muskusschildpadden krijgen een nieuwe bak


Matthijsxr

Well-known member
Lid geworden
24 oktober 2015
Berichten
123
Leeftijd
23
Locatie
drachten
hallo,

mijn kweek groep van Sternotherus odoratus was toe aan een nieuw aquarium en het leek mij wel leuk om dit te delen.

eind vorig jaar heb ik een schildpadden aquarium gekocht van 120 x 60 x 45 (lxbxh), deze heeft een eiland voor het zonnen en een bak waar ze hub eieren in kunnen leggen (dit ontbrak in de vorige bak).

IMG_20180929_133250.jpg

hier een foto van de bak toen ik hem net had. hij heeft een poos op de keuken tafel gestaan omdat de kamer waar hij in komt te staan nog niet helemaal klaar was. maar de kamer is af dus ben er al weer druk mee bezig geweest.

mvg,

Matthijs
 
hallo,

ik heb besloten om er geen 3d achterwant in te maken vond dat niet zo'n succes met schildpadden, daarom heb ik de achterkant zwart geverfd.
het plan is om met stukken houd een grote boomwortel te maken die van links naar recht door de bak loopt.

IMG_20181013_185432.jpg


mvg,

Matthijs
 
Ik heb geen verstand van schildpadden en wat erbij komt kijken maar ik vind het wel leuk om te zien wat dit gaat worden.
Veel succes!
 
Ziet er leuk uit, niet veel mensen gaan voor een natuurlijke bak met schildpadden. Ga je ook bladeren gebruiken of allen zand?
 
Is zeker alleen voor de winter?

Dan met warmte weer naar buiten?
 
Ziet er leuk uit, niet veel mensen gaan voor een natuurlijke bak met schildpadden. Ga je ook bladeren gebruiken of allen zand?
bladeren geven alleen maar troep met schildpadden. Worden toch allemaal in 1 dag in stukken gescheurd.
 
Dat is de bedoeling... Ik bedoel eiken of beukenbladeren op de bodem he, geen levende planten.
Ja dat bedoel ik, die worden juist in stukken gescheurd. Geeft veel puinhoop. Persoonlijk vind ik het niet prettig in mijn bak. Ik heb het een tijdje gedaan bij mijn muskusschildpadden maar met verschonen is het super onhandig.
 
Ziet er leuk uit, niet veel mensen gaan voor een natuurlijke bak met schildpadden. Ga je ook bladeren gebruiken of allen zand?
dank je, ik ga dat met de balderen zeker uit proberen maakt het weer een stuk natuurlijker. het liefst zet ik er ook nog wat planten in maar denk dat die zo opgegeten worden
 
hallo,

het aquarium staat nu op zijn plek en heb hem even gevuld om te testen op lekkages, die had hij gelukkig niet alleen begon het verf op het glas los te laten. dus ik heb maar besloten om dit er af te halen en er een zwarte raam sticker op te gaan plakken. veder heb ik nog wat mooie stukken hout gevonden bij de hornbach.
IMG_20190119_192823.jpg

hout even gepast en ben erg blij met het resultaat. (dit is voor de eerste keer vullen)
mvg,

Matthijs
 
Na het hout nog wat verplaats te hebben en de mooiste opstelling te hebben gevonden heb ik het vast gekit aan elkaar en aan het aquarium. Op de kit heb ik cocopeat gedrukt om het zo natuurlijk mogelijk te laten lijken. het hout bestaat uit 5 stukken en als je daar kit tussen ziet is dat niet mooi.

IMG_20190120_153724 (1).jpg

De uitgang van het filter komt in de ruimte tussen het hout, hier heb ik met touch n foam een bakje gemaakt zodat het water word opgevangen en het door de twee openingen in het hout naar buiten loopt.
 
ondertussen heb ik de groep schildpadden uitgebreid met vier nieuwe exemplaren, 3 vrouwen en 1 man. dit is ook een ander soort Sternotherus carinatus. deze gaan net zo'n bak krijgen maar dan in spiegelbeeld zodat ze naast elkaar kunnen staan. De bedoeling is om met hout ongeveer het zelfde te maken als nu, alsof het 1 grootte boomwortel is in twee aparte aquariums

mvg Matthijs
 
Eindelijk kan ik na een lange pauze een update geven, de tweede bak is er en nu kan ik er eindelijk mee bezig. deze week ga ik een begin maken aan de verlichting en al wat spelen met de inrichting van de bak,
IMG_20190302_175547.jpg


zo komen de twee bakken naast elkaar te staan, zoals ik al eerder had gezegd is het de bedoeling om 1 grote boomwortel te maken die dan in beide bakken zit

groeten Matthijs

IMG_20190302_175540.jpg
 
Eindelijk kan ik na een lange pauze een update geven, de tweede bak is er en nu kan ik er eindelijk mee bezig. deze week ga ik een begin maken aan de verlichting en al wat spelen met de inrichting van de bak,Bekijk bijlage 269003

zo komen de twee bakken naast elkaar te staan, zoals ik al eerder had gezegd is het de bedoeling om 1 grote boomwortel te maken die dan in beide bakken zit

groeten Matthijs
 
En hoe is het met de schildpadjes? :)
 
hier is die dan de update, de schildpadden doen er erg goed en hebben het volgens mij wel naar hun zin ik zou binnen kort even een foto maken. ik heb nog geen eieren gespot dus ik denk dat ze dit jaar overslaan vanwege de stress die ze hebben gehad met verhuizen enzo.
 

Terug
Bovenaan