Easylife AlgExit en BlueExit combineren


D

David De Meulemeester

Guest
Hallo

De Algengroei in mijn aquarium is gevorderd en wil dit nu aanpakken met produkten aangezien de rest niet wil lukken..

Nu heb ik al 1 week geleden AlgExit toegevoegd (kuur van 4 weken)
Ik heb ook veel blauwe en bruine algen op mijn acherwand en kienhout..
Kan ik BlueExit combineren met Algexit?
Of doe ik best een nieuwe kuur na de AlgExit?

groeten David
 
Beide niet doen! Stel dat je de algsoorten al weet te verminderen dan heb je ze in een mum terug! Oorzaak opsporen en oplossen! Geef de waterwaarden maar eens, eventueel met foto's van de problemen.
 
Ik zou net als Ben zeggen spoor de oorzaak op en begin liever niet met die middeltjes.
 
En zeker geen BlueExit gebruiken als je geen blauwalgen hebt.
 
Deze middag de waterwaarden nog eens gecontroleerd.. Ik zie inderdaad enkele veranderingen buiten de laatste test..
De KH lijkt me veel te laag..
Hoe zouden jullie dit oplossen?
Ik filter met de bovenste juwelsponsen en eronder turf en siporax..
Hopelijk kunnen jullie me aanraden wat ik kan veranderen. Groeten
D6AF4971-7A8A-4B6E-8A8F-194C7FCC013F.jpeg
87B09651-F9FC-4ACA-8337-BC2C7F74CAFE.jpeg
96906909-3744-4BAE-89D1-C682A84D21AE.jpeg
8B543002-51DB-4461-B8AC-41E1F3EBB1DC.jpeg
 
je NO3 en Po4 zijn erg laag. gebruik je plantenvoeding? en heb je een totaal plaatje van je bak? ik denk dat je planten geen voeding hebben en daarom dus stoppen met stoffen opnemen en groeien waardoor algen de overhand nemen. voeg je ook co2 toe?
 
Ik zie ook dat de no3 en po4 eigenlijk te laag zijn en de baardalg zal waarschijnlijk een co2 tekort zijn. Je lage kh zal mede door het turf worden veroorzaakt.
 
Dit is mijn bak (juwel rio 180)
Qua plantenvoeding gebruik ik wekelijks Easy-Life Profito en Ferro en dagelijks Easycarbo, heb ook nog Fosfo die ik 1maal gebruikt heb over maand of 2 om de PO4 omhoog te krijgen..
Ik ben vorige week begonnen met het toedienen van CO2 met de Sera start set (met tabletten), dit is om te beginnen omdat ik nooit met CO2 heb gewerkt, overstap naar flessen komt er ooit wel..
Ik filter over turf (Sera Super Peat) omdat ik met dwergcichliden in de bak zit (aangeraden in de speciaalzaak)..
ABE648CA-A5B0-4325-8065-4483F9976E39.jpeg
 
denk dat je dosering erg laag is als je het 1 maal per maand of 2 maand gebruikt. je planten gebruiken dit namelijk om te groeien. wanneer er niet genoeg voedingsstoffen zijn zal de plant niets opnemen en dus niet groeien waardoor je algen de overhand nemen. de baardalg (pluisjes) komt door co2 te kort of slechte stroming. de rottigste alg die er is vind ik want zelf stoei ik hier ook nog steeds mee. je kunt beter stoppen met algexit en spulletjes omdat je hier niet de oorzaak mee aanpakt. wat je dan krijgt is dat als het weg is stop je met alg exit en dan komt het net zo hard weer terug als je de oorzaak niet aanpakt
 
Tegen baardalg helpt een carbostootkuur vaak goed maar ja het is weer symptoombestrijding. Ik betwijfel ook of die tabletten stabiel zijn qua co2 maar ik heb daar geen ervaring mee.
 
Als je CO2 gebruikt met een KH van 3 en een PH van 7 is je CO2 gehalte in je water ongeveer 8.9 mg/ltr.
Met deze KH kun je met je PH naar 6.7 / 6.6 toe. Je geeft dan resp. 22.3 / 17.7 mg/ltr CO2.

Als je deze waarden behaalt heb, ga je 6 ml Profito per dag geven, en tijdelijk totdat je de baardalgen ziet afsterven 3 ml tot maximaal 6 ml Carbo per dag.
 
De No3 en de PO4 zijn beiden 0, ook omdat je planten voeding alleen sporen elementen zijn welke geen nitraat en fosfaat bevatten, zonder deze zal je geen gezonde planten groei krijgen en kunnen de algen toeslaan.
Ik raad aan om een voeding te zoeken waar dit wel inzit en eventueel apart gemengd kunnen worden.
https://www.aquariumbemesting.nl/.
 
Meerdere wegen naar Rome dus.
Helaas zijn de all in one voedingen niet te sturen wat in het geval van David in het begin wel handig zou zijn, zeker om zijn No3 en Po4 wat te verhogen en de sporenelementen te behouden.
 
Ik zou dan gewoon voor een losse stockoplossing gaan. Bij de EI zit je wel aan flinke waterwissels vast natuurlijk.
 
ja je hebt grote waterwissels bij de ei maar sinds ik die gebruik heb ik veel en veel minder last van alg. ik heb alleen nog een lichte baardalg. ik denk zelf dat de EI wel de beste oplossing is hier vooral als je naar je waterwaardes kijkt.
 
Ja als alles goed is dan is de kans op algen met de EI bijna nihil. Er spelen wel meer factoren zoals circulatie maar goed een voedingstekort zal niet snel de oorzaak zijn.
 
Ik heb de all in one plantenvoeding van plantedbox vandaag ontvangen, ga hier zo snel mogelijk mee aan de slag..
 
Ik zie ook dat de no3 en po4 eigenlijk te laag zijn en de baardalg zal waarschijnlijk een co2 tekort zijn. Je lage kh zal mede door het turf worden veroorzaakt.
Hier liggen inderdaad de oorzaken, zo denk ik ook. We zien Baardalg, dan gaan de gedachtes naar een CO2 tekort. Je nitraat/fosfaat gehalte moet je proberen op een 10:1 niveau te krijgen. Bijvoobeeld,
NO3 20 mg/l dan zou het mooi zijn als je PO4 2 mg/l is.
 

Terug
Bovenaan