Rio 240 visbestand


Lid geworden
9 mrt 2009
Berichten
83
Locatie
Eindhoven
Website
Bezoek site
Hallo,

Ik heb onlangs mijn eerste vissen (10 st. Desmopuntius Pentazona en 3 st. Otocinclus Affinis ) uitgezet.

Ik zou wel willen proberen om zoveel mogelijk de vissen uit dezelfde biotoop aan te houden, al is dat ook niet gelukt met de vissen hierboven.

Het betreft een Juwel Rio 240 met een PH van 7,5 en een KH van 5.

Wat zouden jullie voor vissen erbij adviseren?
 
Lid geworden
24 mei 2010
Berichten
153
Locatie
Schiedam, Zuid-Holland
Volgens mij heb je keuze genoeg. Wellicht een tetra soort als scholenvis of iets van corydoras voor op de bodem? Een andere barbelensoort kan er ook bij maar is misschien wat druk. Naar wat ik lees hebben de vijfstreepbarbelen het liefst rustige bakmaatjes om zich heen. Danio's kunnen ook prima bij de vijfstreepbarbelen, maar die hebben liever een iets lagere temperatuur.

Wat zou je zelf leuk vinden?
 
TS
P
Lid geworden
9 mrt 2009
Berichten
83
Locatie
Eindhoven
Website
Bezoek site
Ik heb mijn vijfstreepbarbelen inmiddels uitgebreid naar 18 stuks. Dat is het een beetje. Ik weet nog niet zo goed wat ik erbij wil houden. Een koppel van dit of dat en bodembewoners zijn vaak al zo "standaard".
Een Ancistrus Dolicipterus of Farlowella Acus lijken me wat. Wel heb ik redelijk wat strorming in mijn bak, kan dat een probleem opleveren? Kan ik beide zowel als koppel als solitair houden. Daarnaast zie ik liever één school, zoals ik nu heb en dan wellicht toch een koppel van een "spannendere" soort. De Apistogrammas, maanvissen kersenbuiken, antennebaarzen ken ik inmiddels. Wellicht kun je hierin iets aanraden?
 

Bovenaan