Vreemd gedrag sluierstaarten

Discussie in 'Goudvissen' gestart door MoZi, 26 feb 2018.

View Users: View Users
 1. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.378
  Ik gebruik salina zout zonder jodium. Haal ik bij jumbo. Kost weinig. word veel gebruikt. Ik heb in het begin zeezout van appie gebruikt en toen lagen er 2 vissen een tijd op het ruggetje dus dat gebruik ik maar niet meer.

  Ik zie het ook het beste aan me zwarte vissen qua slijmhuid. Vooral bij staart en de ogen.

  Misschien iemand anders bij je thuis die het durft met het zoutbadje. Visje zwemt gewoon rond hoor. Lijkt erg eng maar echt het stelt eigenlijk niets voor. Ik nam altijd de maatbeker en ving ze met aquariumwater en al en deed ze dan in het badje en schepte ze ook hiermee er weer uit. Het beetje zout wat mee kwam is dan voor het aquarium. Helaas passen ze niet meer in de maatbeker dus moet nu met de hand want een 10 liter emmer word wat te gek om ze te vangen en omhoog te halen :D

  Als ik eraan denk zal ik morgen wat fotos posten als ik ze weer ga badderen.

  Maar als je het te eng vind dan is NT labs een goede medicatielijn omdat dit verder weinig gevolgen heeft voor je bacterie huishouding. het is alleen erg dure hobby voor grote aquariums met veel liters.

  Goed dat je de druppels heb dan kun je zelf meten en weet je of er iets niet pluis is in het aquarium.

  Het gezwel van de oranda? Foto? Is het een stukje van de wen die wit word?

  zit net fotos te kijken en ik zie helemaal geen oranda lees nog even goed je bedoel de oranje sluier. Foutje:cool:
   
 2. TS
  TS
  MoZi

  MoZi

  Lid geworden:
  26 feb 2018
  Berichten:
  29
  Locatie:
  Franeker
  Het is erg moeilijk om dat kleine mondje op de foto te krijgen. Maar hier zijn wat pogingen:

  D90D091B-5CF7-4DEC-AD26-DB126D2F3D63.jpeg 2C4E0BE1-6A90-4952-99AC-A6ABB03F215D.jpeg 3290E24F-DBF2-45C5-ADD8-A47CBB59BB76.jpeg
   
 3. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.378
  Ik denk dat het of een schimmeltje is of iets van bekrot. Bekrot en vinrot is beide bacterieel secundair is vaak schimmel te zien. Je heb net alles behandeld voor bacterieen dus hou het even in de gaten. Als het groter gaat worden zul je hem nogmaals moeten behandelen. tijdje veel verversen scheelt ook een heleboel. Als vinrot en/of bekrot uit de hand gaat lopen moet je bactopur direct tabletten gaan gebruiken. Hier is nog weinig resistent tegen en is een goed middel voor bacteriele zaken. Nadeel is dat dit invloed heeft op de goede bacterieen in je aquarium.

  verder zien ze er goed uit. nog wat magertjes maar dat komt vanzelf goed als je wat meer voer. Vind je aquarium ook leuk ingericht en zo met al die verschillende kleurtjes sluiertjes heel leuk.
   
 4. TS
  TS
  MoZi

  MoZi

  Lid geworden:
  26 feb 2018
  Berichten:
  29
  Locatie:
  Franeker
  Hè getsie, ik mag toch hopen dat het niet bekrot is... heb net die kuur achter de rug. Vreemde is, het ontstond tijdens die kuur!
  Vreemde is wel dat het de ene dag erger is dan de andere dag, dus nu maar hopen dat de vis het zelf kan oplossen.
  Hopelijk hoef ik geen Bactopur te gaan gebruiken, want dat tast alle bacteriën in de bak aan... :(

  Ik voer ze nu 4x per dag, en ik zie ze gelukkig ook echt aankomen. Zelfs Derpy krijgt nu al een beetje een buikje.

  Dank je wel :daisy:. We hebben er wat meer plantjes ingezet in de hoop dat de bruinalg snel minder zal worden. Met al die verschillende kleuren sluiers kunnen we ze mooi uit elkaar houden :D.
   
 5. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.378
  met bacteiele aandoeningen reageerd iedere vis anders. De een krijgt vinrot, de ander bekrot, oogjes, vaak zie je schimmel. In het begin zie je niets alleen dat ze vinnen strak tegen lichaam gaan houden. Je heb kans dat het komt door de kuur. Net als bij ons dat je iets onder de leden heb en dan krijg je koorts of een of andere rare uitslag. Meestal ook een teken dat er iets binnen in je lijf niet in orde is. De een reageerd goed op een bepaalde anti biotica een ander totaal niet. Veel hetzelfde gebruiken werkt resistentie in de hand
   
 6. MauriceB

  MauriceB

  Lid geworden:
  26 mei 2013
  Berichten:
  1.145
  Locatie:
  Borne - Overijssel
  met veel interesse gelezen dit topic, niet omdat ik sluiers wil houden maar omdat ik straks in een lfs ga werken en me wil voorbereiden:-)
   
  MoZi vindt dit leuk.
 7. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.378
  Leuk dat je in LFS ga werken. Kun je de mensen die een vissenkom of bioborp met sluiers willen kopen goed adviseren dat niet te doen. Hoewel de eigenaar van de LFS misschien graag ziet dat je dit verkoop want dan komen de mensen elke week weer terug voor medicijnen, nieuwe vissen etc.:stars: