Ivoor slak?


M

Madelief

Guest
Afgelopen week heb ik bij de LFS wat spulletjes aangeschaft voor mijn nieuwe garnalenbakje.

Daar hadden verschillende prachtige slakken zitten o.a. een aantal ivoor- en piano slakken. Qua vorm spraken de ivoorslakken mij erg aan. Aldus ben ik naar huis gegaan met 2 slakken voor mijn nieuwe bakje. Thuisgekomen kan ik bijna niets over deze slakken vinden :book:.

Alleen in de link van de leverancier staat wat info: https://www.ruinemans.com/nl-NL/7698/ivoor-slak-indonesie.html

Daarnaast heb ik ook geen idee waar de naam vandaan komt, want echt ivoor kleurig zijn ze niet:p. De medewerker vertelde mij wel dat ze sinds ze in de winkel zaten erg verkleurd zijn.

Ze lijken het in het bakje naar de zin te hebben en zoeken elkaar veel op (zie foto's). Is er iemand die mij iets meer kan vertellen over deze slakken?

Hierbij wat foto's:

IMG_6332.JPG
IMG_6333.JPG
IMG_6328.JPG
IMG_6330.JPG
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hi @Madelief , Dat 'ivoren' laagje lijkt meer een soort kalk of zo wat er in hun omgeving is op gekomen, maar niet eigen is aan de soort. Ik heb er een aantal maanden geleden ook een aantal gekocht en dat laagje gaat er vrij snel vanaf, wat bij jou ook al het geval is. Qua gedrag en voer zijn ze bij niet anders dan Tylomelania's.
 
Bedankt voor de info. Dat had ik nog niet kunnen vinden en hier heb ik echt wat aan.
 
Even een kleine update i.v.m. de Ivoorslakken.

Ze doen het erg goed en struinen lekker de bak door. Blijkbaar heb ik een man en een vrouw, want ik heb vandaag het eerste jong ontdekt. Nog heel erg klein en een al een mooie lichte kleur.:smitten:
 

Terug
Bovenaan