Posthoornslakjes, wat is de kans op kroost


WPT

Well-known member
Lid geworden
7 februari 2017
Berichten
830
Locatie
Zuid Holland
Website
www.youtube.com
Ik heb onlangs twee rode Posthoornslakjes gekocht. Deze zaten samen met vele andere Posthoornslakjes slakjes in een bak. Nu zitten ze allebei in een andere.

Hoe groot is de kans dat 1 van deze twee slakken eitjes gaat leggen en binnen hoeveel tijd zou dit dan moeten zijn?
 
Zover ik weet moet je dan wel een man en vrouw hebben en zijn ze niet tweeslachtig. Maar als dat zo is dan merk je dat snel genoeg;)
 
  • Leuk
Waarderingen: yov
Als ze idd man/vrouw zijn dan is de kans heel groot! Ik heb onlangs 58 posthoorenslakjes uit mijn aquarium gevist en nog zie ik er om de 10cm² minstens 1 zitten!
 
Ja dan kan het soms hard gaan maar ze zijn vrij makkelijk uit te vangen.
 
Bedankt voor de reacties.

Als het vrouwtjes zijn, hoe groot is de kans dat ze al zwanger zijn meegekomen? En na hoelang zou ik dan de eerste eitjes moeten vinden?
 
Tijdens wat Googlen vond ik het volgende:
voortplanting:hermafrodiet (kan zichzelf bevruchten)[

Klopt dit?

Nog een site:
De kweek is simpel; lekker voeren (droog, diepvries, ze eten alles wel), ze zetten vanzelf gelei-achtige eitjes op planten of ruiten af, en de jonge slakjes kruipen binnen de kortste keren door de bak heen.
Deze soorten slakjes zijn tweeslachtig, dat betekent dat ze zowel vrouwelijke als mannelijke geslachtsorganen hebben. In theorie heb je er dus maar 1 nodig om te gaan kweken.

En omdat ik toch zo lekker bezig ben, nog een Engelse bron:
Rams-horn snails are hermaphrodites, which mean they carry both male and female sex cells in which to create offspring. They can’t do this alone though so they will have to find another one who is willing to exchange cells with to reproduce and have offspring with successfully.
 
Bij Veldhuis staat wel dat ze tweeslachtig zijn maar zichzelf niet kunnen bevruchten:

VoortplantingDeze soort is zoals bijna alle slakken tweeslachtig maar kan zichzelf niet bevruchten. Nadat er gepaard is kunnen meerdere keren eitjes worden afgezet. Deze zitten in een gelei-achtig, plat en doorzichtig eipakket, dat pannenkoek-achtig van vorm is. De eitjes worden tegen waterplanten of onder drijvende bladeren afgezet.

 
Bij veldhuis is de info bij producten toch vaak deel van een recentie?
 

In de hoek staat altijd dit:

IMG_4423.PNG
 

Terug
Bovenaan