Tetra fun tips tablets

Discussie in 'Voeding' gestart door Hidde Strikwerda, 23 sep 2018.

 1. Hidde Strikwerda

  Hidde Strikwerda

  Lid geworden:
  5 sep 2018
  Berichten:
  28
  Hallo Allemaal,

  Ik heb kort geleden tetra fun tips tablets gekocht. Deze gebruik ik nu als voer voor mijn 9 danio margaritatus vissen. Op de verpakking staat dat je de vissen niet meer moet voeren als dat ze in 1 uur op krijgen. ik vind 1 uur echter wel als een lange tijd klinken. Zeker omdat de eigenaar van de lokale aquariumwinkel voor het pellet voedsel aanraadde om niet meer te geven als dat ze in 2 minuten op krijgen.

  Zijn er mensen die ervaring hebben met de tetra fun tips tablets, en laten jullie die een volledig uur in de bak zitten?

  Groetjes,
  Hidde
   
 2. jessicapilon

  jessicapilon Beheerder Beheer

  Lid geworden:
  12 feb 2011
  Berichten:
  86.908
  Locatie:
  Groningen
  Bij gewoon voer zegt men vaak dat het in 5 min op moet gaan maar tabletten is (denk ik) iets anders. Ik ken deze niet maar gebruik zelf gewone algentabletten en die laat ik liggen tot ze op zijn en dat duurt soms wel even.
   
 3. Nicolientje-W

  Nicolientje-W

  Lid geworden:
  30 jan 2018
  Berichten:
  2.021
  Ik denk dat het er ook enorm aan ligt welke vissen je hebt, algeneters/groeneters moeten eigenlijk de hele dag door kunnen eten omdat het voedingsgehalte in groenvoer gewoon heel laag is en ze dus vrij veel moeten eten om er genoeg van binnen te krijgen om gezond te blijven en te groeien.
  Dus de opmerking dat vissen binnen 2 minuten alles op hebben moeten eten wat je voert, is erg relatief
   
  jessicapilon vindt dit leuk.
 4. Altispinosa

  Altispinosa

  Lid geworden:
  26 mei 2011
  Berichten:
  5.514
  Locatie:
  Liedekerke Belgie
  Ik voer droogvoer met mondjesmaat en dat het op is op korte tijd en algen tabletten voer ik ook gericht volgens het aantal dat in de bak zit en alles is altijd mooi op gegeten en ook mijn appelslakken doen hun werk uitstekend.