Wat is er nieuw

Mos blender yoghurt

Nigel

Well-known member
Lid geworden
4 juni 2017
Berichten
693
Leeftijd
30
Weet iemand welke yoghurt in Nederland Lactobacillus acidophilus bevat. Ik wil dit gaan gebruiken icm water en mos in de blender; om vervolgens op hardscape te smeren en een dry start te doen.
 
In de meeste volle Griekse yoghurt is deze wel aanwezig.Je moet wel pure yoghurt gebruiken, dus niet met stukjes fruit oid
Ik gebruik altijd die van van Dukat of Danone. Let wel dat je het niet te dik smeert en niet teveel yoghurt gebruiken.
 
In de meeste volle Griekse yoghurt is deze wel aanwezig.Je moet wel pure yoghurt gebruiken, dus niet met stukjes fruit oid
Ik gebruik altijd die van van Dukat of Danone. Let wel dat je het niet te dik smeert en niet teveel yoghurt gebruiken.

Bedankt!

Welke samenstelling gebruik jij ongeveer?

Weet jij hoeveel porties je moet kopen van tropica van bijv. Fissidens fontanus of riccardia chamedryfolia voor een 80x40 cm bak. Die is bedekt met lava stenen en bomen. Dus ongeveer een carpet idee maar dan van mos.
 
Ik meng altijd alles gewoon op 'gevoel'. Niet te nat, anders druipt alles van je stenen/ hout af. Maar ook niet te droog omdat het dan niet te smeren valt met een kwastje.
Gebruik wel osmose water in de blender!
Ik heb geen idee wat de inhoud is van een bakje mos van die leveranciers, dus kan ik geen advies geven wat betreft hoeveel porties je moet hebben. Ik kweek al mijn mos zelf in een apart bakje en als ik weer wat nodig heb knip ik het daarvan weg voor een nieuw projectje.

laps.jpg
 
Ik meng altijd alles gewoon op 'gevoel'. Niet te nat, anders druipt alles van je stenen/ hout af. Maar ook niet te droog omdat het dan niet te smeren valt met een kwastje.
Gebruik wel osmose water in de blender!
Ik heb geen idee wat de inhoud is van een bakje mos van die leveranciers, dus kan ik geen advies geven wat betreft hoeveel porties je moet hebben. Ik kweek al mijn mos zelf in een apart bakje en als ik weer wat nodig heb knip ik het daarvan weg voor een nieuw projectje.

Bekijk bijlage 16428

Dat ziet er top uit! Is regenwater ook goed of kan ik beter een flesje osmose ergens scoren? de porties van tropica zijn gaasjes van 7,5 cm bij 5 cm. Daarop zit dan het dure mos
 
Koop maar gewoon een flesje bij AH voor 50 cent.
En ja, een beetje mooie mos is erg duur. Vooral die aparte fissidens soorten zoals Nobiles, sp Japan, crispulus en de Fox mini zijn prachtig mooi om te zien. En duur...
 
Koop maar gewoon een flesje bij AH voor 50 cent.
En ja, een beetje mooie mos is erg duur. Vooral die aparte fissidens soorten zoals Nobiles, sp Japan, crispulus en de Fox mini zijn prachtig mooi om te zien. En duur...

Ja ik ben best bereid om wat geld neer te leggen maar ben ergens nog bang dat het fout gaat met die yoghurt of dat het met vullen niet vast blijkt te zitten.

Osmosewater bij de AH? Hoe heet dat merk dan.
 
Demiwater, kost 5 dubbeltjes en staat bij de schoonmaak artikelen. Ook goed voor in je strijkijzer.
 
Ja dat is gedemineraliseerd water en kost haast niks. Echter hebben wij geen stoomstrijkijzer voor wat over is😀😀
 
Misschien wil je hier of in een ander topic middels foto s met uitleg laten zien hoe en wat je doet want dit is voor mij nieuw (en voor velen denk ik)😉
 
Ik meng altijd alles gewoon op 'gevoel'. Niet te nat, anders druipt alles van je stenen/ hout af. Maar ook niet te droog omdat het dan niet te smeren valt met een kwastje.
Gebruik wel osmose water in de blender!
Ik heb geen idee wat de inhoud is van een bakje mos van die leveranciers, dus kan ik geen advies geven wat betreft hoeveel porties je moet hebben. Ik kweek al mijn mos zelf in een apart bakje en als ik weer wat nodig heb knip ik het daarvan weg voor een nieuw projectje.

Bekijk bijlage 16428
DAg Cornelius,

hoeveel tijd zit er tussen het smeren en de laatste foto ? Ik veronderstel dat dit een dry start methode is of anders spoelt je yoghurt er vanaf...?
 
DAg Cornelius,

hoeveel tijd zit er tussen het smeren en de laatste foto ? Ik veronderstel dat dit een dry start methode is of anders spoelt je yoghurt er vanaf...?

Ja dit is gedaan met een drystart methode. In dit geval heb ik Fissidens fox gebruikt en dat groeit enorm traag. Het heeft er 10 weken over gedaan om zo te worden.
Na deze 10 weken heb ik het in mijn bakje gezet wat nu een mooie speelplaats is geworden voor mijn garnaaltjes.

Ik zal wat verdere info op papier zetten en er een topic over maken, want er zijn een aantal dingen die je wel mag doen, en wat je niet mag doen...
 
Ja dit is gedaan met een drystart methode. In dit geval heb ik Fissidens fox gebruikt en dat groeit enorm traag. Het heeft er 10 weken over gedaan om zo te worden.
Na deze 10 weken heb ik het in mijn bakje gezet wat nu een mooie speelplaats is geworden voor mijn garnaaltjes.

Ik zal wat verdere info op papier zetten en er een topic over maken, want er zijn een aantal dingen die je wel mag doen, en wat je niet mag doen...

Dit is wat ik gevonden heb. Misschien kan je het nog uitbreiden / concreter maken.

  1. Kies de mossen die je in je bak wil. TIP: gebruik meerdere soorten voor een natuurlijker effect, echt een aanrader
  2. Stop de mossen in een diepe kom
  3. Maak een mengeling van 1 klonter Griekse yoghurt en 100ml water. Meng goed
  4. Voeg de mengeling toe aan de kom met mossen en mix met de blender
  5. Klaar!
 
Ja dit is gedaan met een drystart methode. In dit geval heb ik Fissidens fox gebruikt en dat groeit enorm traag. Het heeft er 10 weken over gedaan om zo te worden.
Na deze 10 weken heb ik het in mijn bakje gezet wat nu een mooie speelplaats is geworden voor mijn garnaaltjes.

Ik zal wat verdere info op papier zetten en er een topic over maken, want er zijn een aantal dingen die je wel mag doen, en wat je niet mag doen...

Ja dit is echt prachtig! Als je gewoon op het hout bind (zoals ik gedaan heb) dan krijg je echt mos dat in een sphere (bol) groeit! Komt ook zo los omdat de aanhechting heel beperkt is!

@Nigel: ivm het mengen van mossen denk ik dat je echt moet uitkijken naar het groeitempo van de verschillende mossen! als je Fissidens met bvb java zal mengen zal je fissidens geen kans hebben!

Zou dit bvb ook kunnen met Levermos? Dit hecht bij mij nergens op!
 
Ja dit is echt prachtig! Als je gewoon op het hout bind (zoals ik gedaan heb) dan krijg je echt mos dat in een sphere (bol) groeit! Komt ook zo los omdat de aanhechting heel beperkt is!

@Nigel: ivm het mengen van mossen denk ik dat je echt moet uitkijken naar het groeitempo van de verschillende mossen! als je Fissidens met bvb java zal mengen zal je fissidens geen kans hebben!

Zou dit bvb ook kunnen met Levermos? Dit hecht bij mij nergens op!

Heb je gelijk in! Ik zat te denken aan een mix van Fissidens fontanus met riccardia chamedryfolia.

Ik zou het houden bij de mos die goed hecht aan hardscape. Zoals Fissidens fontanus, riccardia, Java en Taiwan.
 
  • Leuk
Waarderingen: yov
Dat ik een goed punt van yov. De snelgroeiende gaat altijd overwoekeren.
En let wel op dat yoghurt methode het beste werkt bij kleinblijvende mossoorten. Grotere soorten zoals Java, flame, christmas e.d. kunnen beter vastgebonden of vastgelijmd worden.
 
Wen je dan de mossen voordat ze in de bak gaan uiteindelijk aan de natte omstandigheden? Ik neem aan dat je na het blenderen het op het hout smeert en dat er wel iets over het bakje gaat ivm de vochtigheid?
 
Wen je dan de mossen voordat ze in de bak gaan uiteindelijk aan de natte omstandigheden? Ik neem aan dat je na het blenderen het op het hout smeert en dat er wel iets over het bakje gaat ivm de vochtigheid?

Ja zeker de dry start methode wordt toegepast. Doorzichtig folie erover met een kleine opening om schimmels tegen te gaan. 1 keer per dag luchten en sproeien.
 
Ok, dus net als je bij gewone plantjes doet zeg maar. Ik had nog nooit van deze blender methode gehoord moet ik zeggen😀😀
 
Dit is ook nieuw voor mij maar wel interessant om te weten :thumbs:
 
Ik heb er ook niet eerder van gehoord.. wat is precies het voordeel van yoghurt in de mix?
 
Ik heb er ook niet eerder van gehoord.. wat is precies het voordeel van yoghurt in de mix?
De bacterie Lactobacillus acidophilus zorgt ervoor dat de ontwikkeling van schimmels word beperkt.
Met name fungus. Zeker omdat je het opkweekt in hoge luchtvochtigheid en hogere temperatuur geef de schimmels minder kans op te ontwikkelen.
 
Ok, dus net als je bij gewone plantjes doet zeg maar. Ik had nog nooit van deze blender methode gehoord moet ik zeggen😀😀
Een blender is gewoon de makkelijkste manier om het mos klein te snijden. Maar gewoon fijnhakken met een keukenmes geeft dezelfde resultaten en is stukken goedkoper en geeft ook veel minder rommel 😀
 
De bacterie Lactobacillus acidophilus zorgt ervoor dat de ontwikkeling van schimmels word beperkt.
Met name fungus. Zeker omdat je het opkweekt in hoge luchtvochtigheid en hogere temperatuur geef de schimmels minder kans op te ontwikkelen.


Ok, op die manier. Ik dacht dat al waarom moet nou deze bepaalde bacterie erin zitten😀😀
 
Help Users

You haven't joined any rooms.

      You haven't joined any rooms.
      Terug
      Bovenaan