Tl doppen monteren voor T5

Discussie in 'Verlichting' gestart door Stuart, 10 jul 2018.

View Users: View Users
  1. Stuart

    Stuart

    Lid geworden:
    10 jul 2018
    Berichten:
    3
    Hallo allemaal,

    Mijn aquarium heeft nieuwe verlichting nodig. Ik heb nog twee aansluitdoppen liggen en heb een Philips TL5 HE 21W/865 aangeschaft. Deze TL5 heeft geen externe starter nodig.

    Het zijn dit type aansluitdoppen:
    [​IMG]

    Ik heb een "how to" gevonden om 1 dop aan te sluiten maar ik snap niet hoe het verder moet als beide doppen aan een stroomsnoer zijn aangesloten. Hoe kun je ze beide via een aan-uit schakelaar aan een stekker monteren?

    Mvg, Stuart
     
  2. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    2.964
    Locatie:
    Andijk
    TL is geen gewone lamp hoor dus je hebt dit ook nog nodig philips-hf-performer-intelligent-2-28-35-49-54-tl5-220-240v_8711500915023-20.jpg zonder gaat dit niet werken
    de moderne t5 werkt dan wel niet met een starter maar een voorschakel unit blijft nodig
     
  3. TS
    TS
    Stuart

    Stuart

    Lid geworden:
    10 jul 2018
    Berichten:
    3
    Oké bedankt, maakt het uit welk voorschakelapparaat ik koop of moet ik nog ergens op letten?
     
  4. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    2.964
    Locatie:
    Andijk
    Let wel dat je te maken hebt met een van 400/500 volt ontsteekspanning dus het is dus wel iets wat goed ondernomen moet worden qua vochtafscherming en bedrading
    waar je op moet letten dat het voorschakel unit de buis kan voeden in dit geval 28 watt enkel
     
  5. TS
    TS
    Stuart

    Stuart

    Lid geworden:
    10 jul 2018
    Berichten:
    3
  6. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    2.964
    Locatie:
    Andijk
  7. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    3.062
    Locatie:
    Hellendoorn
    Even voor de duidelijkheid, je aquarium heeft nieuwe verlichting nodig? Wat zat er dan tot nu toe in? Misschien heb je al een voorschakel apparaat in je aquarium?