In de meeste volle Griekse yoghurt is deze wel aanwezig.Je moet wel pure yoghurt gebruiken, dus niet met stukjes fruit oid
Ik gebruik altijd die van van Dukat of Danone. Let wel dat je het niet te dik smeert en niet teveel yoghurt gebruiken.
Ik meng altijd alles gewoon op 'gevoel'. Niet te nat, anders druipt alles van je stenen/ hout af. Maar ook niet te droog omdat het dan niet te smeren valt met een kwastje.
Gebruik wel osmose water in de blender!
Ik heb geen idee wat de inhoud is van een bakje mos van die leveranciers, dus kan ik geen advies geven wat betreft hoeveel porties je moet hebben. Ik kweek al mijn mos zelf in een apart bakje en als ik weer wat nodig heb knip ik het daarvan weg voor een nieuw projectje.
Bekijk bijlage 16428
Koop maar gewoon een flesje bij AH voor 50 cent.
En ja, een beetje mooie mos is erg duur. Vooral die aparte fissidens soorten zoals Nobiles, sp Japan, crispulus en de Fox mini zijn prachtig mooi om te zien. En duur...
DAg Cornelius,Ik meng altijd alles gewoon op 'gevoel'. Niet te nat, anders druipt alles van je stenen/ hout af. Maar ook niet te droog omdat het dan niet te smeren valt met een kwastje.
Gebruik wel osmose water in de blender!
Ik heb geen idee wat de inhoud is van een bakje mos van die leveranciers, dus kan ik geen advies geven wat betreft hoeveel porties je moet hebben. Ik kweek al mijn mos zelf in een apart bakje en als ik weer wat nodig heb knip ik het daarvan weg voor een nieuw projectje.
Bekijk bijlage 16428
DAg Cornelius,
hoeveel tijd zit er tussen het smeren en de laatste foto ? Ik veronderstel dat dit een dry start methode is of anders spoelt je yoghurt er vanaf...?
Ja dit is gedaan met een drystart methode. In dit geval heb ik Fissidens fox gebruikt en dat groeit enorm traag. Het heeft er 10 weken over gedaan om zo te worden.
Na deze 10 weken heb ik het in mijn bakje gezet wat nu een mooie speelplaats is geworden voor mijn garnaaltjes.
Ik zal wat verdere info op papier zetten en er een topic over maken, want er zijn een aantal dingen die je wel mag doen, en wat je niet mag doen...
Ja dit is gedaan met een drystart methode. In dit geval heb ik Fissidens fox gebruikt en dat groeit enorm traag. Het heeft er 10 weken over gedaan om zo te worden.
Na deze 10 weken heb ik het in mijn bakje gezet wat nu een mooie speelplaats is geworden voor mijn garnaaltjes.
Ik zal wat verdere info op papier zetten en er een topic over maken, want er zijn een aantal dingen die je wel mag doen, en wat je niet mag doen...
Ja dit is echt prachtig! Als je gewoon op het hout bind (zoals ik gedaan heb) dan krijg je echt mos dat in een sphere (bol) groeit! Komt ook zo los omdat de aanhechting heel beperkt is!
@Nigel: ivm het mengen van mossen denk ik dat je echt moet uitkijken naar het groeitempo van de verschillende mossen! als je Fissidens met bvb java zal mengen zal je fissidens geen kans hebben!
Zou dit bvb ook kunnen met Levermos? Dit hecht bij mij nergens op!
Wen je dan de mossen voordat ze in de bak gaan uiteindelijk aan de natte omstandigheden? Ik neem aan dat je na het blenderen het op het hout smeert en dat er wel iets over het bakje gaat ivm de vochtigheid?
De bacterie Lactobacillus acidophilus zorgt ervoor dat de ontwikkeling van schimmels word beperkt.Ik heb er ook niet eerder van gehoord.. wat is precies het voordeel van yoghurt in de mix?
Een blender is gewoon de makkelijkste manier om het mos klein te snijden. Maar gewoon fijnhakken met een keukenmes geeft dezelfde resultaten en is stukken goedkoper en geeft ook veel minder rommel 😀Ok, dus net als je bij gewone plantjes doet zeg maar. Ik had nog nooit van deze blender methode gehoord moet ik zeggen😀😀
De bacterie Lactobacillus acidophilus zorgt ervoor dat de ontwikkeling van schimmels word beperkt.
Met name fungus. Zeker omdat je het opkweekt in hoge luchtvochtigheid en hogere temperatuur geef de schimmels minder kans op te ontwikkelen.
Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.