Wormen


michelle1

Well-known member
Lid geworden
31 december 2015
Berichten
5,444
een kennis heeft al maanden lang last van wormen in het aquarium. Er zitten normaal 2 sluierstaarten in maar deze zitten nu al 2.5 maand in de badkuip en is zij bezig om de wormen te bestrijden maar ze gaan maar niet dood.

Het aquarium is bare bottom.

Flubenol, bilocil, het aquarium een paar dagen droog laten staan, filterinhoud en slangen vervangen, halamid geprobeerd maar de wormen leven nog en het word steeds meer. Op het moment staat hij te draaien met levamisil maar wederom een explosie aan wormen.

Ze word er zeer gefrustreerd van want het is zoveel werk telkens en de wormen komen steeds weer terug.

Ik hoop dat er hier iemand is die weet wat voor wormen het zijn en weet hoe ze ervan af komt zodat haar sluiers uit het bad kunnen.

IMG_0021.JPG


IMG_0023.JPG
 
Nog een filmpje. Gaat dus niet nog maar een foto dan.

IMG_0498.JPG


IMG_0499.JPG


IMG_0500.JPG
 
Laatst bewerkt:
Denk dat het Rhabdocoela is want lijkt er wat betreft uiterlijk veel op en het feit dat de middeltjes niet werken om ze weg te krijgen.
Totaal onschadelijk en zeker voor goudvissen,kans is groot dat ze ze juist opeten dus je kennis kan de vissen uit de kuip halen en zelf weer gaan badderen! ;)
 
Ik gebruik Levamisole bij wormen en dit gebruiken ze ook voor geiten en kippen. Of het werkt weet ik niet maar je kan bij de dierenarts of veearts de 10% verkrijgen.
 
Ik gebruik Levamisole bij wormen en dit gebruiken ze ook voor geiten en kippen. Of het werkt weet ik niet maar je kan bij de dierenarts of veearts de 10% verkrijgen.

Volgens mij zit dit in de levamicil van manaus maar ze gaan er niet dood aan. Ze is vanmiddag op pad geweest en afstrijkje van de vissen laten maken. Vissen zijn nu schoon maar ze durft ze niet in het aquarium te doen zolang ze wormen ziet. Zwemmen dus nog in bad.

Ze heeft nu KP mee om dit te gaan proberen.

Gelukkig zelf nog nooit gehad want is erg hardnekkig. Ze gaat de tip van seabait. Nakijken op internet en ze vergelijken met afbeeldingen.
 
Als ze een luchtpomp of filter in haar aquarium heeft kan die ook geïnfecteerd zijn, vooral sponsjes en het steentje van de luchtpomp zijn dan vervelend, soms zitten er na grondig wassen nogsteeds eitjes of jongen op.
 
Het aquarium is na de KP weer opnieuw opgestart en tot verleden week dat ik haar sprak nog niets te zien qua wormen.

Zal haar weer eens appen om te horen hoe het nu is en als de vissen al uit het bad zijn maar haar kennende zal ze haar vissen nog niet over hebben gezet uit angst voor een wormenuitbraak.

Heb dit ook nooit gezien of gehoord vooral in een bare bottom bak.
 

Terug
Bovenaan