Zelf oliebollen bakken?


Nou dat hebben we jaren gedaan maar vanwege de stank koop ik nu wel appelbeignets bij Appie en bij de oliebollenkraam een paar losse oliebollen.
Normaliter deden wij er geen rozijnen in want we eten ze liever naturel maar ja smaken verschillen.
 
Wij bakken ze zelf (met hulp van Koopmans), met rozijnen in het beslag. Mijn moeder deed er ook altijd sukade doorheen (niet het vlees maar de geconfijte vruchtjes), maar dat vindt meneer Schollevaar niet lekker. De laatste jaren deed ze er ook nog likeur doorheen, maar ik vind de 'originele' lekkerder.
 
Je maakt ze smeuiiger door een fijn gesneden appel door het beslag te doen.
En hier worden appelbeignets gebakken, ik ben nog niet met mezelf eens of ik ook oliebollen ga bakken. Het is wel altijd een hoop werk en ik vind appelbeignets lekkerder.
Als ik ze bak gaan er ook krenten en rozijnen door.
 
De opbrengst :)
 

Bijlagen

  • B8B54859-3A1F-47C5-8D0B-E31B23C12E25.jpeg
    B8B54859-3A1F-47C5-8D0B-E31B23C12E25.jpeg
    1.4 MB · Weergaven: 18
Met de meervoudig winnaar van de oliebollentest om de hoek, ga ik ze zeker niet zelf bakken.

20231231_162620.jpg
 

Terug
Bovenaan