Garnalen in gezelschapsaqua 1meter


B

Beckje

Guest
Ik heb een nieuw aquarium gekocht, nadat mijn oude 1meter is gaan lekken als een mandje...
Daar zat dus een japonica bij. gezien ik die zoooo leuk vond heb ik nog wat vuurtjes erbij gekocht (die zie je wat beter) en de japonica heeft zich bij de groep aangesloten en ze zijn lekker aan het dwarrelen/poetsen samen.

Nu is het een groepje van in totaal 4/5 garnalen (ben er 1 kwijt, maar die kan ook goed verstopt zitten)
hoeveel raden jullie eigenlijk aan? en kan ik van beide soorten een flinke groep nemen?

ik heb als vissen:
zwaarddragers, 2 purperkoppen en een ancistrus en een aantal vuurneons.

de purperkoppen vinden de garnalen erg interessant, maar heb zat plantjes en holletjes waar ze zich kunnen verstoppen.

oja en waar moet ik op letten? hebben ze nog speciaal voer nodig? ze zitten zo druk van alles te eten lijkt het.
 
Garnalen moet je normaliter met minimaal 10 houden want het zijn groepsdieren. Hoe dat bij de Japonica zit weet ik niet precies.
Hou er rekening mee dat wat in de bek past als prooi wordt beschouwd dus zorg voor voldoende schuilplekken.
 
sowieso wilde ik per groep stukje of 15-20 houden. maar meer is natuurlijk ook leuk, geen idee hoeveel je in een meterbak leuk kan houden en of het echt slim is japonicas met vuurtjes te combineren? vind het zulke grappige beestjes.
heb allemaal holle nepstenen neer gezet, hoop plantjes (nog deels neppe tot ik weet welke echte er komen) en stenen zo neergelegd dat ze zich er lekker onder kunnen verstoppen.
 
en qua voer? ik gooi er soms een schijfje komkommer in, maar dat lijkt me niet voldoende?
 
Over het algemeen eten vuurtjes wel met de pot mee, als je bak al langere tijd draait zullen ze zat te eten vinden, maar een extra stukje blad als Catappa, brandnetel of Mulberry vinden ze wel prettig op zijn tijd.
 
In de lokale viswinkel heeft die een stuk of 5 japonicas in zijn sierbak. Als die daar een algentabje in smijt neemt die garnaal het helemaal tot zich, verstopt die zichzelf ermee en komt pas terug tevoorschijn als het helemaal op is.
Alles wat die kan pakken pakt die gewoon.
 
In de lokale viswinkel heeft die een stuk of 5 japonicas in zijn sierbak. Als die daar een algentabje in smijt neemt die garnaal het helemaal tot zich, verstopt die zichzelf ermee en komt pas terug tevoorschijn als het helemaal op is.
Alles wat die kan pakken pakt die gewoon.


Krijgt ie dan niet gewoon te weinig voer of juist dat er rovers in t aquarium zitten en dat ie daarom zo fel is op voer?

Volgens mij gaan de purperkoppen niet goed samen met garnalen; purperkopjes zijn barbelen en barbelen eten garnaaltjes als ik t goed heb.
Het nadeel aan garnaaltjes in een aquarium met een rover is dat de garnaaltjes zich goed gaan verstoppen en nouwelijks zichtbaar meer zijn. Als ze zich veilig voelen krioelen ze lekker de hele dag door de bak.

Overigens kunnen Japonica's prima in kleinere groepjes hoor, maar solitair zou ik ze niet houden. Als je er een paar hebt ziet het er ook leuker uit, zo'n klein legertje wat de bak netjes schoon houdt; helemaal top.
 
@WJ sorry voor mijn late reactie, maar ik weet dat niet zo goed. Alleen dat ik dat eens gezien heb toen ze hem voerde en de reacties die ik daarop kreeg. Wel zitten er nog kleine visjes bij.
 
sowieso wilde ik per groep stukje of 15-20 houden. maar meer is natuurlijk ook leuk, geen idee hoeveel je in een meterbak leuk kan houden/QUOTE]

Vraag mij af of je 15 tot 20 stuks echt veel tezien gaat krijgen in een meter bak. Hoeveel erin kunnen...heel veel:) heb er hier denk ik zeker 1000 zitten in een 1.10 meter bak. Je hoeft voorlopig nog niet bang te zijn voor overbevolking
 
In mijn Rio180 zitten verdwaalde vuurgarnalen die mee zijn gekomen met een paar plantjes toen ik een ander aquarium opdoekte.
Het worden er langzaam meer en zijn mooier rood dan dat ze alleen in een aquarium zaten

Verder in het aquarium kegelvlekbarbeel, Goeramis en corydoras.
Baby's niet te zien maar er zijn genoeg verstopplaatsen.
 

Terug
Bovenaan