Garnalen

  • Onderwerp starter marcosantonius
  • Startdatum

M

marcosantonius

Guest
Kan ik bijvoorbeeld japonica garnalen inzetten tegen de strijd tegen bruin alg?
 
Ik zit nog in opstart fase.
Als het helpt met het oplossen van het gevolg. Dacht er sowieso over na deze aan te schaffen.
 
Weet eigenlijk niet of ze bruinalg eten, draadalgen wel. Maar als je ze sowieso al wilt is het natuurlijk mooi meegenomen als ze her en der wat alg eten.
Wel eerst even je aquarium goed laten indraaien.
 
Bruinalg hoort bij de opstart en dat trekt wel weg als alles een beetje op orde is.
 
Bruinalg trekt zoals gezegd vanzelf weg. Los daarvan, japonica's zijn bijzonder goed schoonmakers maar dat neemt niet weg dat je beter af bent met het bestrijden van oorzaken indien je algen krijgt.
 
Hoe lang zit je in de opstartfase dan?
Heb het aquarium nu 4 weken draaien en net een week de eerste bewoners welkom geheten :)
 
Nu ontstaat er ook groene alg :oops:
 
Groene alg is een breed begrip. Kun je specifieker zijn?
 
Een foto kan vaak een duidelijker beeld erbij geven inderdaad ;)
Hahah ja snap ik. Hierbij enkele foto’s
9BF8AA62-5390-4D02-9BA2-1239CD1B54DA.jpeg
 

Bijlagen

  • 8C956C77-17D8-4E39-A6F1-8404F2C4DBA3.jpeg
    8C956C77-17D8-4E39-A6F1-8404F2C4DBA3.jpeg
    182.8 KB · Weergaven: 107
  • 8F192135-9B25-44F7-AA67-D13CDEF69B64.jpeg
    8F192135-9B25-44F7-AA67-D13CDEF69B64.jpeg
    231.9 KB · Weergaven: 97
Als ik zie wat er op de eerste kleine foto te zien is dan denk ik aan blauwalg. Vervelend goedje wat je zoveel mogelijk dagelijks weg moeten halen met een lange adem. Vaak met als oorzaak teveel organische belasting.
Heb je wat info over hoelang de bak draait, welke filter en welke bak het is en als het kan de waterwaarden?
 
Als ik zie wat er op de eerste kleine foto te zien is dan denk ik aan blauwalg. Vervelend goedje wat je zoveel mogelijk dagelijks weg moeten halen met een lange adem. Vaak met als oorzaak teveel organische belasting.
Heb je wat info over hoelang de bak draait, welke filter en welke bak het is en als het kan de waterwaarden?

Ow nee dat zal toch niet....
het betreft een juweel aquarium 120 Lido met intern filter. Deze draait nu net 4 weken. Water waarden weet ik helaas (nog) niet. Misschien morgen maar even test halen. Probeer de temp op 24 graden te houden maar aan einde avond is het bijna 26 graden geworden. Voeg dagelijks 2,5ml vloeibare easy carbo toe. Ook 2 keer per week 6ml Profito en met enige regelmaat Easy start. Lampen T5 staan aan van 15:00 tot 23:30 uur.
 

Bijlagen

  • 5C9AB837-2FF7-47D5-BFBF-B6C23FCC43F7.jpeg
    5C9AB837-2FF7-47D5-BFBF-B6C23FCC43F7.jpeg
    284.4 KB · Weergaven: 93
Oké. 4 weken draait ie en na 3 weken (zo ik begrijp) vissen toegevoegd, da's erg krap en kan bijdragen aan verhoogde belasting voor je filter. Als je een test gaat halen, raden we hier altijd druppels aan. Die stripjes zijn net zo betrouwbaar als je vinger in 't water steken en de waarde 'proeven'.
Hoe je temperatuur stijgt heb ik zo gauw geen idee van, wellicht helpt het om de kap eraf te laten maar dan zul je een andere armatuur voor verlichting moeten gebruiken.
Easycarbo is géén vervanger van co2 en is ook geen langetermijnproduct waar je baat bij zult hebben. Easy start ook achterwege laten.

Ik zie niet echt snelgroeiers op je foto's, dat is een waardevolle toevoeging. Let op de specifieke snelgroeier als je geen investering in een co2 set wil doen.
Ben het eens met John dat 't lijkt op blauwalg. Bij gebrek aan snelgroeiers, denk ik dat je teveel profito doseert op dit moment. Profito mist overigens enkele macrovoedingsstoffen en is dus geen all-in-one (ookal staat dat wel op de fles). Je testset zal uitwijzen of je een tekort hebt in de missende voedingsstoffen of niet.
 
Ik zou eerder voor deze gaan
Deze word hier vaak gebruikt en heeft meer testjes als die andere. Overigens is deze nu ook in de aanbieding;)
 
Ik zou eerder voor deze gaan
Deze word hier vaak gebruikt en heeft meer testjes als die andere. Overigens is deze nu ook in de aanbieding;)

oké bedankt
koffer inmiddels besteld en waardes maar even afwachten. Ik voeg nu vloeibare co2 toe van Easy life maar lees ook dat dat niet altijd even goed zou werken....
Een co2 installatie aanschaffen is best een uitgave en heb weinig tot geen kennis van.
iemand hier wat zinnigs over te vertellen ?
 
koop wat drijf plante zo als john al zeg te veel organice belasting je zou door middel van drijf planten dat Kunne op lossen die filteren een hoop
 
In afwachting van de watertest koffer die waarschijnlijk morgen binnen zal komen.
Toch nog even langs dierenwinkel geweest. Op basis van strip waren de water waardes van mijn aquarium in orde. Wel heb ik dus blauwalg. Hiervoor heb ik nu kuur van bio exit blue easy life gekregen. Zo veel mogelijk handmatig weg gehaald. Stenen en hout afgeborsteld onder kraan. Bodem heb ik afgezogen en water verversing gedaan. Nu hopen dat weer snel beter gaat worden.
 
Ik zou niet gelijk dat flesje gebruiken want daar haal je de oorzaak niet mee weg en vaak dood het ook de goede bacterien. Dagelijks handmatig verwijderen zou ik zeggen.
 
Wat zou een oorzaak kunnen zijn ...zeker als lijkt dat mijn water waardes goed zijn. (Dacht dat dat er weinig tot niets mee te maken zou hebben) En gaat zo iets vanzelf ook weer weg?
 
Vaak is het een teveel aan organische belasting en veel verversen helpt in de regel met dagelijks afhevelen/verwijderen. Het is geen alg maar een bacterie.
 
Heb nu kleine week 5 japonica garnalen in mijn bak zitten. De eerste 2 dagen alle 5 druk tierig en aanwezig. Nu zie ik ze al paar dagen nauwelijks of niet. Hoe zou dat kunnen?
 
Ik zou eerder voor deze gaan
Deze word hier vaak gebruikt en heeft meer testjes als die andere. Overigens is deze nu ook in de aanbieding;)

Nou koffertje is binnen en eerste test gedaan.

hierbij wat resultaten.(Hoop dat goed aangegeven heb)

PH 7,5
KH 4 Dh
GH 4 Dh
NH3 0,0mg/l
Nitriet No2 0,02mg/l
Nitraat No3 0,5 mg/l
Fosfaat PO4 0,0 mg/l

Lijkt mij prima in orde.
 
Ik zou gelet op de blauwalg deze echt dagelijks handmatig verwijderen en wekelijks een flinke verversing doen . Je kan ervan af komen maar het vraagt om doorzettingsvermogen en geduld.
 
Moet eerlijk bekennen dat ik grote schoonmaak gehouden heb en ook waterverversing gedaan. En toch ook kuur gestart van Easy-Life. Zie tot op heden weinig tot niets terug komen, maar zal in de gaten houden. Voor wat betreft de bruinalg. Deze lijkt nu iets minder vat te hebben op de planten, maar des te meer op de achterwand.
 
Ik hoop dat het wegblijft in elk geval.
 

Terug
Bovenaan