schema gezocht voor tc420 zonder wifi


acroporabonsai

Well-known member
Lid geworden
27 oktober 2011
Berichten
146
Leeftijd
48
Locatie
roosendaal
pas geleden de tc420 gekocht en na een hoop geklooi werkt nu nu wel denk ik.
ik heb er nu een standaard schema opstaan.
vele schema's bekeken maar de tijden dat de verlichting aanstaat lijkt wel lang.
nu kan je natuurlijk zelf een schema in elkaar zetten maar ik begin er net aan.

dus ik zoek een schema van iemand die :

zonsopgang en ondergang heeft
tijden van half de ochtend tot half in de avond
instellingen die de planten nodig hebben en deze niet te lang is, rond de 8 uur zeggen ze toch altijd.
ik heb de hvp aqua 200cm led set plus. deze heeft 2x goldline en 2x retroline lampen.

in het aquarium staan anubias, varens, crypto's en verschillende echinodorus
de lampenset is pas nieuw en heb deze aangeschaft omdat de planten moeilijk kregen onder de oude verlichting.
 
Topicstarter
Topicstarter
A

acroporabonsai

Well-known member
Lid geworden
27 oktober 2011
Berichten
146
Leeftijd
48
Locatie
roosendaal
Nu heb ik alles even gereset. Bij een standaard schema die ik nu heb gaat de lampen midden in de nacht aan. ?? Met dit schema moet toch alleen het blauw aanstaan?
 

Bijlagen

  • 20220827_182847.jpg
    20220827_182847.jpg
    6.2 MB · Weergaven: 41

jessicapilon

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
12 februari 2011
Berichten
121,575
Leeftijd
57
Locatie
Groningen
Zover ik het bekijk heb je in de nacht channel 3 aan maar wat daarop zit dat weet ik niet. Zelf heb ik tijdens de nacht alles uit want dat heeft geen meerwaarde denk ik.
Maar goed ik heb ook geen tc420.
 

Asperge

Well-known member
Lid geworden
18 februari 2020
Berichten
123
Leeftijd
29
Indien je doorgeeft welke kleur op welk kanaal zit en wat je wil van verlichtingsduur wil ik gerust een schematje maken voor je. Laat maar weten.
 

Ancistruz

Well-known member
Lid geworden
16 januari 2019
Berichten
4,171

onderin zie je schemas die je kan downloaden
 

KrazeyKami

Member
Lid geworden
7 oktober 2022
Berichten
13
Leeftijd
40
pas geleden de tc420 gekocht en na een hoop geklooi werkt nu nu wel denk ik.
ik heb er nu een standaard schema opstaan.
vele schema's bekeken maar de tijden dat de verlichting aanstaat lijkt wel lang.
nu kan je natuurlijk zelf een schema in elkaar zetten maar ik begin er net aan.

dus ik zoek een schema van iemand die :

zonsopgang en ondergang heeft
tijden van half de ochtend tot half in de avond
instellingen die de planten nodig hebben en deze niet te lang is, rond de 8 uur zeggen ze toch altijd.
ik heb de hvp aqua 200cm led set plus. deze heeft 2x goldline en 2x retroline lampen.

in het aquarium staan anubias, varens, crypto's en verschillende echinodorus
de lampenset is pas nieuw en heb deze aangeschaft omdat de planten moeilijk kregen onder de oude verlichting.
Vraagje. Hoe heb je dit ding in hemelsnaam aangesloten gekregen op USB? Ik ben al 2 uur bezig en ik krijg 'm met geen mogelijkheid gevonden. Windows 11, Asus ROG Crosshair III mobo. Heb al met / zonder voeding geprobeerd, het maakt niets uit. Blijf de melding 'Device not found' krijgen....
 

Asperge

Well-known member
Lid geworden
18 februari 2020
Berichten
123
Leeftijd
29
Je kan em normaal enkel vinden via het bijgeleverde programma. Via "mijn computer" is ie niet te vinden tenzij je dingen doet die niet de bedoeling zijn. Schema's uploaden kan enkel in het bijhorende programma.
 

KrazeyKami

Member
Lid geworden
7 oktober 2022
Berichten
13
Leeftijd
40
Je kan em normaal enkel vinden via het bijgeleverde programma. Via "mijn computer" is ie niet te vinden tenzij je dingen doet die niet de bedoeling zijn. Schema's uploaden kan enkel in het bijhorende programma.
Klopt, maar dat was het euvel niet.
Inmiddels opgelost;

De USB poorten op m'n moederbord zijn te nieuw. Zojuist met een interne hub direct aangesloten op een 'oude' USB 2.0 poort en het werkt direct!

Wellicht helpt dit iemand anders!
 

Paco

Member
Lid geworden
23 november 2022
Berichten
8
Leeftijd
36
Ja, dit helpt mij zeker. Overal gezocht op het net, bijna een maand. Op een andere site 278 keer gezien, geen oplossing. Dit is de oplossing. Bedankt. Maar ik heb nog wel een probleem. wat is een interne hub en hoe doe ik dit?
 

Ronald_J

Well-known member
Lid geworden
12 september 2021
Berichten
683
Leeftijd
45
Maakt eigenlijk niet zoveel uit of je een interne , externe of geen hub hebt, als het maar geen USB3 poort is.
 

Paco

Member
Lid geworden
23 november 2022
Berichten
8
Leeftijd
36
Ik weet niet welke USB poort ik heb. Het enige dat ik weet is dat dit programma goed werkte en ineens niet meer. Ik kreeg van de een op andere dag de melding
Device not found
Ik heb mijn oude laptop erbij gehaald, daar stond het programma ook op en werkte het ook goed. Maar ook daar krijg ik de melding device not found
 

Ronald_J

Well-known member
Lid geworden
12 september 2021
Berichten
683
Leeftijd
45
Dan denk ik aan een defect op de TC420. Waarschijnlijk USB poort defect.
 

Paco

Member
Lid geworden
23 november 2022
Berichten
8
Leeftijd
36
@ Ronald.. Ik heb een nieuwe dimmer, nieuw usb snoer, nieuw adapter en ik heb licht., dankzij programma dat al geïnstalleerd was
MAAR, ik weet niet hoe laat het aan en uitgaat
Ik probeer dus nog steeds de dimmer te laten communiceren met de laptop, maar nog steeds:
device not found.
 

Ronald_J

Well-known member
Lid geworden
12 september 2021
Berichten
683
Leeftijd
45
Dat is wel raar. Kun je hem wel zien in de Windows device Manager?
 

Ronald_J

Well-known member
Lid geworden
12 september 2021
Berichten
683
Leeftijd
45
In dat geval apparaat beheer ­čÖé
 

Paco

Member
Lid geworden
23 november 2022
Berichten
8
Leeftijd
36
ik heb inderdaad een Ned versie haha. Wat zou ik moeten zien? En moet ik dan de laptop met de usb kabel hebben verbonden met de dimmer. Ik zie in ieder geval nergens een gele uitroepteken
 

don1262

Well-known member
Lid geworden
16 september 2022
Berichten
476
Leeftijd
27
@ Ronald.. Ik heb een nieuwe dimmer, nieuw usb snoer, nieuw adapter en ik heb licht., dankzij programma dat al geïnstalleerd was
MAAR, ik weet niet hoe laat het aan en uitgaat
Ik probeer dus nog steeds de dimmer te laten communiceren met de laptop, maar nog steeds:
device not found.
Even kijken op internet bij de uitgever of je de juiste stuurprogramma beschikt ­čśÇ
 

don1262

Well-known member
Lid geworden
16 september 2022
Berichten
476
Leeftijd
27
ik heb inderdaad een Ned versie haha. Wat zou ik moeten zien? En moet ik dan de laptop met de usb kabel hebben verbonden met de dimmer. Ik zie in ieder geval nergens een gele uitroepteken
Bij apparaatbeheer kan je je usb aansluitingen zien en opmerken of je aansluiting iets herkend. Waar geeft je computer aan, device not found? Een popup scherm wanneer je je usb verbind?
 

Paco

Member
Lid geworden
23 november 2022
Berichten
8
Leeftijd
36
ik zie bij USB invoerapparaat een geel teken, als ik daarop klik zie ik: dit apparaat start niet
 

Paco

Member
Lid geworden
23 november 2022
Berichten
8
Leeftijd
36
de melding krijg ik wanneer ik in Pled mijn gemaakte programma wil downladen naar de dimmer
 

Paco

Member
Lid geworden
23 november 2022
Berichten
8
Leeftijd
36
ik ben nu zover dat apparaatbeheer zegt dat het programma niet start. Als ik stuurprogramma wil bijwerken krijg ik de melding dat het beste al is geïnstalleerd.
 

don1262

Well-known member
Lid geworden
16 september 2022
Berichten
476
Leeftijd
27
Klinkt als of er vanaf de computer niets mis gaat en bet probleem zich echt voordoet wanneer hij verbinding probeerd te maken. Zo te lezen werkt verder alles naar behoren dus ik vermoed dat het aan de dimmer zou kunnen liggen zoals al eerder was genoemd. Misschien zou je contact met de uitgever kunnen opnemen of dat er eventuele instructies op internet staan?
 

Ronald_J

Well-known member
Lid geworden
12 september 2021
Berichten
683
Leeftijd
45
Dat kun je vergeten. Het komt uit China. Het spul is goed, maar ondersteuning kun je daar niet verwachten.

Even dubbelcheck. Dat apparaat wat niet start, wordt dat uit de lijst gehaald als je de usb stekker eruit haalt? En heb je wel tekst op het scherm van de TC420.
 

Paco

Member
Lid geworden
23 november 2022
Berichten
8
Leeftijd
36
ja, ik heb het uitgeschakeld en weer ingeschakeld. ik heb het verwijderd en weer laten installeren. Ik heb windows troubleshooting toegepast. Als ik de stekker eruit haal krijg in een geluid en als ik de kabel er weer indoe krijg ik ook een geluid. Dat betekent dat hij de usb herkent toch
Ik volgde de aanwijzingen van een meneer Sandjeem op you tube. ik was bij optie 9 of 10 en moest toen het volgende doen )uit mijn hoofd hoor'.
klik op windows +r typ dan dsdt.exe-diagnostic allemaal gedaan daarna moest ik de computer opnieuw opstarten. gedaan. Maar toen ik de computer weer opstartte was meneer sandjeem en het vervolg verdwenen.
 

Ancistruz

Well-known member
Lid geworden
16 januari 2019
Berichten
4,171
Ff software opnieuw installeren. Kan een nieuwere versie zijn van t software die praat niet met de tc420
 

don1262

Well-known member
Lid geworden
16 september 2022
Berichten
476
Leeftijd
27
ja, ik heb het uitgeschakeld en weer ingeschakeld. ik heb het verwijderd en weer laten installeren. Ik heb windows troubleshooting toegepast. Als ik de stekker eruit haal krijg in een geluid en als ik de kabel er weer indoe krijg ik ook een geluid. Dat betekent dat hij de usb herkent toch
Ik volgde de aanwijzingen van een meneer Sandjeem op you tube. ik was bij optie 9 of 10 en moest toen het volgende doen )uit mijn hoofd hoor'.
klik op windows +r typ dan dsdt.exe-diagnostic allemaal gedaan daarna moest ik de computer opnieuw opstarten. gedaan. Maar toen ik de computer weer opstartte was meneer sandjeem en het vervolg verdwenen.
Goed bezig! Staat hij niet in je geschiedenis? Wat ik lees is dat de computer leest dat er een usb in word gestoken. Dat is goed dat betekend dat er aan de computers zn kant weinig mis kan zijn. Het enige wat zou kunnen is dat de software en stuurprogramma's t├│ch niet compitabel zijn en je of een oudere versie of t├│ch ergens een nieuwere versie vandaan moet halen. Ik vermoed het laatste. Het zou kunnen dat windows niet snapt dat er een nieuwere stuurprogramma is en daar zou je toch echt bij de uitgever moeten zijn.

Misschien dat ik zo even rond kan kijken op internet maar ik kan me voorstellen dat wij in nederland moeilijk aan de juiste software kunnen komen. Dan moet je op chinese websites zoeken. Dr is ook nogsteeds een kans dat het aan de software of hardware ligt van het apparaat zelf. Als daar ergens een storing in zit wat heel goed zou kunnen, dan kan dit probleem zich ook voordoen.
 

eburon

Active member
Lid geworden
2 april 2022
Berichten
38
Leeftijd
64
Locatie
Nieuwerkerken - Limburg - Belgi├ź
pas geleden de tc420 gekocht en na een hoop geklooi werkt nu nu wel denk ik.
ik heb er nu een standaard schema opstaan.
vele schema's bekeken maar de tijden dat de verlichting aanstaat lijkt wel lang.
nu kan je natuurlijk zelf een schema in elkaar zetten maar ik begin er net aan.

dus ik zoek een schema van iemand die :

zonsopgang en ondergang heeft
tijden van half de ochtend tot half in de avond
instellingen die de planten nodig hebben en deze niet te lang is, rond de 8 uur zeggen ze toch altijd.
ik heb de hvp aqua 200cm led set plus. deze heeft 2x goldline en 2x retroline lampen.

in het aquarium staan anubias, varens, crypto's en verschillende echinodorus
de lampenset is pas nieuw en heb deze aangeschaft omdat de planten moeilijk kregen onder de oude verlichting.
Hierbij een link met enkele profielen die ik gebruik. Geef me een seintje wanneer je ze hebt.
 

eburon

Active member
Lid geworden
2 april 2022
Berichten
38
Leeftijd
64
Locatie
Nieuwerkerken - Limburg - Belgi├ź
Ik heb mijn gebruikt programma bijgevoegd in de map (pled en HVP aqua schema - dit laatste hoef je niet uit te pakken omdat dit reeds in de map profielen staat)
 

Bovenaan