T
TonHageraats †
Guest
Nee hoor, zo erg is het niet, zelf 3x een huiskeuring gehad van 2 verschillende keurmeesters.Dat kan leuk zijn, maar ik zou wat ervaringen willen lezen van mensen wiens bakken "gekeurd" werden.
Hoe gaat zoiets in zijn werk, en wat voor commentaar wordt er gegeven?
Gaan ze dan met een vergrootglas naar algen zoeken, en krijg je een streepje per algenpluk?
De keurmeester komt binnen met mogelijk een fotograaf en een lid van de vereniging, de keurder gaat eerst even bij binnenkomt kijken naar de 1e indruk, positie van de bak en het geheel, daarna gaat hij naar de bak toe en gaat rustig een 20 minuten kijken, naar je vissen, gezondheid groei etc, planten groei positie in de bak etc, een algje is helemaal geen probleem, alleen erg storende algen is niet de bedoeling, dan pakt hij de papieren erbij en maakt aantekeningen, waarna hij soms wat aan je vraagt naar je beweegredenen van planten viskeuze etc, dan gaat hij vaak weer naar een afstandje kijken naar de compositie in de bak, vaak op de bank of in de positie waar het lid vaak zit, en geeft daar eventueel zijn mening over, en waar nodig wat tips, eventueel wordt je water nog even snel op een paar punten gemeten door het lid van de vereniging en de fotograaf doet zijn werk en neemt delen van de bak, de vissen, de planten en het geheel, soms ook even een kort filmpje welke later bij de bespreking op de AV kunnen worden gebruikt in een presentatie, en de keurmeester bedankt je voor het mogen kijken en de koffie, dat was het in het kort, soms nog even een gezellig na praatje over je bak en dan is er al weer gauw een uur tot anderhalf uur om en het gezelschap vertrekt ween naar het volgende lid,
Dat was het zo ongeveer in de notendop.