1. Bezoekt u ook even onderstaande sponsor om onze server in stand te houden?
    Ontzet Notitie

Temperatuur van leidingwater voor Osmose apparaat.

Discussie in 'Waterchemie en onderhoud' gestart door VetteV8, 21 apr 2017.

View Users: View Users
  1. VetteV8

    VetteV8

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    149
    Locatie:
    Zuid Drenthe
    De zoekfunctie is gebruikt, maar mijn vraag is hier nog niet behandeld, zo het lijkt:

    Bij de spec's van deze apparaten staat meestal de opbrengst van het zuivere water bij een water temperatuur van 25 graden en (b.v.) 3 bar.
    Ook wordt het duidelijk gemaakt dat een hogere druk een betere opbrengst geeft.

    Bij een leverancier heb ik gevraagd wat de ideale water ingangstemperatuur is, en wat de maximale water temperatuur mag zijn, omdat ik dit apparaat wilde aansluiten op een thermostatische kraan.

    De vraag werd niet inhoudelijk beantwoord, maar afgedaan met: het apparaat moet op de koude kraan worden aangesloten.
    Alleen, de koude kraan geeft geen water van 25 *C dus de opbrengst kan nooit optimaal zijn, en zeker is dat de opbrengst nooit volgens de specificatie van het apparaat kan zijn, met een ingangstemperatuur van, zeg 10*C.

    Wie heeft hiermee ervaring, of heeft een technisch onderbouwde waarde voor deze temperatuur.

    Waarom zouden de leveranciers uitgaan van een onrealistische watertemperatuur van 25*C, waardoor de opgegeven efficiƫntie van hun apparaat in de praktijk niet haalbaar is?

    Ik ben erg benieuwd.
    Cor
     
  2. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    68.583
    Locatie:
    Groningen
    Die waarden die ze noemen zijn natuurlijk de waarden waarbij de opbrengst het grootst is en vandaar dat ze dit dus noemen. Ik sluit hem ook aan op de koudwaterkraan maar haal ook niet de hoeveelheden die ze aangeven.
     
  3. RichD1011

    RichD1011

    Lid geworden:
    3 dec 2015
    Berichten:
    3.471
    Locatie:
    Driebergen
    Idd de grootst haalbare output, bereik je nooit.

    Lekker op de koude kraan zetten.
     
  4. TS
    TS
    VetteV8

    VetteV8

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    149
    Locatie:
    Zuid Drenthe
    En waarom dan wel?
    Als het net zo makkelijk op 25*C kan, en de unit het meest efficiƫnt loopt?
     
  5. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    68.583
    Locatie:
    Groningen
    Ja als dat voor jou niet meer werk is dan zul je er waarschijnlijk wel voordeel bij hebben.
     
  6. RichD1011

    RichD1011

    Lid geworden:
    3 dec 2015
    Berichten:
    3.471
    Locatie:
    Driebergen
    nou.. bij koud water verbruik je alleen koud water, ga je water op temperatuur gebruiken dan verbruik je ook nog is gas... water is goedkoper :)
     
  7. TS
    TS
    VetteV8

    VetteV8

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    149
    Locatie:
    Zuid Drenthe
    Slangetje van de douche er af en de aansluiting van de R/O unit er aan; (alleen nog een overgang van 3/4" naar 1/2" als de R/O unit die 3/4 draad heeft)
    Douche slangen zijn altijd 1/2" voor zover ik weet.

    @RichD1011 : Maar je moet het osmose water toch op temperatuur brengen, en als je dat doet, dan doe je dat denk ik met heel heet water, en dat kost net zoveel(?) gas....

    Cor
     
  8. TonHageraats

    TonHageraats Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    30 aug 2011
    Berichten:
    6.865
    Locatie:
    Hoogkarspel
    Ik denk dat de 25 graden de test waarde is welke ook met een TDS meter wordt aangeraden, de volle opbrengst zal je inderdaad nooit krijgen omdat er te veel variabelen in zitten, dus ook de kraandruk.

    Mogelijk werkt het met een mengkraan niet omdat de aantal liter welke het osmoseapparaat gebruikt gering is en daarbij je warmwatervoorziening mogelijk afslaat.
     
    RichD1011 vindt dit leuk.
  9. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    68.583
    Locatie:
    Groningen

    Ik gebruik het ook voor de garnalen en ververs 10% maar breng het alleen op de goede Us maar niet op een bepaalde temp. Ik giet het heel rustig in de bak en dat mengt dan gelijk met het water in het aquarium.
     
  10. TS
    TS
    VetteV8

    VetteV8

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    149
    Locatie:
    Zuid Drenthe
    Geen probleem: ik heb een 80 liter boiler staan met water van 60*C.
    Cor
     
  11. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    3.692
    Locatie:
    Hoogerheide
    Het zal allemaal wel een kosten en baten verhaal zijn.

    De leverancier wil gewoon mooie getallen tonen. En ze hebben de norm gestandaardiseerd zodat iedereen hetzelfde test.

    Houd er wel rekening dat 3/4 tot 2/3 van het water gewoon het riool in stroomt. Dus warm water het riool in, is nog duurder.

    Bij mij hangt het apparaat op zolder. Dus ik heb minder druk. In de winter is het water koud. Dus tja nog minder opbrengst.

    In de zomer is het wel erg warm daar, dus dan gaat het een stuk sneller.
     
    Krekel vindt dit leuk.
  12. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    68.583
    Locatie:
    Groningen
    Natuurlijk houden producenten ons (te) mooie verhalen voor om de verkoop te stimuleren;)