiteiten.

Op vrijdag 10 maart is er een speciale avond voor leden van Ciliata, kom allen!

Op 11 maart zal naast de verscheidene activiteiten de Ridderkerkse Aqua-Terravereniging Ciliata aanwezig zijn in Aquarium- en Dierenspeciaalzaak Wesdijk! Het bestuur en leden zullen aanwezig zijn voor al uw vragen of voor een gezellig babbeltje! Laat deze kans op een prachtig weekend niet schieten!

Samen maken we de hobby nog mooier!

Het Bestuur

17098301_1432416920133586_862518408572674026_n.jpg
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Bedankt! Was een erg goede dag als we zelf mogen zeggen. Zowel voor de club als de bond!
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
We hebben goed nieuws meegenomen van de districtsuitslag Zuid-Holland Zuid!!

Dhr. Alderliesten en dhr. Noorlander van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat! Met trots kunnen wij melden dat dhr. Noorlander een derde plaats, en dhr. Alderliesten een eerste plaats hebben behaald met de districtskeuring. Dhr. Alderliesten zal ons in ieder geval vertegenwoordigen met de landelijke huiskeuring in de categorie A1.
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Voor de ledenbijeenkomst van dinsdag 18 APRIL 2017 presenteert het bestuur van R.A.V. Ciliata met trots de heer Albert Sanderse met zijn lezing:

"HET FASCINEREND AQUARIUM VAN NU"

De heer Albert Sanderse is binnen onze vereniging geen onbekende. Sinds de heroprichting van Ciliata in 1971 is hij al vele malen onze gastspreker geweest. Zijn manier van vertellen doet denken aan een sprookjesverteller. Gedreven, mystiek, meeslepend en met een sterke verhaallijn.

Echter sprookjes vertelt hij niet. Hij neemt ons mee in de fascinerende en wondere wereld die onze hobby omvat. We gaan diverse schitterend ingerichte aquaria bewonderen. Ook de toegepaste techniek zal niet onbesproken blijven. Bijzondere technische snufjes worden vertoond. Ook de bewoners van de getoonde aquaria zullen uitgebreid besproken worden. Zijn grote passie voor microscopische opnamen van al wat leeft en groeit in ons aquarium zal ook in deze lezing aan bod komen.

Al het voorgaande wordt met een boeiend gesprek aan elkaar geregen tot een parelketting van schoonheden, zoals hij zelf omschrijft.
Al met al weer een ledenbijeenkomst waar kwaliteit en kennis vergaren voorop staat en aan u om daar gebruik van te maken. We zien u graag op de komende ledenbijeenkomst.

Het bestuur

Wanneer: 18 april 2017
Aanvang: 20:00 [zaal open: 19:30]
Waar: in het gebouw van Speeltuinvereniging Slikkerveer, Tegelpad 1, 2983 EX, Ridderkerk [makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg en doorgaande wegen].
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Bedankt Jos! Het was een goede dag voor iedereen en de hobby eveneens!
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de

LEDENBIJEENKOMST

die gehouden zal worden op:

DINSDAG 20 JUNI 2017

in het gebouw van Speeltuinvereniging Slikkerveer, Tegelpad 1, 2983 EX, Ridderkerk. Aanvang 20:00 [zaal opent om 19:30].

De heren Hans Meulblok en Theo van Meegen zullen op deze ledenbijeenkomst een show presenteren met de titel:

PARADIJS ONDER WATER

Beide heren waren begin vorig jaar te gast bij ons met hun show “Tropische avonturen”. Deze show heeft toen een bijzonder goede indruk achtergelaten. Met gebruikmaking van het prachtige foto- en filmmateriaal van Alexander Buis, hebben Hans en Theo een zeewatershow in elkaar gezet die hun vorige show doet evenaren.

Allereerst zien we beelden van het grootste aquarium ter wereld in Dubai. Daarna bezoeken we achtereenvolgens de Rode zee, de Malediven en Sulawesi en we gaan van de films genieten, die Alexander Buis tijdens zijn duiktochten maakte.

We gaan ook zien hoe de zee-aquaristiek zich ontwikkelde van 1970 tot heden met huiskamerbakken van heel klein tot heel groot. Hierin allerlei koralen en vissen, die door de verbeterde techniek tegenwoordig goed te houden zijn. Het is wel een hobby die veel zorg en aandacht vraagt.

Deze spectaculaire show over dit aspect van onze hobby, is geen reisverslag, maar een impressie van diverse streken.

En de eerder geplande bespreking van de schouw dan zult u denken.

Die tillen we over de vakantieperiode heen en houden die in september.
 
Laatst bewerkt:
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de


LEDENBIJEENKOMST die gehouden zal worden op:
DINSDAG 19 SEPTEMBER 2017
in het gebouw van Speeltuinvereniging Slikkerveer, Tegelpad 1, 2983 EX, Ridderkerk.

De heer A.J. van Holstein zal op deze ledenbijeenkomst een digitale lezing presenteren met de titel:
SPECIAAL AQUARIA

Voor de meesten van ons zit de vakantie er weer op en is het leven van alle dag weer opgepakt. Zo ook begint onze vereniging te ontwaken uit de slaapmodus.
Wegens vakantie van deelnemers en een (te) volle agenda van de schouwmeester, is de schouw is nog niet tot uitvoering gebracht. Ik weet niet hoe u het ervaart, maar het lijkt wel of er minder uren in een dag zitten en minder dagen in een week. Maar goed, er wordt nu alles op alles gezet om de schouw alsnog te realiseren.
Aanvankelijk was de presentatie van de schouw in september gepland en er moest snel gezocht worden naar een vervangend programma.
De zegswijze “hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt” gaat in deze situatie niet op. De redding kwam uit Dordrecht. De ons bekende Adrie van Holstein had nog wat op de plank liggen en was direct bereid invulling te geven aan het ontstane gat in het programma.
Het wordt een presentatie over speciaal aquaria of speciale aquaria. De precieze invulling is ten tijde van het ter pressen gaan van dit maandblad nog niet bekend. Hoe dan ook is een avondje plaatje en praatje met Adie is altijd leerzaam en gezellig. Graag tot dinsdag.


AGENDA CILIATA 2017 [Het programma kan door omstandigheden wijzigingen ondergaan.]
19 sep. A.J. v. Holstein Speciaal aquaria
24 okt. Schouwmeester Presentatie en bespreking schouw
21 nov. Onbekend Wordt nog ingevuld
2 dec. A.J. v. Holstein Huiskeuring 2017
19 dec. A.J. v. Holstein Uitslag huiskeuring 2017
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Bij deze nodigt het bestuur van R.A.V. Ciliata u van harte uit voor de komende ledenbijeenkomst van dinsdag 24 oktober, 2017. Aanvang 20:00, zaal open om 19:30. Adres 'Speeltuinvereniging Slikkerveer' Tegelpad 1, 2983 EX, Ridderkerk.

Dhr. R. van Brakel - "Wat we allemaal tegenkomen"

Dhr. Ron van Brakel is bereid gevonden een lezing te geven. De lezing zelf gaat over alle onderdelen van de inrichting van het aquarium. Waar wij op moeten letten zijn het biologische, het esthetische en het algemene deel. Bij het biologisch deel weten de meeste aquarianen wel wat daarbij komt kijken. Het esthetische deel ligt echter veel moeilijker en daar komen dan ook meestal de problemen om de hoek kijken.

Ron laat aan de hand van fraaie foto’s diverse bakken zien die hij tijdens keuringen is tegengekomen. Aan bod komen gezelschapsaquaria, speciaal aquaria en zeewateraquaria.

Ron is geen man van alleen plaatjes, maar zoekt ook graag de interactie met de zaal. Uw commentaar op het vertoonde is welkom en zal bijdragen tot een leerzame en gezellige ledenbijeenkomst.

De secretaris.
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Hallo allen,

Dinsdag 29 oktober bent u van harte welkom bij een lezing gegeven door Leo Brand.
De titel luid: Aqua Terra Varia, (speciaal) aquariums, terrariums, paludariums, e.d. zullen voorbijkomen met toelichting van spraakwaterval Leo. Dit belooft weer een prachtige lezing te worden, met een hoop visueel spektakel.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Adres: Tegelpad 1 Ridderkerk.
Ook voor geïnteresseerde die van verder komen is de locatie is uiterst makkelijk te bereiken vanaf zowel de A15 als de A16. Er is genoeg (gratis) parkeergelegenheid rondom de zaal.

Wellicht tot vanavond,

Het Bestuur
 
TS
jeffrey
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.461
Excuus voor het late melden, maar vanavond hebben wij van Ciliata een lezing vanuit de eigen gelederen. Niemand minder dan dhr. Raymond Burger komt vertellen over zijn ervaringen en wel en wee in de hobby. Dhr. Burger heeft over de jaren vele ervaringen opgedaan op het gebied van aquaria, terraria, en paludaria. Het zal een mooie bloemlezing worden van al zijn opgedane kennis, alsmede voor- en tegenslagen. Eveneens zal hij zich richten op zijn ervaringen met de kweek van verschillende dieren.

U bent vanaf 19:30 welkom, (de lezing begint rond 20:00).

Adres:
'Speeltuinvereniging Slikkerveer' Tegelpad 1
2983 EX, Ridderkerk.
Ook voor geïnteresseerde die van verder komen is de locatie is uiterst makkelijk te bereiken vanaf zowel de A15 als de A16. Er is genoeg (gratis) parkeergelegenheid rondom de zaal.

Namens het bestuur.

Eveneens zal Hulpsinterklaar dhr. Alderliesten (een van de toppers die regelmatig te bewonderen was op de Landelijke Huiskeuring van de NBAT) ons verblijden de plantjes die hij over heeft na de verkoop van zijn aquarium.

76899920_1605030236330917_5217459493029281792_n.jpg

Onderstaande soorten zullen in drieën verdeeld worden. Uiteraard zijn deze gratis voor leden!
Vallisneria spiralis
Microsorium pteropus - grote vorm
Hygrophila difformis - vaantjes
Micranthenum
Bacopa
Ludwigia
Lobelia cardinalis 'mini' (kleine soort)
Myriophyllum
Chinese klimop
Cryptocoryne wendtti
Cryptocoryne sp 'bruin'
 

Bovenaan