Kan ik twee verschillende soorten labyrint vissen bij elkaar plaatsen?


Lukas.vp.

Member
Lid geworden
8 december 2017
Berichten
8
Leeftijd
22
Hoi,

Ik ben een bak van 1 meter aan het inrichtten als Sumatra blackwater biotoop aquarium.

Ik vond de sphaerichthys osphromenoides heel mooi en het idee was om daar een beetje een bestand om heen te maken.

Het bestand wat ik had bedacht was:

-groep sphaerichthys osphromenoides.

-groep pangio kuhlii.

-clea helena.

-school trigonostigma heteromorpha/hengeli.

Nu vind ik de trichopsis vittata ook een heel mooi en interessant visje maar ik ben bang dat die niet goed samengaat met de chocolade gourami. Heeft iemand hier ervaring meer of misschien met het houden van meerdere soorten labyrintvissen?

Daarnaast dacht ik er misschien ook aan om een schooltje brevibora dorsiocellata er bij te plaatsen maar ik weet niet zeker of het niet mooier is om het gewoon bij één scholenvis te houden.

Gr, Lukas
 
Ik denk dat 2 scholen in 1 meter mooi zouden zijn het ligt er wel natuurlijk aan hoe groot en vredelievend ze zijn scholen zijn.
H oiud ook rekening met de waterwaardes en voeding.

Gouramis mag je nooit bij barberelen zetten omdat barberelen nog wel is aan de lange vinnen en sprieten van de Gourami wil 'knagen'

Goeramiesoorten houden van rust ook wensen Goeramie's veel drijfplanten voor hun welzijn.

Uit de familie van Gourami's (Osphronemidae) zijn er inderdaad soorten die je kunt combineren.

De meest 'bekende' gourami's - Betta's (ja, die zijn ook familie), dwerggourami, honinggourami, dwergknorgourami, knorgourami - zijn allemaal oppervlaktegericht en daarom geen gunstige combinatie.

Als het goed is kun je deze soorten wel combineren met bijvoorbeeld de chocoladegourami (Sphaerichthys osphromenoides) en vaillants chocoladegouramis (Sphaerichthys vaillanti) en Parosphromenus soorten.

Misschien is dit wel goed om door te lezen?
https://www.google.nl/url?sa=t&sour...Vaw1q3nHmC7i-9ivktEt_NSBP&cshid=1535126884406
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor jullie reactie.

Alle vissen leven in de zelfde omstandigheden aangezien ze uit ongeveer dezelfde habitat en streek komen ook heb ik al veel onderzoek gedaan en goed gekeken naar het karakter van de soorten dus in principe zit het met alle vissen wel goed. De enige vraag die ik had was dus of die goerami soorten bij elkaar konden maar dat kon ik dus niet vinden.

Ik denk dat ik het aan de eigenaar van utaka (aquariumwinkel) in Amersfoort zal vragen aangezien hij veel verstand heeft van biotopen en dergelijke maar het handigste lijkt mij dan toch wel om het niet te doen aangezien ze zich allebei in de bovenlaag bevinden.
 
Gouramis mag je nooit bij barberelen zetten omdat barberelen nog wel is aan de lange vinnen en sprieten van de Gourami wil 'knagen'
Hoezo??? Volgens mij grote onzin.
Jaren barbelen en gourami’s gehad, zonder problemen.
 
Mijn ervaring met meerdere soorten Gourami's bij elkaat is steeds hetzelfde geweest over een lange reeks van jaren. De GROOTSTE exemplaren zullen uiteindelijk als enige overleven en knokken elakaar dan in de paartijd de tent uit. Dat geldt voor de robuustere soorten ,maar ook voor de heel gevoelige soorten, waarbij stress een heel grote rol kan spelen. Beter is het om het bij 1 soort te houden.
 
@MarcelK Eerlijk gezegd had ik gehoopt op een normale reactie. Misschien had je het niet zo bedoeld maar het las niet zo fijn iig.


Ik bedoelde Sumatranen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik heb in mijn Borneo bak 3 soorten labyrinthvissen zitten, geen enkel probleem, T. leerii, S. vaillanti en P. sp. sentang.
Sphaerychthis soorten zijn geen 'typische' labyrinthvissen, ze zwemmen niet aan de waterlijn zoals Trichopsis dit wel doet.
Ik zie hierin dan ook geen probleem.

Trigonostigma soorten zijn echt geen probleem bij gourami's, totaal geen vinnenbijters en echt hele leuke visjes. Kunnen prima bij elkaar.
Ik zou echter wel de hengeli nemen en niet de heteromorpha.
De labyrinthvissen die je wilt zijn niet zo groot, en zullen al snel wegvallen tegen heteromorpha.
 
Er zijn héél veel soorten barbelen. Hier ging het over Trigonostigma-soorten, die bij mijn weten erg vreedzaam zijn.
En sumatranen (Puntigrus tetrazona) staan weliswaar inderdaad bekend als vinnenbijters, maar ik ken ook aardig wat mensen die deze soort zonder enige agressie hebben gehouden.

Sorry, maar gezien het bovenstaande vind ik jouw post aanzienlijk minder normaal dan die van Marcel.
Als je iets wilt bijdragen aan discussies hier, zorg er dan tenminste voor dat je die bijdragen begrijpelijk formuleert en behoorlijk kunt onderbouwen.
 

Terug
Bovenaan