Garnalen zitten op elkaar?


E

Etienne98

Guest
Ik zie net dat er steeds garnalen op een vrouwtjes garnaal zitten. Het vrouwtje wil steeds weg zwemmen, maar dit lukt niet. Het ziet er echt zielig uit. Zijn ze aan het paren? Ik ben bang dat ze dood gaat als dit zo door gaat. Is dit normaal?
 
Hier wat fotos

IMG_5562.JPG
IMG_5563.JPG
IMG_5564.JPG
 
De vrouw lijkt net vervelt, dus paring lijkt mij het meest logisch.



Dit lijkt er heel erg op ja!
Ik weet niet of ze vervelt is, heb namelijk geen vervelling zien liggen.
Wel zwemmen de garnalen super hard door het aquarium.
Hoe lang duurt het voordat garnalen jonkies kunnen krijgen? Ik heb een tijdje geleden namelijk veel jonkies gekregen en vraag me af vanaf wanneer zij zich kunnen voortplanten.
 
3-4 maanden geloof ik.

als ze net zijn verveld zijn ze (meestal) wat doorzichtig/wittig, zoals jou vrouwtje er nu uitziet zegmaar :)
en ja op zo´n moment schieten alle mannen door de bak heen.
 
Als ze hard door de bak zwemmen dan laten de vrouwtjes bepaalde stoffen vrij waar de mannen op reageren en dan kun je dit dus als resultaat krijgen.
Ik moet zeggen dat ik nog steeds niet weet wat ze dan doen hoor:D:D:juggle:
 
Is het vrouwtje dood dan? Inderdaad heel erg raar

Ik weet bijna 100% zeker dat het vrouwtje dood is. Ze probeerde steeds weg te zwemmen en op een rustig plekje te gaan zitten. Ze lag toen al een beetje op haar zij. Er gingen constant paar garnalen achter haar aan
 
Ik moet wel zeggen dat er in paar dagen tijd nog 2 andere garnaaltjes zijn dood gegaan en vervolgens werden opgegeten door de rest. Iewll

Ga morgen maar eens het water testen voor de zekerheid
De garnalen worden 1 keer per dag gevoerd, lijkt me niet dat ze honger hebben. Als ik ze voer geef, lijkt t soms alsof ze er wel 'ruzie' om maken. Dit probeer ik te verminderen door het voer klein te maken
 
De paring bij garnalen is in principe net een onvrijwillige gangbang en gebeurd weleens meer dat een vrouwtje het niet overleeft maar omdat je aangeeft dat er al meerdere zijn overleden kan er best iets mankeren idd.
 
Tja dode garnalen eten ze inderdaad op, maar een levende garnaal opeten heb ik ze nog nooit zien doen. Maar als je het op google gooit schijnen er toch behoorlijk wat mensen te zijn die hetzelfde als jij hebben gezien. Het gebeurt dus blijkbaar wel, maar hoe je het kan voorkomen kan ik je helaas niet mee helpen.
 
Na het vervellen is een vrouwtje inderdaad kwetsbaar en verschuilt zich vaak. Soms kan dit de dood ten gevolge hebben of is de garnaal toch zwak/ziek geweest en hebben ze haar te pakken genomen.
 
De garnalen worden 1 keer per dag gevoerd, lijkt me niet dat ze honger hebben. Als ik ze voer geef, lijkt t soms alsof ze er wel 'ruzie' om maken. Dit probeer ik te verminderen door het voer klein te maken


Dat vechten zie ik hier ook hoor en ik voer ze 3x per week en dan nog 1x iets van blad erbij. Dagelijks is in principe niet nodig.
 
Ph 6
Gh 8

NO2 is 0

Paar maanden geleden was de gh telaag. Heb toen met osmose water en gh+ poeder de gh moeten verhogen. Op dit forum raade ze me 190 microsiemens aan. Zit nu op 170, vandaar die verhoogde gh denk ik... wat nu?
 
Ik lees op internet dat ik de waarde kan verlagen door osmose water toe te voegen. Moet ik hier wel mineralen poeder doorheen mengen, zo ja hoeveel ppm dan?
 
Ik heb de TB op een uS van rond de 290 zitten en ik zou kijken op welke waarden de kweker deze had zitten en dat ongeveer aanhouden. Ik maak dus osmose aan en met GH+ mineral breng ik dat op een uS van rond de 280-290.
Een ph van 6 en een gh van 8 klikt niet verkeerd hoor.
 
Ik heb de TB op een uS van rond de 290 zitten en ik zou kijken op welke waarden de kweker deze had zitten en dat ongeveer aanhouden. Ik maak dus osmose aan en met GH+ mineral breng ik dat op een uS van rond de 280-290.
Een ph van 6 en een gh van 8 klikt niet verkeerd hoor.

De kweker had een us van 300
Ik dacht dat de gh niet hoger mocht komen dan 6.
 
Ik zou deze waarde dan ook zo ongeveer aanhouden.

In een mail zei de kweker: 300 microsiemens
En dit staat op de site (onlineaquariumspullen waar ik ze heb besteld)
  • Geleidbaarheid: 250-350 microsiemens
Nu heb ik 170 ppm, dus 255 US.

Maar dan laat ik de waarde zoals deze nu is.
 
Als ze het verder goed daarop doen dan zou ik dat niet gaan veranderen want zo heel veel scheelt het ook weer niet. Hier varieert het ook vaak wel 20-30uS hoor.
 
Krijgen ze alleen groenvoer of ook voedsel met dierlijke eiwitten?
 
Ja ik heb diverse bakjes met garnalen en dat ze een net vervelde vrouw echt aanvallen heb ik niet snel zien gebeuren. Laat staan dat dit zo snel achterelkaar vaker gebeurt. Het kan best zo zijn dat deze of al dood is geweest of dat deze ernstig verzwakt is geweest en dan vallen ze ook vaak wel aan.
 
Of was deze al dood?

Volgens mij niet..
Ik zag van te voren wel dat de garnalen actief door het aquarium aan het zwemmen waren. Een vrouwtje had zich volgens mij verveld. Ik zag ook een grote dikke garnaal (vermoedelijk een vrouwtje) steeds wegzwemmen, verder had ik er niet echt op gelet. Even laten loop ik langs het aquarium en zie ik een grote dikke garnaal dood liggen, met garnalen erop zitten..

Dit is nu dus al de tweede keer voor zover ik weet. Ongeveer een week geleden zag ik ook een dode garnaal liggen (alleen het hoofd). Ook zo’n grote waar ze aan gegeten hebben. Vraag me af of daar ook hetzelfde mee gebeurd is, want dan zijn er al 3 dood in korte tijd.

Toen ik begon met het aquarium had ik 15 cr garnalen gekocht. Daarvan zijn er nu dus niet veel meer over. Ik heb nu vooral veel kleinere garnalen, die zich volgens mij nog niet kunnen voortplanten. In ieder geval de vrouwtjes, denk ik. Want het zijn steeds mannetjes die op die grotere vrouwtjes garnalen af gaan.
 
Zover ik het lees is dat potje puur plantaardig. Ik moet bekennen dat ik ook niet weet in hoeverre ze dierlijk voer nodig hebben.

Hoelang heb je deze volwassen garnalen nu?
 
Als ik kijk bij de vele soorten die een zaak aanbiedt dan zie ik dat haast alles gewoon plantaardig is namelijk.Zelf heb ik 3 of 4 soorten en heb dat doorelkaar gemengd maar zover ik weet is dat ook plantaardig.
 

Terug
Bovenaan