Goede inrichting Betta.


R

Resenu

Guest
Hey!

Ik heb onlangs een lieve betta gevonden, die ergens in een supermarktje in een plastic potje werd verkocht. Ik kon het niet aanzien dat dit schatje zo moest leven en heb hem daar gekocht, zonder er eigenlijk veel over te weten.

M'n moeder had hem eerst in een bokaal gezet, maar daar leek hij erg ongelukkig uit, heb een 20L aquarium gekocht met dekseltje en verwarming en filter.

Door mijn gebrek aan verstand van deze vis wil ik toch wel even hulp inroepen, ik ben erg gehecht geraakt aan hem en wil hem dan ook optimaal kunnen verzorgen!

Bij mijn aquarium zat ook een filter, ik heb deze opgestart maar van zodra ik de betta in de aquarium bijzette merkte ik dat hij erg veel moeite moest doen om niet naar de filter toe getrokken te worden, en heb hem dan ook afgezet. Ik vroeg mij af of er iemand tips had of een goede filter kan aanraden die erg weinig stroming maakt?

Andere tips over verzorging, inrichting ed zijn ook altijd welkom!

Alvast bedankt!

IMG_0100.jpg
 
Hoe groot is de bak en heb je een foto? Betta s willen graag veel planten en drijvers. Je bodem is erg grof en daar gaat snel vuil tussen ophopen.
De plant die ik zie is dacht ik geen aquariumplant. De Aquaell mini pat is een leuke filter voor nano bakjes overigens.

Edit: 20 liter lees ik maar welke filter zit erbij?
 
Er zit een CF40 ciano filter bij. Maar die zit continue verstopt. Ik heb al enkele keren alles uitgespoeld en afgewassen omdat er gezegd wordt dat het even kan duren eer het water wat stiller staat en voor de filter goed doorspoelt. Maar er komt geen verbetering op, ook de stroming is echt té sterk voor mijn betta..

De plant die erin staat heb ik bij de dierenwinkel gekocht en stond wel bij waterplanten (maar de naam herinner ik mij niet meer).. hij ziet er nu niet meer zo gezond uit dus overweeg hem weg te doen wanneer ik weet wat beter in de aquarium past. Ik had ook hout gekocht om erin te leggen maar die maakte het water héél erg geel (ook nadat ik deze 5 keer had uitgekookt) dus nu heb ik er tijdelijk iets ingezet zodat hij toch wat ruimte heeft om te schuilen.

IMG_0146.jpg
 
Het spijt me maar zo is dit geen goede bak voor een Betta. De bodem is niet echt geschikt zoals ik al zei en er moeten lekker veel planten en drijvers in. Het water gaat echt niet stilstaan dus dat is een beetje een raar verhaal. Waarom is de bak maar deels gevuld? De bak had eigenlijk eerst 4 weken moeten indraaien om een goede bacteriecultuur te krijgen. Met hout heb je nu vaak dat het deels wat bruinig kleurt maar na verloop van tijd wordt dat wel minder.
Kijk eens in de sectie labyrinth voor wat bakjes waar de betta zich fijn in voelt zodat je wat inspiratie kan opdoen.
Ik denk dat de lfs hier je niet echt goede info heeft gegeven jammer genoeg.
 
Goed dat je hulp inroept want valt nog veel te verbeteren! :thumbs:
Met hulp van mijn collega John komt dat helemaal in orde!
 
Ik weet dat het bakje niet ideaal is zoals het nu eruit ziet, maar daarom vraag ik hier ook hulp. Ik heb de betta gekocht omdat hij letterlijk tussen de 'woonaccesoires' stond in een winkeltje in brussel in zo'n plastic potje voor minitomaten.

Ik heb absuluut geen idee hoe ik moet beginnen aan de verzorging van een betta of hoe de bak moet ingericht worden en heb zomaar gekocht wat de verkoper me aangaf (ik wou hem in geen geval in de ronde bokaal van mijn moeder laten, en er waren verder enkel aquariums van 5 à 10L..).

Vandaar dat ik hier om hulp vraag qua planten, inrichting, en filter die ik best kan kopen zonder nog 3 keer andere dingen te moeten gaan kopen ;P
 
Goed dat je hulp inroept want valt nog veel te verbeteren! :thumbs:
Met hulp van mijn collega John komt dat helemaal in orde!

De combi John en John schijnt ook erg goed te werken:D:D;)

Ik begrijp je goede bedoeling en jammer genoeg had de verkoper weinig kennis. Ik zou gewoon een donkere grindbodem halen met een niet te grote korrel. Pets Place verkoopt dat voor 5 euro en dan heb je 10 kilo. Dan wat planten erin en wat drijvers en dan ben je al op de goede weg. Als die filter echt zo sterk is dan zou ik eens kijken naar die ik al noemde of een SF Aquaflow 100 want die is ook te regelen.
Dan de komende weken erg weinig voeren want je krijgt vast te maken met een nitrietpiek. Ik zou daarom na week 2 wel enige malen per week wat verversen want er zit al een bewoner in nu. Is er geen winkel in de buurt die gespecialiseerd is en ook je water kan testen voor je?
 
Heel erg bedankt voor de tips al! Ik heb in de buurt jammer genoeg geen speciaal zaak voor aquariums..
Ik heb alvast via internet enkele mooie plantjes en bodemdrijvers, donker grindbodem en de SF aquaflow filter gekocht!

In de loop van volgende week ga ik eens opzoek of ik in de stad een aquariumzaak kan vinden om het water even te laten testen. :D
Ik ben al heel erg benieuwd hoe de plantjes er gaan uitzien en vooral hoe Henry erop gaat reageren! :petjeaf:
 
Doe de bodem niet zo dik als de oude want scheelt weer allemaal zwemruimte voor de vis.
 
drijfplantjes niet gaan kopen stuur mij maar een PB ik moet deze week toch de bakken weer eens ontdoen van drijvers de planten op de bodem krijgen geen licht meer
 
Update! Ik heb vandaag een lading plantjes geleverd gekregen. Volgens mij voelt Henry zich wel goed, hij zwemt heen en weer door de plantjes door en heeft de mosbolletjes al 10 keer naar een ander plekje geduwd :regen:
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1646.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1647.jpg


UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1648.jpg
 
Leuk dat de Betta zich vermaakt en het ziet er zo al stukken beter uit:thumbs:. Waarom heb je het waterpeil zo lag staan?
 
Ik had maandag al water klaargezet in emmers met conditioner om op temperatuur te komen, maar had blijkbaar te weinig klaargezet :oops:
Er staat al een kleinere emmer klaar om er dit weekend bij te doen :engel:
 
Betta's zijn prachtige dieren en ook 1 van mijn favorieten en ik zie dat henry het wel naar zijn zin heeft en dat onderwater paradijsje.
Ga je er nog iets anders bij zetten van visje of enkel deze ?
Welk voer geef je aan de Betta ?

Heb je nog een update plus foto (s) na een maand geleden te zijn Resenu ?
 

Terug
Bovenaan