Sluierstaarten in een te klein aquarium houden.


Lid geworden
8 feb 2020
Berichten
13
Leeftijd
16
Hallo, ik heb een maand geleden 2 sluierstaarten gekocht. De dag erna 5 kardinaal tetra’s en 2 weken geleden 5 guppy’s. Ik was helaas niet slim geweest en niet op internet gekeken of dit kon.. volgens de dierenwinkel kon dit wel dus daarom had ik ze genomen. Nu is dus mijn vraag of ik ze tot volgend jaar in een 54L aquarium kan houden tot ik ruimte heb voor een 200L aquarium.
 
TS
CrazyFish
Lid geworden
8 feb 2020
Berichten
13
Leeftijd
16
Voor mij klinkt het nu ook gek alleen toen ik ze kocht zei de verkoopster dat ze rond een temp van 26 graden konden gehouden worden..
 
Lid geworden
30 jun 2019
Berichten
598
Locatie
Heiloo
Website
www.lasignoramusica.com
Veel verkopers in dierenwinkels weten niet echt wat ze verkopen helaas. Sluiers kun je het best houden op een temperatuur van 15 - 25 graden, maar voelen zich het prettigst op 20 - 23 graden, kamertemperatuur dus. Kardinaaltetra's kun je houden tussen de 23 en 29 graden, en guppen gaan ook goed op kamertemperatuur. Dus wat temperatuur betreft kan het wel. Het probleem is alleen de inhoud van je bak, want sluiers groeien in het eerste en tweede jaar het hardst. Mijn grootste sluier zit met nog geen jaar al op ruim 18 cm. inclusief staart. Bovendien vervuilen ze nogal, je zult dus een zo groot mogelijke filter in je bak moeten hebben en bovendien om de dag de helft van het water moeten verversen, zolang je nog geen grotere bak hebt. Normaal heb je 50 l. per vis nodig. Dus pobeer zo snel mogelijk naar een grotere bak te gaan en lees zo veel mogelijk over het houden van sluiers...
 

Bovenaan