zoutbad?


J

JelleG

Guest
Mijn betta lijkt een zwemblaasprobleem te hebben. Ik heb de temperatuur al omhoog gedaan naar 27 graden, maar ik las iets over een zoutbad? Is dit nodig, en zo ja, hoe moet dit?
 

Of dit bij een zwemblaas werkt dat weet ik niet en dat kunnen anderen je wellicht zeggen.
 
Ja dat kan maar bij zwemblaas problemen is oorzaak niet bekend. Kan bacterieel wezen, parasieten, darmproblemen, genetisch foutje Zout kan heel goed werken maar als nieren van vis zijn aangetast juist niet. Als vis problemen heeft met nieren kun je op geen enkele wijze checken maar gaat dan zeker icm zout dood. Mensen met nier problemen ook geen zout. Zoutloos.

Ik wilde het eigenlijk niet noemen maar ik heb al wat zwemblaasproblemen gehad en vele therapieen geprobeerd en nooit eentje kunnen redden. Is misschien ontmoedigend voor TS. NT Labs is filterveilig middel dus ligt ook niet meteen biologisch evenwicht plat waardoor de vis tenminste in goed waterje blijft zitten wat zeker ten goede zal komen aan genezing. . Ik heb hier geen ervaring mee want ik wist toen nog niet van bestaan van dit middel. Maar niet geschoten altijd mis denk ik dan maar en duimen dat het helpt.

Op dit moment heb ik ook een grote sluier die soms uren op de rug ligt maar dat komt door de darmen. Als hij eenmaal goed heeft gepoept zwemt hij weer normaal. Is ook niet structureel op te lossen maar vis hangt rustig op rug geen stress dus ik hou het maar zo. Zolang hij na een paar uur weer gewoon rond zwemt en niet constant op de rug drijft moet het maar zo. Het is ook stress als ik hem telkens in een curver met zout moet zetten. In geval van darmen helpt dit wel maar zijn keuzens die je moet maken wat minst belastend voor vis is.
 
Ik ben dan benieuwd wat er in dat middel van NT labs zit als het niet de goede bacterien aantast in de bak en filter maar zoals ze schrijven wel de interne anti bacteriele infectie.
 
Active Ingredients:

– Acriflavine

– Aminoacridine HCL

Bovenste zit wel in meer medicatie onderste ken ik niet. Zal vast op net op te zoeken zijn.

NT labs volgens mij in Engeland en Amerika veel gebruikt product. Ik heb vroeger ook gebruikt maar ik vind de meeste zaken van hun te lang duren. Ik kuur liever heel kort maar vele zaken kan ik zien aangroeien onder microscoop dus dan kan dit. Heb je dit niet is lang kuren een betere optie zodat je zeker ben dat het verminderd/verdwijnt. Tegenwoordig ben ik overal erg vroeg bij omdat ik kan zien wat er aan de hand is m.u.v. bacterieel. Dit zie je zeg maar niet ontstaan. je ziet aan de vis maar dan al in stadium dat erg moeilijk is.

De heel lijn is filter veilig dus gebruiken geen middelen die biologisch evenwicht om zeep helpt. Voor beginners die nog niet meten met druppels is dit ook wel belangrijk.

Zijn zoveel medicatie lijnen en altijd een bepaalde afweging wat is het beste. De meest effectieve spullen zijn vrij agressief en is toch ook wel belangrijk dat juist word gebruikt en nazorg.

Zwemblaas problemen door bacterieen is bij mij het ergste wat me sluiers kunnen hebben, is gewoon einde oefening, maar ik weet niet hoe dit verder bij Betta s zit. De oorzaken zijn hetzelfde bij iedere vis hoewel natuurlijk sluiers hier veel gevoeliger voor zijn door hun lichaamsbouw maar ieder soort vis zal ook anders reageren op bepaalde medicatie en genezing etc.

Het is erg jammer dat er niet gewoon wat DA ook vissen doen. Zou eigenlijk gewoon standaard in hun opleiding moeten zitten. Zoveel mensen met vissen. Kanarie kan je ook mee naar dierenarts dus waarom geen vissen.
 
De heel lijn is filter veilig dus gebruiken geen middelen die biologisch evenwicht om zeep helpt.

Dat begrijp ik dus niet want het zou de ziekmakende bacterien wel killen maar niet de goede bacterien die wij juist graag willen. Waarom wel de ene en niet de andere bacterie vraag ik me dan af.
 
Omdat je vele soorten bacterieen heb. Een anti biotica maakt een bepaalde bacterie dood niet alle. In je lichaam miljoenen bacterieen die allemaal hun eigen werkzaamheden in je lichaam doen. Heb je ergens last van dan trachten artsen eerst te bepalen welke bacterie je last van heb. Dan gericht middel om die bacterie om zeep te helpen. Niet al je bacterien want dat is niet goed. Bijv. je heb blaasontsteking dan krijg je iets gericht voor die veroorzaker en laten de bacterieen in je darmen leven want als al je bacterieen in je lichaam dood dan ga je ook dood. Sommige bacterieen heeft je lichaam nu eenmaal nodig.

Je heb ook wel eens van een arts breed spectrum anti biotica die kuren pakken diverse soorten bacterieen aan. Artsen ook voorzichtig met geven van anti biotica omdat je resistentie krijg voor soort anti biotica.

Mijn stiefvader had katheter en vaak blaasontsteking. Bellen dan lag er kuurtje klaar. Op een gegeven moment werkt dit middel niet meer omdat er resistentie is. Dan ander middel. Dan komt er een tijd dat niets meer helpt. Krijgen bacterie niet meer dood. Blaas bacterie vermeerderen en gaat via bloedbaan naar andere organen en helpen die om zeep. Dan septisch en dan dood. Ook bij oude mensen is bacterie vaak doods oorzaak. Long onsteking is ook bacterie. Oudjes kunnen niet goed afweren. Overlijden vaak aan infectie ziektens.

In aquarium en vis ook vele bacterieen met hun eigen werkzaamheden. De een is nuttig de ander ziek makend. Ik denk zelf dat je ook nog wel te maken heb van zeg maar buitenlandse geimporteerde bacterieen die niet van nature bij elkaar kunnen. Als je vis uit isreal heb dan heeft die wat isrealische bacterieen leven op vis en in aquarium. Komt er een visje uit japan zal die ook wat mee nemen. Misschien kan visje uit isreal de japanse viezerik niet afweren. Zover reikt mijn kennis en informatie wat ik overal vandaan haal niet maar ik kan me er goed iets bij voorstellen. Bij discus gaan ook bepaalde landen niet samen. In Australie zijn ze erg streng qua invoer van plantaardige en dierlijke import omdat ze ellende willen voorkomen.
 
Het lijkt al beter te gaan met de betta, ik wacht denk ik gewoon even af...
 
Het lijkt al beter te gaan met de betta, ik wacht denk ik gewoon even af...

Goed om te lezen. Volgens mij zijn Betta s ook nogal vreet zakjes en heeft ie darm probleempjes? Verstop. Misschien even paar dagen geen eten geven zodat ie eerst zich even goed leeg peopt.
 
Goed om te lezen. Volgens mij zijn Betta s ook nogal vreet zakjes en heeft ie darm probleempjes? Verstop. Misschien even paar dagen geen eten geven zodat ie eerst zich even goed leeg peopt.
Dat zou misschien ook kunnen, hij neemt in elk geval geen eten aan, ook niet als ik het met een pincet bij zn mond houd. Als ie toch honger krijgt zijn er nog altijd jonge garnaaltjes:(
 
Het gaat heel goed met de betta, en ik hoop met dit mini-verslagje andere mensen te helpen.

Op 11 november zie ik dat de betta op de bodem ligt. Ik kijk of hij nog leeft, en even denk ik van niet. Dan zie ik hem toch een beetje bewegen, en ik ga opzoek naar wat het zou kunnen zijn, dat mijn betta zo op de bodem ligt. Ik doe eerst gelijk een 70% waterwijzen.

Op 12 november doe ik nog 2 keer een 60% waterwissel. Een in de middag en een in de avond.

Op 13 november constateer ik dat mijn betta waarsschijnlijk een zwemblaas probleem heeft. Ik zet de betta nu over naar een 10 liter garnalenbakje, welke een veel beter filter heeft. Maar ook meer stroming. De betta zoekt een rustig plekje op en beweegt bijna niet meer. Nadat ik de betta had overgezet naar het garnalenbakje, bracht ik de temperatuur omhoog naar 27 graden. Op dat moment dacht ik de betta morgen niet meer ging halen.

Op 14 november, in de ochtend, ga ik gelijk bij m'n betta kijken. Hij lijkt een stuk gezonder dan gister. Ik vind hem nu aan het wateroppervlak, bij het verwarmingselement. En nu, om 17:00 zwemt de betta weer zelf door het water, alsof het nooit anders geweest is.

De betta nam sinds maandag ook geen voer meer aan, en ik heb om de dag geprobeerd of hij een gevriesdroogde rode muggenlarf wou eten. Hij wees het steeds af, en dat doet hij nog steeds. Hij is dus bijna weer genezen, en ik heb goede hoop dat de betta het overleefd.

Ik heb geen zoutbad gegeven, want dit is een (naar mijn mening te groot) risico. Ook kreeg mijn betta bijna geen voer, ook als hij het wel had aangenomen.

Bedankt allemaal voor de adviezen!
 

Terug
Bovenaan