Begin


C

chesed

Guest
Ik wil een aquarium kopen voor wat guppy's en neon tetra's
Maar ik vind het moeilijk.. een super fish of Biorb of Boyu.. ziet er allemaal prachtig uit maar wat is beter?
 
Welkom chesed.
Ik zou zeker voor een aquarium gaan van 60 of 80 cm groot, daar hebben vissen ruimte om te zwemmen en wat meer water ook.
 
Je kan eens kijken naar de Aquatlantis 60 cm met led bij de Hornbach voor dik 50 euro compleet.
 
Ik zat te denken aan deze:
Superfish Home 110 Aquarium Zwart


Superfish Home 110 Aquarium Zwart is een prachtig en uniek aquarium welke eenvoudig is te installeren. Daarbij is dit handige plug and play aquarium ook gemakkelijk in onderhoud. Ook is het zeer geschikt om te gebruiken wanneer u doet aan aquascaping!

Dit aquarium zal dankzij het prachtige design heel mooi staan in iedere ruimte, van woonkamer tot aan kantoor!

Het aquarium wordt geleverd met de volgende toebehoren:


  • LED verlichting (12 Volt, 27 Watt) met een lange levensduur en is energiezuinig
  • LED verlichting, wit en blauw gekleurd, met aparte bediening
  • LED tiptoetsbediening, u kunt hiermee de LED verlichting dimmen
  • Afstandsbediening
  • Binnenfilter (aqua-flow 300)
  • Zonsopgang-verlichting, bij inschakeling zal het licht na 30 seconden op volle lichtsterkte branden.
  • Afmetingen: 77,5 (L) x 36 (B) x 53 (H) cm
  • Inhoud: 118 liter
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Qua formaat een mooie maat hoor.
 
Niets mis mee.
 
Ik ben een beetje sceptisch over LED-verlichting voor zo'n klein prijsje. Dat kan toch nooit veel soeps zijn als je er wat planten in kwijt wilt?
 
Ik wil een aquarium kopen voor wat guppy's en neon tetra's
Maar ik vind het moeilijk.. een super fish of Biorb of Boyu.. ziet er allemaal prachtig uit maar wat is beter?
Sorry, ik zal de sceptische modus even uitzetten en je allereerst verwelkomen op dit forum. Leuk dat je jezelf hebt aangemeld en je hier verteld wat je plannen zijn en waar je tegenaan loopt. Je bent altijd welkom als je vragen hebt op dit forum. Maar ook als je wat te zeiken hebt zoals ik daarstraks. :engel:
 
:) Ik hoop heel veel van jullie te gaan leren..
Dus dank voor je welkom en kritische kijk
 
Welkom

Ik heb zelf de Superfish Home 80 en om heel eerlijk te zijn, ik heb spijt van deze aankoop, al heb ik nu mijn weg ermee gevonden en is het een leuk bakje geworden.
Je zult het wel raden, ik kan je de 110 niet aanbevelen ondanks het mooie ontwerp (smaken verschillen natuurlijk). De verlichting van de Home bakjes is zwak te noemen en zit erg gecentreerd. Plantjes zullen dus naar het midden groeien en een leuk plantenbakje kun je er zonder aanpassingen in mijn ogen niet van maken.

Met het interne filter dat er in zit kreeg ik met geen mogelijkheid een goede circulatie. Ik had veel last van zweefvuil dat ook op de plantjes kwam te liggen. Daarbij is het filter niet veilig voor garnalen, mocht je die in de toekomst in je bak willen. Het filter is zo ontworpen dat het paté maakt van garnalen. Ik weet dat @jessicapilon Superfish filtertjes wat heeft aangepast en ze daarmee veilig heeft gemaakt voor garnalen.

Ik heb zelf het filterhuis eruit gesloopt (meerdere leden hebben dat gedaan) en een tijd lang een ander dan meegeleverd intern filtertje gebruikt, uiteindelijk overgegaan op een extern filter voor dit bakje.

Mocht je nog vragen hebben over mijn Home 80, laat maar horen.
 
Ok dank je wel dit is duidelijk. De SF home valt af. Ik ga idd ook voor het ontwerp.
Daarom dacht ik ook aan de Biorb..
 
Ok dank je wel dit is duidelijk. De SF home valt af. Ik ga idd ook voor het ontwerp.
Daarom dacht ik ook aan de Biorb..
Biorb echt niet doen. Ik ken de in en outs niet maar ze zijn gewoon niet geschikt als aquarium (alleen al door het filter systeem).

De SF home valt af. Ik ga idd ook voor het ontwerp.
Misschien moet je anders denken. Ga niet voor het uiterlijk/ontwerp van de bak, maar zet je pijlen op de inrichting van je nieuwe bak. Daar kun je een echte eye catcher van maken. Dan heb je dat mooie ontwerp zoals van de Home niet nodig, dat leidt dan misschien zelfs wel af.
 
Stap 1: wat voor vissen en planten wil je graag?
Stap 2: stel een budget vast en kijk of dit past met je wensen.
Stap 3: ga dan goed rondkijken wat je mooi vindt...... let op, vaak komen er nog heel wat kosten bij.

Vergis je niet. Grotere modellen zijn duurder, maar bieden vaak ook meer mogelijkheden en kun je meer naar je eigen wens maken.

Je zal zeker niet de eerste zijn die na een jaar een grotere bak wil.... (val ik zelf ook onder)
 
Ik wil alleen wat guppy's en neon tetra's.. Je ziet door de bomen het bos niet meer.. als ik kijk naar een aquarium en dan de reviews lees (bv van Hornbach) dan is iedereen zo ontevreden..
Ik kom steeds op de Biorb terug ook door de
Aquascape, je ziet ze dan kant en klaar staan en dat is zo mooi
 
Biorb echt niet doen. Ik ken de in en outs niet maar ze zijn gewoon niet geschikt als aquarium (alleen al door het filter systeem).

Helemaal mee eens dus en ik ken diverse mensen die de Aquatlantis 60 led hebben (Hornbach) en die zijn allemaal tevreden hiermee. Maar je kan beter voor een 80cm gaan want dat biedt meer mogelijkheden zoals al is gezegd.
 
Ik heb hier ook een Aquatlantis LED 60 cd Hornbach staan. Prima bak met veel licht, alleen het interne filter is minder. Maar daar zijn genoeg alternatieven voor... zowel intern als extern
 
Denk er aan.... de scape moet je zelf maken... dus zorg voor een bak met een goede toegankelijkheid!
 
Probeer voor jezelf de lat niet te hoog te leggen en probeer het hierdoor toegankelijk te houden voor jezelf om de basis onder de knie te krijgen voor je vervolgstappen gaat zetten. Anders wordt het straks een tegenvaller dat het allemaal niet zo mooi wordt als je in gedachte had. Dat is mijn persoonlijke ervaring in het verleden namelijk geweest. :juggle:
 

Terug
Bovenaan