Witte waas sluierstaart

Discussie in 'Ziekten' gestart door Ennazus, 27 mei 2018.

View Users: View Users
 1. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
  Goed om te lezen dat er tenminste 1tje opknapt. Die in het aquarium hoeft niets als hij aan het genezen is. Gewoon lekker zijn eigen eten en doperwtjes. Wel je NH3 en NO2 van het aquarium meten. De kuur kan je bacteriehuishouding een klap hebben gegeven en lopen deze waardes op en krijg je weer toestanden in het aquarium.

  De kopstaander moet je in de bak houden! 14 dagen lang het voer geven. De gebruiksaanwijzing is 10 dagen lang 2 maal per dag. Ikzelf geef 3 a 4 keer wat kleinere porties zodat er zolang mogelijk medicatie in de vis zit. paar korrels donker en een paar korrels licht. Duimen dat hij het eet.

  Ik ben geen voorstander van ESHA 2000 maar in jouw geval kun je dit overwegen. Dit is breed werkend en weinig agressief. Misschien net het zetje om alles wat hij op en in zich heeft leven om zeep te helpen. Hij heeft net de bactopur gehad dus zou hem niet nogmaals een sterke kuur geven in combinatie van het voer. Dat zou wel eens too much voor hem zijn. dag of 5. Is bijna overal te koop en kost weinig. Dan geen zout in het water!

  Je moet goed kijken of je geen vinnen meer zie rafelen en de ogen niet naar buiten staan. Zolang je niet zeker ben niet in aquarium zetten!


  Als je na 10 tot 14 dagen geen resultaat zie dan moet je een moeilijke beslissing nemen. Na de kuren en voer zal de vis "schoon" zijn. Als hij nog zo hangt kun je er vanuit gaan dat de zwemblaas aangetast is. Hij zal dan terug het aquarium in kunnen maar dan zal hij altijd een zorgenvisje blijven. Een zorgenvisje trekt altijd het gespuis aan en word hij vaker ziek en kan dus de rest ook weer aantasten. Je kunt hem niet alleen in een bak laten want het zijn sociale vissen dus dat is ook zielig.

  Als je beslis om hem naar de eeuwige wateren te laten gaan kan je kruidnagelolie kopen. Vis in bakje water met de olie doekje eroverheen en de vis slaapt in. Hele nare beslissing maar helaas ontkom je er soms niet aan :'(

  Gezien je toch een 180 liter aquarium heb kun je een maatje erbij halen voor degene in het aquarium. Mocht de kopstaander het toch redden is 3 vissen ook prima te doen in 180 liter. Je weet waar je op moet letten bij aankoop, oogjes, vinnen, staart checken. je wilt geen uitpuilende oogjes, rafelende of happen uit vinnen en staarten. Ook goed kijken of je geen witte film laag op de vis zie. Misschien doet je dat wat goed……… Vis met zakje in aquarium hangen en telkens wat water van aquarium in zakje gieten zodat hij kan wennen. Na een uurtje de vis met de hand uit het zakje halen. Niet het water uit zakje in je aquarium kiepen!
   
 2. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Oke, dan ga ik morgen Esha2000 halen. Ik ben er bang voor... of dat gaat helpen maar we gaan alles proberen. Morgen begin ik met het voer.

  Dus jij adviseert als ik het goed begrijp om hem dan te euthaniseren mocht het na zoveel dagen nog niet iets opleveren?

  Mocht dat zo zijn, dan kan ik dat denk ik echt niet zelf, dat trek ik niet. Ik weet niet of evt. een speciaalzaak dat voor mij zou willen doen. Klinkt misschien gek.

  Vind het ook eng om nu een maatje erbij te halen en dan de zieke vis er bij te doen na 10-14 dagen. Dan is dat misschien helaas wel de juiste beslissing om hem te laten gaan... :'(
   
 3. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
  Ik zal ook nooit de ESHA aan raden maar ik snap dat je alles wil doen om hem te redden. Na de bactopur kuur en het voer is dit wellicht nog een klein handje wat kan helpen. Ik weet ook niets anders.:( Het donkere voer is voor bacterieen en het lichte voor parasieten. De ESHA is voor alles wat er maar kan wezen maar dat geloof ik niet echt maar omdat het nu toch erop of eronder is denk ik baat het niet schaad het niet……………

  Ik ga je niet adviseren wat betreft dood of laten leven. Die keuze moet je zelf maken. Ik weet hoe moeilijk dat is. Ik heb er helaas zelf ervaring mee en ik ben ook altijd maanden bezig om alles te proberen. Ik kan ze ook zelf niet doden. Ik geef ze altijd aan me man die het klusje moet opknappen. Ik begin al te janken als ik ze moet uitvangen :'(

  Zoals ik al aangaf heb ik er ook eentje met een onstabiele zwemblaas maar die kan zich op zijn manier goed redden. Die eet, zwemt en kukkeld door het water maar legt ook nog eitjes dus die is verder gezond. Zeg maar lichtelijk gehandicapt.

  Zolang je maar zeker weet dat hij geen bacterieel probleem meer heeft. Na de kuren is dat zeer onwaarschijnlijk dat hij nog wat heeft. Ogen en vinnen bekijken. Bij twijfel gewoon in de bak laten en als je zeker ben dat hij verder niet ziek is dan kan hij in het aquarium. Je weet nooit wat er voor schade binnen in de vis is. Er kan meer aangetast wezen qua organen. Je zou ook nog een tijdje de curver naast het aquarium zetten zodat ze elkaar kunnen zien. Je zult zien dat ze elkaar bi het raam gaan opzoeken. Hebben ze toch nog wat sociaal contact. Een LAT relatie.

  Je zie zelf wel wanneer het te zielig gaat worden en hem uit zijn lijden moet lossen. Misschien heb je toch mazzel en knapt ie op van het voer en de ESHA...…...
   
 4. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Ja lastig, ik ging vandaag ook al, omdat ik het al zielig vind om hem in die bak te zien zitten, moet je nagaan als ik hem ooit moet euthanaseren.

  Ah oke, dus het is onwaarschijnlijk dat wanneer de baktopur, esha en voer niet helpt, het niet iets bacterieel meer is en in principe dus gewoon terug het aquarium in kan mocht het niet al te zielig zijn.

  Helaas lukt het niet om de bak naast het aquarium te zetten, geen plaats voor.
   
 5. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
  Juist. Na alle medicatie mag je verwachten dat het bacterieel opgelost is. Geen garanties want dat weet je nooit zeker. Daarom moet je goed kijken of de vinrot en de ogen over zijn. Als je zeker weet dat dit over is, je zie stukje vin terug groeien kan hij in het aquarium.

  Als hij blijft drijven is er iets niet goed in de vis. Dat betekend dat hij altijd een zwakker visje is en bevattelijk voor alles wat er in je aquarium leeft. Je zult hem dan extra goed in de gaten moeten houden. Het kan op een later moment gewoon weer terug komen en dan vermenigvuldigd ellende zich zodat de ander ook weer problemen kan krijgen. Dit alles heeft weer te maken met de weerstand van de visjes. Als hij verder geen stress heeft en zijn weerstand is verder weer goed kan hij zelf weer wat afweren. Dat is afwachten.

  Nu eerst maar het voer en de ESHA en weer afwachten. Je ben er nog even druk mee. Ik hoop dat hij het voer eet. Na 3 dagen moet hij toch wel trek hebben. Als hij niet eet dan word het echt problematisch.

  Succes!!!
   
 6. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
  Vergeten. Je kan meer water in de bak doen hoor. Goed liters tellen even met emmer ofzo. Dan weet je hoeveel liter het is voor de ESHA. Dat filtertje goed naar boven laten blazen zodat je golfjes zie op het wateroppervlak.

  De ESHA de coupeerdosis. De hoogste dosis uit de gebruiksaanwijzing. Je moet elke dag de ESHA doen dan eerst verversen en nieuwe druppels toevoegen. Je bouw dit langzaam af. 3 dagen normaal en dan 2 dagen extra of langer als je dit wil. dan hou je de minste dosis druppels aan op die extra dagen zoals dag 3. Beste is op regelmatige tijd. bijv. elke dag rond om 11 uur.
   
  Ennazus vindt dit leuk.
 7. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Oke dankje!

  Hij eet de donkere korrels goed. Hij gaat alleen niet echt actief op zoek ernaar.. Dus ik laat ze elke keer in het water vallen, zodat ie dat hoort en ziet. Dan zwemt ie er wel naar toe. Als ik het

  plet, eet hij het nauwelijks, maar wanneer ik het laat drijven komt hij af en toe naar boven. Het lichte voer eet hij niet.... Hopelijk gaat ie dat nog doen!

  Nu staat er, zie ik net pas, op het doosje van het filter, dat er 'activated Carbon' in zit. Dit lijkt me niet heel handig tijdens een kuur.. Het is de Aqua flow-100 van Superfish. Of zal dit niet zo sterk zijn. Er zit alleen een hele grote zwarte spons in en dat is het zeg maar. Niet zo handig...

  Dankjewel!!
   
 8. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  De vinnen groeien ook niet goed aan zie ik. Het lijkt zelfs of hij in zijn staart een extra inkeping erbij heeft gekregen...
   
 9. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Daarbij zie ik sinds vandaag ineens dat zijn schubben een beetje uit zijn gaan staan... beginnende buikwaterzucht? Zucht.... :stop:

  Maar het ziet er lang niet zo uit als foto's op het internet, dus misschien ga ik nu beren op de weg zien die er niet zijn...
   
 10. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
  Ja die zwarte spons moet eruit. Bij aquariumwinkel filterwatten halen als je toch de esha ga halen. Stop je de filterwatten erin ipv die zwarte spons. Zit er onder de kop geen bakje met lossen zwarte dingetjes? Zo ja dan is dit de kool. Je kan ook gewoon niets in het filter doen. Deze is toch niet ingedraaid en nu toch niet nuttig voor je waterwaardes. Het gaat erom dat je genoeg zuurstof in die bak krijg dmv beweging aan oppervlak. Als je peop zie zoveel mogelijk verwijderen

  Mijne moeten dat lichte voer ook niet is de parasieten versie. Dat donkere is voor bacterieel dus die is ook belangrijker! Wellicht dat de ESHA de parasieten verder aanpakt.

  Waterbuikzucht is ook meestal bacterieel. Begint vaak bij de staart aanzet. De ESHA en het voer geven meer kan je niet doen. Wat hij niet opeet moet je wel eruit halen anders tast dit weer je waterwaardes aan als het gaat rotten. Laten we hopen dat het voer en de EHSA hem kan genezen.

  Je zie nog niets aan de kop Witte pukkels, kraters? Geen gaten zomaar in de vinnen of staart? Zeg maar een gat middenin de staart? Vergroeiingen van vinnen die op een of andere manier raar lijken te krullen en zo blijven staan.
   
  Ennazus vindt dit leuk.
 11. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Het is bij deze ook bij de staartaanzet begonnen..
  Ik zie verder niks aan de kop of geen gaten in de vinnen zover ik kan zien.
   
 12. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Dit is de foto van bovenaf. Kan dit een teken zijn van (beginnende) buikwaterzucht? Of is dit niks geks in jullie ogen.

  IMG_4202.JPG IMG_4204.JPG
   
 13. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Ik heb nu de Esha erin zitten. Dag 1: 20 druppels, Dag 2, 10 druppels en Dag 3: 5 druppels. Volgens gebruiksaanwijzing (coupeerdosering).

  De spons heb ik eruit gehaald en hij draait nu gewoon leeg. Het actieve kool zat zeg maar in het midden van de spons, dus dan had ik hem kapot moeten knippen.

  Ik heb gekeken bij de andere vis en die is vanaf boven mooi glad en geen uitstaande schubben in vergelijking met de sluier in quarantaine.

  De koolstofspons heb ik nu ook uit het aquarium gehaald. Kan ik deze nog een keer herbruiken als het nodig is? Hij heeft er 4 dagen ingezeten.

  Sorry voor de vele vragen...
   
  Laatst bewerkt: 12 jul 2018
 14. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
  Koolspons kan je hergebruiken. Gewoon uitspoelen en laten drogen in de zon.

  De Esha is 20 druppels per zoveel liter he. Ik weet niet precies per hoeveel liter meen per 20 liter dus heb je 40 liter in die bak moet je meer doen dan 40 druppel..

  Kan jouw foto niet vergroten maar ziet eruit als uitstaande schubben. Zal even info voor je kopieeren.
   
 15. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
 16. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Er staat in de bijsluiter 50 druppels per 100 liter, dus heb berekend dat 40 liter 20 druppels is! Dus hoop dat het goed is..

  Dankjewel!

  Dit zal wel het geval zijn:
  Een valse buikwaterzucht kan ook veroorzaakt worden door een gedraaide achterste zwemblaaskamer. Door de draaiing kan er alleen nog maar lucht in en geen lucht meer eruit. Het gevolg is dat de kamer zich verplaatst en er wordt druk uitgeoefend op de buikwand. Hierdoor wordt de buikwand strak gespannen en gaan de schubben uitstaan.
   
 17. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Vraagje.. als je elke dag 100% water ververst, moet je dan het aantal druppels van dag 1 en twee enzovoort doseren? Dus 20 + 10 en die dag erna 20 + 10 + 5? Want als je het niet ververst stapelt het ook op toch? Kan iemand mij hiermee helpen?
   
 18. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
  Beetje late reactie ben weekendje weg. Verversen en dosis van die dag aanhouden als goed is zit je op 5 druppels per dag. Geen stress als je meer heb. Paar dagen langer doen liefste totdat je resultaat zie.

  Zie je al verbetering?
   
 19. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Oke, iets te veel dus.. vandaag en evt morgen hou ik dan nog de dagdosis van 5 druppels aan.

  Hij is al veel levendiger en als hij zwemt, zwemt ie gewoon recht. Alleen hij laat zich alleen nog steeds drijven.. en dan staat ie op z'n kop. Verder niks vreemds te zien.

  Ik ga tot de 25e door met het voer (14 dagen).. Hij eet nu zowel de donkere als de lichte korrels. Ik weet alleen niet wat ik moet doen, als hij blijft drijven.. wat het slimste is.

  Ik heb gehoord dat ze de zwemblaas kunnen doorprikken, maar dat zal wel alleen bij Koi vissen zijn.

  Leuk weekendje weg, veel plezier nog!
   
 20. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  De sluier heeft nu de laatste tijd wel periodes dat hij minder hangt. Dat viel me vanmiddag ook weer op. Als hij opgewonden is dan zwemt hij recht en hij gaat nu ook heel actief op het voer af wat hij eerst niet deed.

  Hieronder foto's. De laatste foto zie je dat hij nog wat hangt. Maar zoals hierboven gezegd, hij is wel veel actiever. Dus ik weet niet wat ik met hem aan moet... eerst maar eens wachten tot de 25e met het voer..

  IMG_4282.JPG IMG_4284.JPG IMG_4285.JPG
   
 21. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
  Heb ook wel gelezen dat ze open snijden en steentjes in vis plaatsen om stabiel te zijn maar zoek maar een dierenarts die dat kan. Voor koi zijn er wel mensen en zullen ook wel goudvis doen maar daar zal wel een aardig prijskaartje aan hangen. Zijn ook foto’s van creativelingen met een visrolstoeltje om ze weer goed te laten drijven maar is geen gezicht en denk dat een soort van tuigejes die ze daar voor maken ook niet best is op de huid van de vis.

  Het duurt ook nog even met dat voer en als je al zie dat hij opknapt wie weet over 10 dagen. Misschien is het dan over of een stuk beter.

  Je zou ook nog kunnen overwegen als hij goed opknapt en je wil hem daarna in aquarium doen om de laatste 2 /3 dagen nog een kuurtje ESHA te geven. De zwakke dosis. Mocht er nog iets van baby gespuis uit zijn gekomen dood je dit nog even voordat hij over gezet word.

  Je hoef je in ieder geval niet te vervelen want toch elke dag een aardig klusje.

  Leuk dat je weer een jonkie erbij heb. Went hij al een beetje en hoe vind de grote hem?
   
 22. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Ja dat tuigje heb ik ook al eens gezien ja. Zo creatief ben ik alleen niet helaas..

  Ik hoop inderdaad over 10 dagen dat het beter is of in ieder geval een stuk beter en dat ie het aquarium weer in kan.

  Het jonkie is een pittig ding en went steeds meer. Kan lekker schuilen tussen de planten. Ze zwemmen steeds meer bij elkaar in de buurt. Hij zit al aan mijn plantjes te rukken hihi. Wanneer ik korrels erin gooi, is de grote sneller.. Ik ga zo doperwtjes proberen kijken of ik hem uit de hand kan voeren.

  De grote ging er in het begin wel op af, maar niet met kwade bedoeling. Alleen met eten jaagt ie m een beetje weg als ie in de buurt komt.

  Ik ben elke dag inderdaad zoet ermee met de sluier in quarantaine.

  IMG_4260.JPG IMG_4274.JPG
   
  Laatst bewerkt: 16 jul 2018
 23. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
  Leuk gezicht zo met dat kleintje erbij. Als hij niet kan eten kan je ook wat drijvend voer voor hem erin gooien. Dan is lobbes druk op de bodem en kan hij wat vlokvoer eten zodat ie tenminste wat krijgt. Die kleine word vanzelf groot en ook wat slimmer. Zal als hij wat slimmer word achter de grote blijven en dan waaien de grote vinnen zo de brokjes in zijn bek :D

  Zie je die uitstaande schubben van zieke alweer terug op het lijf gaan? duurt dan lang he 14 dagen…………

  Je krijgt tenminste wel wat verkoeling in deze dagen met al dat water gedoe:cool:
   
 24. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
  Gedroogde tubifex, watervlooien en muggen larven blijven ook drijven zal hij ook wel lekker vinden.
   
  Ennazus vindt dit leuk.
 25. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Ja inderdaad! Toevallig vanmorgen had ie een paar korreltjes te pakken. Dus hij wordt al sneller en slimmer..

  Volgens mij staan de schubben iets minder uit.. maar durf het niet met zekerheid te zeggen. Ik heb ook even zijn buikje zachtjes gemasseerd vanmorgen, geen idee of het effect heeft :p maar hij genoot er wel van volgens mij!

  De buikvin groeit alleen niet verder aan... maar wordt ook niet erger.

  Zeker! dat is het voordeel ervan haha.

  IMG_4395.JPG IMG_4397.JPG IMG_4399.JPG
   
 26. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Ter aanvulling op vorige bericht:

  nu even later heeft de sluier in quarantaine, na de massage, heel erg veel ontlasting gehad (weet niet of het toeval is). Verder drijft hij niet meer bovenin sinds een paar dagen, maar hij rust op de bodem uit. Wat eerst niet lukte omdat ie dan omhoog getrokken werd.

  En t kleintje en de grote zijn inmiddels ook al vriendjes. Ze zwemmen elkaar constant achterna (vooral de kleine de grote achterna). Heel schattig om te zien.

  IMG_4404.JPG
   
 27. Roy1986

  Roy1986

  Lid geworden:
  17 jan 2017
  Berichten:
  267
  Locatie:
  Hengelo
  goed nieuws. Nu hem een beetje laten aansterken en kijken of het zo blijft :D
   
  michelle1 en Ennazus vinden dit leuk.
 28. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Had inderdaad gehoopt dat het zo bleef! Sowieso al wel wát vooruitgang ivm helemaal in het begin. Helaas blijft het ook erg wisselend. Nu net hangt hij weer veel en staat hij op zijn kop. Het is dus weleens minder maar dan nog blijft het een kopstaander.

  Alleen als ie mij ziet of hoort raakt ie opgewonden en zwemt ie vrolijk rond.

  Geen idee of hij de anderen dan kan aansteken in het aquarium? Hij heeft nu wel een paar kuurtjes + voer er op zitten.
   
 29. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
  Knap dat je hem even gemasseerd heb. Geen idee of het toeval is maar flink poepen zal toch wel lekker zijn voor hem. Is hij het toch maar kwijt. :cool:

  Je moet nog even met het voer dus wellicht knapt hij zo langzamerhand toch op. Als de zwemblaas echt niet meer te redden is zal hij constant raar hangen en word het nog erger. Meestal belanden ze op de zij en erger op de rug op een gegeven moment. Dus positief bekijken dat hij soms gewoon recht ligt lijkt me een teken dat er nog hoop is. Na de kuren moet hij ook weer wat aansterken. Hij zal ook moe/verzwakt zijn door alles. Wij springen ook niet zo even uit een ziekenhuisbed :D

  Wat betreft het aquarium dat blijft altijd een gok maar als je de vinnen niet erger zie worden en hij knapt op dan zou ik de gok wagen. Kwestie van de boel goed in de gaten houden. Je zie vanzelf als het niet goed gaat. Je andere lobbes is ook goed gekomen. De andere zijn veel sterker en mocht het onverhoops niet goed gaan dan is het bij hun een kwestie van een kuurtje en het gaat weer weg mits je snel handel. Wat vaker verversen zodat je een hoop baby gespuis afhevel. Handig als je close up fotos maak van de vinnen zodat je kunt vergelijken. Als ze zwemmen is het moeilijk te zien of er weer wat weg is. Foto op mobiel kun je in zoomen en heb je beter overzicht.

  Rafelige vinnen en staarten komen niet altijd meer geheel goed. Soms zijn ze te erg aangetast en groeit het niet meer terug. Dat is geen probleem als je maar zeker ben dat het niet erger word. Dat kan je dan zien aan de hand van foto s. Over 3 maanden denk je was dat stukje al weg of is het nieuw dan weet je het soms niet maar als je foto heb wel.

  Je kunt hem ook niet maanden in die bak alleen laten zitten dus je zal straks toch wat moeten doen.
   
 30. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
  Geef anders de laatste 3 dagen van het medicinaal voer een portie erwten erbij per dag zodat hij ook lekker de darmen kan door blazen. Ik geef ook bijna iedere dag wat doperwten voor de darmen.
   
  Ennazus vindt dit leuk.
 31. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Dat is waar! En ben al blij ja dat hij nu af en toe recht zwemt en op de bodem rust. Moet het positief bekijken inderdaad ;). Dan ga ik, mits het het zelfde blijft of beter wordt, gewoon na het voer de 25e (en evt dus nog een kort kuurtje Esha de laatste dagen) hem terug zetten in het aquarium en het goed in de gaten houden. En inderdaad dan kan ik alsnog ingrijpen mocht het nodig zijn.

  Die foto's zijn wel een goed idee ja ter vergelijking. Dank voor de tips!!
   
 32. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Dit is hoe hij tegenwoordig ‘hangt’. Ik weet niet of dit nog van zijn zwemblaas is.

  3EB524A8-E01C-4DCA-AB95-BB05FA71F074.jpeg 0BCE2005-EF83-4370-B38D-4F32C34C12E5.jpeg
   
 33. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
  zwemblaas gaat hij drijven. Hij eet en grondelt? Zie je verder nog iets raars in zijn gedrag. Schuren, vinnen die trillen/flikkeren? Zijn de ogen weer goed. vergeleken met die andere lobbes van je, diep in de kop niet uitpuilend? Vinnen rafelen niet verder?

  Als je niets raars zie zet hem dan terug in aquarium en geef nog de laatste dagen het voer in het aquarium met een portie erwten. De andere kunnen gewoon mee eten. 2 kuren en het voer moet genoeg zijn om de bacterieen en parasieten te doden. Doe je 1 dag medisch voer en doperwten en daarna ga je langzaam aan portie gewoon voer geven ipv medisch voer. Kunnen darmen weer wennen. dan de 24 is hij over op gewoon voer. Dan aanzien hoe jet gaat. Hij moet weer op kracht komen dus kan even duren maar geen weken. De rest goed in de gaten houden.

  Zijn sociale vissen misschien doet het hem weer goed om bij zijn collegas rond te zwemmen en dat water in aquarium zal beter zijn dan in de curver.

  Succes en ik ga duimen dat hij weer bij komt!!!!

  Het is al laat maar je kan hem ook s nacht over zetten dat is de rustigste tijd. geen licht etc. minste stress.
   
 34. TS
  TS
  Ennazus

  Ennazus

  Lid geworden:
  28 okt 2010
  Berichten:
  329
  Locatie:
  NB
  Ik zie verder niks raars meer aan hem, alleen nog een rafelende buikvin, maar dit is en blijft stabiel voor zover ik het kan zien. Groeit niet aan en wordt niet erger.

  Hij drijft alleen soms met zijn achterkant wat omhoog als hij zwemt. Maar verder ziet hij er gezond uit naar mijn mening.

  Oke, dan ga ik hem zo over zetten! spannend! en geef hem dan nog tot de 24e dat medicinaal voer + doperwten en ook langzaamaan normale korrels als ik het goed begrijp.

  Ben je heel dankbaar! Want zonder je (jullie) was het nooit gelukt en had ik het nooit allemaal geweten! :petjeaf:Nu hopen op goed verloop...
   
 35. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.662
  Ja zet hem gewoon over. Hij moet toch over en je mag aannemen dat bacterieen dood zijn. Inderdaad spannend en ben benieuwd of hij vanavond weer gewoon rond zwemt en grondelt met zijn collega s. Hij zal wel even opkijken van het nieuwe kleine ding :smitten:Succes!!!!
   
  Ennazus vindt dit leuk.