1. Bezoekt u onderstaande sponsor om onze server in stand te houden?

TC420 programma

Discussie in 'Verlichting' gestart door Moppersmurf, 12 jan 2018.

View Users: View Users
  1. Moppersmurf

    Moppersmurf

    Lid geworden:
    24 apr 2017
    Berichten:
    119
    Locatie:
    Zoetermeer
    Ik wil in mijn bak 's-nachts een nachtverlichting gedimd laten branden. Had dit in mijn TC420 aangepast echter was om de een of andere reden 's-nachts toch het licht weer uitgegaan.
    Las toen ergens dat er een bug zit in de overgang naar middernacht. De oplossing zou zijn 23:59 tijdpunt en 0:00 of 0:01 een tijdpunt.
    Heb toen onderstaand programma gemaakt en toch was vanochtend het licht weer uit. Iemand die hier ervaring mee heeft?

    pledbovenste.png
     
    robru vindt dit leuk.
  2. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    3.565
    Locatie:
    alkmaar
    Probeer anders eens vanaf 0 te beginnen op 00:01, en dan naar 3 op 00:02.
    En je stap op 00:00 verwijderen
     
  3. sschot

    sschot

    Lid geworden:
    8 okt 2015
    Berichten:
    1.224
    Locatie:
    Krimpen aan den IJssel
    Volgens mij moet je altijd beginnen met 2 stappen op 0 en daarna pas op een waarde........
     
  4. TS
    TS
    Moppersmurf

    Moppersmurf

    Lid geworden:
    24 apr 2017
    Berichten:
    119
    Locatie:
    Zoetermeer
    Beiden ideeën verwerkt in aangepast schema. Ben benieuwd. Kan het vanavond wel in de gaten houden vanwege vrijdag.

    pledbovenste1.jpg
     
    robru vindt dit leuk.
  5. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    889
    Is het niet zo dat je lichten in je eerste schema dimmen van 3% naar 0% tussen 0.01 en 11.00? Dus dan zal het inderdaad zeer langzaamaan donker worden en zal het waarschijnlijk al donker zijn na een paar uur omdat de tc maar tussen 3 en 0% varieert.

    In je laatste schema zal het nu dimmen van 5% naar 0% tussen 23u en 0.01.
    Om 0.01 zal het donker zijn en tussen 0.02 en 0.03 zal het licht terug opkomen van 0% naar 3%...
    Dus nu heb je één minuut zonder licht.

    Eigenlijk had je je eerste schema als volgt kunnen aanpassen:

    0.00 = 3%
    0.01 = 3%
    10.59 = 3%
    11.00 = 0%

    Dan zal de nachtverlichting doven tussen 10.59 en 11.00.
     
    Moppersmurf vindt dit leuk.
  6. Altispinosa

    Altispinosa

    Lid geworden:
    26 mei 2011
    Berichten:
    3.020
    Locatie:
    Liedekerke Belgie
    Das de reden dat ik mijn Aquatlantis waar dit op zat heb weg gedaan omdat ik het niet geprogrammeerd kreeg pfffff.
     
  7. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    889
    Ik doe het zelf als volgt:

    Ik geef (dezelfde) waarde aan 23.59, 0.00 en 0.01 (bvb 3%).
    Dan hou ik het percentage (3%) aan tot wanneer ik licht wil (bvb 5u.00) en zet er een volgend tijdpunt bij (bvb 5u01) met percentage 0. Dan gaat het uit om 5u01 ongeveer (iets vroeger door het dimmen)
     
    Moppersmurf vindt dit leuk.
  8. TS
    TS
    Moppersmurf

    Moppersmurf

    Lid geworden:
    24 apr 2017
    Berichten:
    119
    Locatie:
    Zoetermeer
    Bedacht me met het maken ook zoiets. Die rode waarden in de screenshot om 0:03 & 10:59 zijn dat ik de fade uitgezet heb.
     
  9. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    889
    Het is nochtans echt niet moeilijk hoor Johnny...
    Juist een beetje proberen denken als een programma.
     
    Ruben01 vindt dit leuk.
  10. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    889
    Oké, maar dan nog ga je nu een donker stuk hebben. Iets voor 0.00 gaat het donker worden (door het faden van 5 naar 0 tussen 23u en 0.00) en het gaat pas terug opkomen tussen 0.02 en 0.03
     
  11. TS
    TS
    Moppersmurf

    Moppersmurf

    Lid geworden:
    24 apr 2017
    Berichten:
    119
    Locatie:
    Zoetermeer
    Nee, lag aan PLed. ik maakte een screenshot maar er stond nog een regel onder:

    23:59 3%.
    Heb jij die regels bovenin of onderin staan? Moet niet uitmaken lijkt me.
     
  12. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    889
    Nee maakt niet uit denk ik inderdaad.
    Ik doe gewoon 23.59; 0.00 en 0.01 hetzelfde percentage voor de zekerheid om te vermijden dat hij rond de overgang donker wordt. Zolang er dus maar nergens 0% staat wanneer je eigenlijk licht wilt.
     
  13. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    889
    Want het advies om er een nulwaarde tussen te programmeren klopt helaas niet volgens mij.
    No offence hé Tuinkabouter en Sschot, maar als je zegt O% om 0.00 dan krijg je wat je vraagt: geen licht... ;)

    Er is wel iets met de overgang tussen 23.59 en 0.00 daarom dat ik er gewoon .59; .00 en .01 tussen zet als extra stappen zodat alles ook rond middernacht blijft branden...
     
  14. TS
    TS
    Moppersmurf

    Moppersmurf

    Lid geworden:
    24 apr 2017
    Berichten:
    119
    Locatie:
    Zoetermeer
    Dit is hem geworden. Zoals gezegd heb ik fade uitgezet waar de waarde rood is.

    pledbovenste2.jpg
     
  15. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    889
    Ziet er goed uit volgens mij.
    Het zal nu een uurtje donker zijn van 10.59 (dus zonder fade hier) tot 12u 's middags ongeveer.

    Wat de "fade uit" al dan niet toevoegt zal je wel merken, dat heb ik zelf niet gebruikt.
     
  16. Altispinosa

    Altispinosa

    Lid geworden:
    26 mei 2011
    Berichten:
    3.020
    Locatie:
    Liedekerke Belgie
    Toch heb ik het met hulp van paar mensen hier op het forum niet voor elkaar gekregen dus was de enige optie voor mij om de bak te verkopen en eerlijk gezegd was ik heel blij dat ik er vanaf was.
    Ik vind dat ook zeer mooi zo'n langzame zonsopgang en zonsondergang maar als je het zelf niet kan heb je er ook niets aan he.
     
  17. TS
    TS
    Moppersmurf

    Moppersmurf

    Lid geworden:
    24 apr 2017
    Berichten:
    119
    Locatie:
    Zoetermeer
    Die zonsopgang en zonsondergang maak ik ook . Heb daarvoor een rode 24V ledstrip besteld.
     
  18. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    889
    Ja, ik heb het topic indertijd zien passeren. Ik herinner me wel dat er leden waren die je aangeboden hebben om het vanop afstand te doen voor jou door je computer tijdelijk "over te nemen" en het programma zo te activeren...
    Dus dat was toch ook een optie ipv verkopen denk ik dan of niet?
    Maar nogmaals: het PLED programma is geen toegepaste wiskunde of hogere fysica, allesbehalve zelfs: uiteindelijk is het "poepsimpel" zoals wij zeggen,
    :sorry:

    Ik zie ook dat je een zeebak wil gaan opstarten en ik denk dat je dan toch voor zwaardere uitdagingen zal komen te staan eerlijk gezegd.
    Niet alleen qua programmeren en afstellen van de techniek (lichten, doseerpompen, afschuimers en stromingspompen bvb) maar ook op vlak van waterwaardes en zoutgehalte is dat allemaal iets gevoeliger... En iets duurder.
    Bezint eer ge begint en zorg dat je alles echt snapt voor je veel geld investeert zou ik zeggen. Helaas beginnen veel mensen onvoorbereid aan een zeebak en onderschatten ze de vereisten van zowel vis als koraal met alle gevolgen vandien (voor portemonnee en voor de vissen/koralen...)
    Just my two cents...
     
    Ruben01 vindt dit leuk.
  19. Altispinosa

    Altispinosa

    Lid geworden:
    26 mei 2011
    Berichten:
    3.020
    Locatie:
    Liedekerke Belgie
    Ik kan altijd wel iemand vragen die er verstand van heeft om mij op weg te zetten zodat ik het daarna zelf gemakkelijk kan onderhouden en met de nieuwste technieken van tegenwoordig hoeft men er niet meer zo'n schrik van te hebben heb ik al dikwijls gelezen.
     
  20. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    889
    Akkoord, ik hoop dat het een succes wordt alleszins! Met de juiste hulp moet het zeker lukken.

    Maar dan was dit ook geen probleem of had er geen mogen worden mocht je je eigen raad hierboven gevolgd hebben:
    als iemand het programma voor je schreef (bvb door tijdelijk je computer over te nemen) dan was dit ook niets om schrik van te hebben. En eenmaal je een goed lichtprogramma hebt moet je daar effectief nooit meer naar omkijken. Dus de hele handel verkopen was niet echt een constructieve oplossing.
    Dus je zal iets meer moeten doorbijten bij kleine probleempjes allerhande bij het starten van een zeebak anders gaat alles snel in de verkoop gaan. Dat was eigenlijk mijn punt.
     
  21. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    3.565
    Locatie:
    alkmaar
    Naja ik heb geen tc420 en derhalve 0 ervaring ermee.
    Maar ik kan me indenken dat de controller op 0 wilt starten en dat het dus een storing geeft als je hem verteld dat hij op 3 moet starten.
     
  22. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    889
    Snap de redenering zeker hoor maar als je wilt dat er geen onderbrekingen zijn om 0.00 dan is die 0 geen oplossing. Eigenlijk mag hij middernacht niet als start of stop zien.
    Meer nog: eigenlijk mag die controller geen enkel punt standaard als start zien maar mag hij enkel doen wat jij hem vraagt... ;)
    Ik heb zelf uit principe het programma dat ik nu gebruik zodanig geschreven dat hij om 0.03 pas compleet uitgaat enkel en alleen omdat ik niet wou dat de controller een eigen willetje kreeg... :D
    Ik kon er echt niet tegen dat hij me zou verplichten om sowieso geen licht te hebben om 0u.00.
    Computer said "no"
    but I said "Wanna bet, biatch"...
    LoL
     
    tuinkabouter, Ruben01 en robru vinden dit leuk.
  23. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    2.773
    Locatie:
    Hellendoorn
    Dit klopt maar ik zou, om het donkere "gat" niet te hebben de overige kanalen (2, 3, 4, en 5) niet om 12:00 laten opkomen maar om 11:00 uur. Waarom zou je nachtverlichting willen hebben en tussen 11:00 en 12:00 uur de zaak in het donker zetten? (Eerste schema)
     
  24. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    2.773
    Locatie:
    Hellendoorn
    In één seconde dus van 3% naar 0%? (10:59 - 11:00) Dat zou toch ook vloeiender kunnen?
     
  25. TS
    TS
    Moppersmurf

    Moppersmurf

    Lid geworden:
    24 apr 2017
    Berichten:
    119
    Locatie:
    Zoetermeer
    Het lijkt veel maar heb 3% gezien in het donker. Is echt een heel zwak licht, en om 11:00 in de ochtend vraag ik me zelfs af of het nog zin heeft. Ik vermoed van niet en zal het eerder uit laten gaan. Door werkweek kon ik het niet eerder beoordelen. Zou inderdaad een tussen stapje in kunnen bouwen van paar minuten om 'netjes' uit te dimmen.
     
  26. TS
    TS
    Moppersmurf

    Moppersmurf

    Lid geworden:
    24 apr 2017
    Berichten:
    119
    Locatie:
    Zoetermeer
    En hier gaat het allemaal om :smitten: Eerder legsel was in de nacht vakkundig opgegeten door meerdere kapers op de kust (of eigen ouders).
    Vandaar dus dat ik de nachtverlichting aangezet heb zodat ze hun legsel toch in de gaten kunnen houden met succes. Komende nacht afwachten
    en volgens mij zouden ze morgen uit moeten komen.
    IMG_0820.jpg
     
    Honeybadger, robru en Ruben01 vinden dit leuk.
  27. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    2.773
    Locatie:
    Hellendoorn
    Leuk!!
     
  28. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    889
    23u21
    LED approx. 4% atm and fading out slowly...

    Spannend straks rond 0u00!!

    ;):D

    Het zien er mooie vissen uit moet ik zeggen! Hopelijk overleven de eitjes de nachtbrakers!
     
    Ruben01, Moppersmurf en robru vinden dit leuk.
  29. TS
    TS
    Moppersmurf

    Moppersmurf

    Lid geworden:
    24 apr 2017
    Berichten:
    119
    Locatie:
    Zoetermeer
    hahaha zeker. Net wel even filmpje bekeken van Discus als de eitjes zijn uitgekomen. De larve zijn wel piepklein. Als dat maar goed gaat. Ach we zien wel.
    Heb indien het lukt wel een opgroei bakje, maar 10x eten geven per dag zal niet meevallen. Moet ik hele familie inschakelen.
     
  30. Honeybadger

    Honeybadger

    Lid geworden:
    11 mei 2016
    Berichten:
    889
    Goh ja, realistisch gezien is het inderdaad geen evidentie om discus-kleintjes op te kweken vrees ik.
    Zeker niet in een bak met ook andere bewoners...
    En wanneer ze vrijzwemmend zijn wordt het nog moeilijker voor de ouders om ze te beschermen.

    Dan spreken we inderdaad nog niet over het vele voeren, vele verversen en de nodige opgroeiruimte...
    Hoe dan ook blijft het wel leuk en spannend als het in je eigen bak gebeurt veronderstel ik, ook al is de slaagkans klein.

    Welke andere bewoners heb je nog in de bak en hoeveel discussen heb je eigenlijk?

    En bleef de lamp branden daarnet? ;)
     
  31. TS
    TS
    Moppersmurf

    Moppersmurf

    Lid geworden:
    24 apr 2017
    Berichten:
    119
    Locatie:
    Zoetermeer
    Net gekeken en volgens mij is alles weg. Maar het het pas goed zien als het licht straks aan gaat. In ieder geval zijn de ouders weg dus dan weet je het wel.
    Acht, maakt niet zo veel uit. Schijnt dat ze hier van leren en ieder broedsel beter wordt.
    En, het licht brandt nog :-)
    Keek toevallig even in de sump en zag wel wat anders. Cory baby's. Heb een groepje Aeneus die vaker eitjes leggen maar dit lijken wel Paleatus (daar heb ik er maar 2 van) maar is nog niet helemaal goed te zien. Denk wel dat ik ze nog tijdje in de sump laat, zijn ze veiliger af tot ze iets groter zijn.

    IMG_0851.jpg