Melamine is gevaarlijk bij WARME spijzen en borden en schalen .
Lijkt mij niet dat je de verwarming omhoog zet in je bak.
Daarentegen. wil je hem niet gebruiken, een ieder staat er vrij om het te doen of laten.
Aanvulling.
Home
�
Blogs
�
Melamine keukengerei: veilig of giftig?
Als bewuste consument ga je vaak voor een gezonde, biologische maaltijd. Maar wat als borden en bestek gemaakt van plastic jouw voornemen om chemische troep uit je eten te houden flink ondermijnen? Alarmerend is vooral het gebruik van Melamine producten in de keuken en aan tafel. Je ziet vooral veel kinder- en babysetjes en bestekjes van Melamine. Ze zijn sterk en praktisch. Maar zijn Melamine keukenspullen en bestek ook veilig?
Melamine is een chemische samenstelling die onder meer gebruikt wordt in het maken van kunststoffen zoals plastic. In de VS, maar ook in Europa wordt Melamine gebruikt om bijvoorbeeld keukengerei, schalen, bestek, mokken en andere harde kunststoffen producten mee te produceren. Melamine was ook in 2008 de boosdoener in het poedermelk schandaal in China. Zoals je je wellicht herinnert zijn er in China baby�s om het leven gekomen en honderden duizenden ziek opgenomen door het gebruik van met Melamine vergiftigde babymelkpoeder.
Melamine en plastic: wat is het verschil?
Melamine is een onderdeel in bepaalde, van kunststof vervaardigde keuken- en tafelgerei. Wanneer je Melamine samenvoegd met formaldehyde, krijg je een goedje dat je gemakkelijk vorm kan geven wanneer verhit. Waarschijnlijk ben je wel eens in aanraking gekomen met Melamine schalen, ook al kende je de naam niet. Melamine borden, schalen en mokken staan erom bekend kras- en breukvast te zijn, extreem lang mee te gaan, veel kleuren vari�teit te kennen en in diverse vormen te vinden te zijn. Producten van Melamine voelen ook bijzonder glad aan.
Melamine ter discussie
Zoals de meeste plasticsoorten, is er ook een aannemelijk risico bij het gebruik van, vooal schalen en mokken van Melamine. Het gevaar schuilt hem vooral in dat deze schalen, borden en dergelijke, gifstoffen afscheiden aan het eten wanneer bloodgesteld aan hitte/warmte. Door een recent onderzoek staat het gebruik van Melamine ter discussie.